Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bütçeye uygun ev tadilatı için neler yapmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bütçeye uygun ev tadilatı için neler yapmalı?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Zamana meydan okuyan bir evin varsa ve onu yenilemek istiyorsan ev tadilatı mükemmel bir yöntem olabilir. Eskiyen kapıları, duvarları, dolapları değiştirebilir, evini yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsin. Bu değişimi gerçekleştirmek için tadilat yaptırırken bilmen gerekenlere birlikte bakmaya ne dersin?

Ev tadilatı aşamaları nelerdir?

Ev tadilatı yaparken hangi işlerin önce yapılacağını bilmek önemlidir. Ev tadilatı aşamalarını bilerek hem zaman kaybını önleyebilir hem de gereksiz masraf yapmaktan kaçınabilirsin. Öncelikle iç tasarımdan memnun değilsen bir iç mimar ile anlaşabilirsin. Anlaştığın iç mimar evde keşif yaparak tadilat aşamalarını belirler ve ekibiyle beraber işe koyulur. “Tasarımdan memnunum sadece evimi yenilemek istiyorum.” diyorsan bir tadilat listesi hazırlayabilirsin. Evinde öncelikli olarak neleri değiştirmek istediğine karar vermek, bir şeylerin gözünden kaçabilme olasılığını azaltır. Tadilat listeni hazırladıysan, şimdi tadilat maliyetini hesaplamaya başlayabilirsin.

Ev tadilatı masrafını hesaplamak için kararını ver!

Tadilatını kendin mi gerçekleştireceksin yoksa bir bilene mi danışacaksın? Vereceğin karar ev tadilatı hesaplaması için önemli. Eğer tadilat için firmalarla anlaşacaksan, ev tadilatı anahtar teslim fiyatı veren firmalarla anlaşarak tüm tadilatı belirli bir ücret karşılığında işin ehli kişilere teslim edebilirsin. “Ben kendi evimi kendim yenilerim,” diyorsan her bir aşamayı ayrıca hesaplayarak kullanacağın malzemelerin maliyetlerini hesaplamalısın. Unutma, farklı seçenekleri gözden geçirerek kaliteli malzemeleri daha uygun fiyatlara bulabilirsin. Ayrıca tadilatı kendin yaparsan tasarruf edebilir, tadilat konusunda tecrübe kazanabilirsin.

Uygun ev tadilatı fiyatları için dikkat edilmesi gerekenler

Tadilat karşılığında fiyat teklifi yapan firmaları araştırabilirsin. İnternette ev tadilatı fiyatı hesaplamak için hazırlanan tabloları inceleyerek kendi hesaplamaların için kullanabilirsin. Evin hangi bölgelerinin tadilata gireceği, istenilen malzeme kalitesi gibi etkenlere göre en uygun teklifleri alabilirsin. Dekorasyon ve tadilat firmaları, her işlem için ayrı fiyat teklifleri verir. Ev tadilatı aşamaları ayrı kalemler olarak hesaplanarak bir fiyat teklifi ortaya çıkarılır. Bu nedenle hazırladığın tadilat listesine göre hareket etmek son derece önemlidir. Tadilat listende, evin için en gerekli olan yenileme işlemlerini belirleyerek bütçeni doğru bir şekilde kullanabilirsin.

Ev tadilatında sıralama nasıl yapılmalı?

Ev tadilatı için bu aşamalardan sonra tüm evin tadilatını kendin yapmaya karar verdiysen, işleri hangi sıralamayla yapman gerektiğini de bilmelisin. Eğer evinin tesisatı sorunluysa ilk önce tesisatını yenilemekle işe başlamalısın. Tesisat yenileme işlemi meşakatli ve etrafı kirletebilen bir iş olduğu için tadilatın başında yapılması önemlidir. Daha sonra zeminle ilgili işlemlere geçilebilir. Zeminin sağlam olması ve şık görünmesi gerekir. Alçı ve alçıpan gibi dekorasyon işlemleri yapıldıktan sonra ise boya badana işlemine geçebilirsin. Unutma seçeceğin boya yenilenen evin için çok önemli. Bi’Boya web adresinden tarzını yansıtacak boyayı kolayca bulabilir ve evini renklendirebilirsin. Üstelik artan boyayı Bi’Boya‘ ya anında iade edebilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message