Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Cam şişelerle yapabileceğin 5 kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Cam şişelerle yapabileceğin 5 kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Böylece doğayı korurken bir yandan da dekorasyonda kendi emeğini ortaya koyabilirsin. Birbirinden şık cam süsleme örnekleri senin için de ilham kaynağı olabilir. Tasarladığın şişeleri evinde kullanabileceğin gibi sevdiklerine de hediye edebilirsin. Cam şişe kendin yap fikirleri ile evine renk katmaya hazır mısın?

1.Dekoratif mumluklar için küçük cam şişeler kullan

Küçük cam şişelerden süs yapımı cam süsleme işine yeni başlayanlar için en doğru adım.  Küçük şişe süsleme ya da küçük şişeleri değerlendirme çalışmasını ilk kez deneyimleyenler için mumluk yapmak iyi bir pratik olur. Evde bal mumu ve parafin yardımıyla yapacağın mumu gıda boyaları ile renklendirebilirsin. Elde ettiğin mumu ise küçük cam şişelere koyup salonunda ya da oturma odanda kullanabilirsin.

2.Abajurun maliyetini düşürebilirsin

Abajur başlığı, duy ve açma kapama düşmesi temin ederek şık bir abajur yapabilirsin. Cam şişeyi duy ile sabitlemek için epoksi tutkal da kullanabilirsin. Ayrıca cam ucu olan matkap da işini kolaylaştırır. İşe matkap yardımı ile şişenin tabanına yakın bir noktadan delik açma ile başlayabilirsin. Lambayı açıp kapatmaya yarayan anahtarın kablosunun bir ucunu açtığın delikten diğer ucunu da şişenin ağzından geçirmelisin. Kablo ile duyun bağlantısını yapmalısın. Bağlantıyı yaptıktan sonra duyu şişenin ağzına yerleştirip bir ampul takabilirsin. Abajur başlığını oturtmadan önce cam şişeyi süsleyebilirsin. Cam şişe boyama için özel üretilen spreyleri kullanabilirsin.

3.Rengarenk vazolar evine renk katsın

Cam şişe süsleme sanatı hayal gücünü kullanabileceğin en keyifli uğraşlardan biri. Evinde çiçekler için daha eğlenceli alanlar yaratmak istersen özellikle şarap şişelerini renk renk boyayarak hoş bir ahenk yakalayabilirsin. Her bir cam şişeyi içine koyacağın çiçeklerin rengine göre de boyayabilirsin. Dilersen her birine farklı bir çiçek koyarsın.

4.Dekoratif ipler hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı

Vizon tonlarına sahip dekoratifler ipler pek çok süslemede hayat kurtarıyor. Cam şişe ile yapılan tasarımlar yaparken hızlı ve şık sonuçlara ulaşmak için dekoratif ipleri her zaman kullanabilirsin. Öncelikle camın tamamını mı yoksa bir kısmını mı kaplamak istediğine karar vermelisin. Cam şişenin tamamını kaplamak istersen şişenin tabanından itibaren sadece uygulama yapacağın yere tutkal sürüp arkasından ipi sabitlemelisin. Tüm işlem bittikten sonra dekoratif iplerin üzerine farklı temalara sahip resimler yapabilirsin. Şişenin ağız kısmı ve taban kısmına yapacağın lokal uygulama da şık bir tasarıma imza atmanı sağlar.

5.Dekoratif bir şişeyi kandile dönüştürmeye ne dersin?

Daha önce cam şişe süsleme teknikleri üzerine hiç bir deneyimin olmayabilir. Cam şişeden kandil yapman için ise deneyime zaten ihtiyacın yok. Bir hobi mağazasından fitil ve kandil yağı alman yeterli olur. Renkli çakıl taşları ya da cam boncuklar da kullanarak şişeyi dekoratif açısından öne çıkarabilirsin. Şişenin 1/3’ini renkli çakıllarla doldurup şişeye kandil yağını koyduğunda işin çoğunu bitireceksin. Mantarın içinden geçirdiğin fitili şişeye yerleştirerek son adımı da tamamlarsın.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message