Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma Odasında Zemin İçin Döşeme Seçimi Rehberi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma Odasında Zemin İçin Döşeme Seçimi Rehberi

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

İster sabah akşam mesaisin de çalışıyor ol, ister evden çalışıyor ol, günün büyük bir kısmı çalışma odalarında geçiyor. Günün çok büyük bir kısmını geçirdiğin çalışma odalarının konforu ve rahatlığı; Sağlığını, hayat kaliteni ve çalışma motivasyonu doğrudan etkileyen en önemli unsurdur. Rahat edemediğin bir çalışma ortamında, dikkat dağılır ve verimlilik düşer. Çalışma odası, ferah ve rahat edebileceğin en önemli yer olması gereklidir. Yer döşemeleri ise çalışma odası dekorasyonunda ilk sırada yer alır. Çalışma odası yer döşemesi, çalışma ortamının genel atmosferini etkiler ve verimliliği dengeler. 

Peki, çalışma odası yer döşemesi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

1- Çalışma Odası yer döşemesi seçerken, anti statik yani elektriğin birikmesini, azalmasını sağlayan. Hatta tamamen ortadan kaldıran malzemeden yapılan bir yer döşemesi tercih edilmelidir.2- Çalışma Odası yer döşemesi seçerken, anti alerjik, yani mikrop barındırmayan yer döşemesi seçmen, çalışma kalitesini arttırıcı özelliklerden biri olacaktır. 3- Çalışma odası yer döşemesi seçerken kolay temizlenebilir olmasına dikkat etmelisin. Böylelikle temizliğe ayıracak zamanını minimum seviyeye indirebilirsin. 4- Çalışma odası yer döşemesini, bulunduğun bölgenin mevsim şartlarına göre seçilmesi çok önemlidir. Eğer, çalışma odan kış aylarında soğuk olacaksa, odan daha sıcak tutacak yer döşemeleri tercih etmen çok önemlidir. 5- Çalışma Odası yer döşemesi seçimi yaparken en önemli faktörlerden biri de renk seçimidir. Çalışma odası yer döşemesi için açık renkler tercih etmen sana daha ferah bir çalışma ortamı sağlayacaktır.Çalışma Odası yer döşemesi seçerken birçok noktaya dikkat etmeli, çalışma şartlarına en uygun olan seçmelisin. Bulunduğun bölgenin mevsimsel şartları, çalışma odasının büyüklüğü, çalışma odasında kullanacağın mobilyalar, çalışma ortamında nasıl rahat edeceğine göre birçok yer döşeme çeşitlerinden birini tercih edebilirsin. 

1-Ahşap Parke Zemin:

Eğer yaşadığın bölge kış şartlarının zor geçtiği ve soğuk olduğu bir bölge ise, çalışma odası yer döşemesi için ahşap yer döşemelerini tercih edebilirsin. Ahşap parke yer döşemeleri soğuğu kestiği için daha sıcak bir ortamda çalışabilirsin. Bunun yanı sıra ahşap parke yer döşemeleri, temizlik kolaylığı, renk çeşitliliği ve kurulum kolaylığı ile çalışma odana, farklı bir hava katmak için en ideal seçimlerden bir tanesi.

2-Karo Zemin:

Eğer yaşadığın bölgenin iklimi daha ılıman bir havaya sahipse, ahşap parke yer döşemesi yerine, karo yer döşemesi tercih edebilirsin. Karo yer döşemeleri, temizlik açısından, ahşap zeminlere göre daha kolaydır. Bunun yanı sıra, çalışma odası yer döşemesi için kullanacağın açık renkli karo bir yer döşemesi çalışma odana hem hacim kazandıracak hem de daha ferah bir ortamda çalışmanı sağlayacaktır. 

3-Halı:

Çalışma odanın yer döşemesi ister karo zemin olsun, ister ahşap parke yere sereceğiniz yumuşak bir halı veya kilim yere yumuşak bir basma hissi yaratarak seni rahatlatacak ve daha verimli çalışmanı sağlayacaktır. 

4-Epoksi Zemin

Son dönemlerin yeni trendi olan Epoksi yer döşemeleri, nem tutmayan ve anti bakteriyel özelliği sayesinde tozların havaya kalkmasını engelleyerek toz nedeniyle meydana gelecek alerjilerin önüne geçer. Bu nedenle son dönemlerde yalnızca çalışma odalarında değil, hijyenin önemli olduğu birçok kapalı alanda Epoksi zemin kaplaması tercih edilmektedir.Çalışma odanın veya evinin herhangi başka bir odasında kullanacağın, yer döşemelerini zevkine ve tercihine göre seçebilirsin. Evini veya işyerini hangi yer döşemesiyle kaplayacağın ise tamamen senin zevkine ve tercihlerine kalmış. .

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message