Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bütçe dostu aydınlatma çözümleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bütçe dostu aydınlatma çözümleri

Yayınlanma tarihi: 21.02.2020

Eski ve kullanmadığın eşyalarını ekonomik aydınlatma uygulamalarıyla yepyeni birer lambaya dönüştürebilirsin. Ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçası olan aydınlatma ürünlerini eski ürünleri değerlendirerek kendin yapabilirsin. Bütçe dostu aydınlatma fikirleri ile sadece kendi evinde bulunan tasarım ürünler elde edebilir, eğlenirken evinin atmosferini de yenileyebilirsin. Yaratıcı ve farklı aydınlatma yapımı göz atmalısın.

Müzik dolu lambader yapımı

Evet yanlış duymadın müzikle aydınlatmayı bir araya getirebileceğin harika bir fikir! Lambader yapımı için eski bir nota sehpasına ve tel çöp kutusuna ihtiyacın var. Nota sehpasını açarak ortasına duya bağlı bir ampul yerleştirmelisin. Ardından duyun uç kısmına elektrik kablosu bağlamalı ve lambaderin fişini oluşturmalısın. Geriye sadece lambaderin baş kısmını yapmak kaldı. Baş kısmı için ışık geçirgenliği olan tel bir çöp kutusu veya bu işlevi görecek herhangi bir eski eşyanı kullanabilirsin. Çöp kutusunun altını keserek nota sehpasının baş kısmına sabitlemelisin. Sabitleme işlemi için eski bir şemsiye teli veya yapıştırıcı gibi sabitleyici özelliğine sahip maddeleri kullanabilirsin. Aydınlatma ürünün hazır.

Uzak Doğu esintili süs lambası yapımı

Yılbaşı ağacı süslemesinden arta kalan veya kullanmadığın şerit lambaları süs lambası yapımı ile değerlendirebilirsin. Şerit lambana ayrı bir hava katacak bu aydınlatma ürünü ile evinin her köşesini süsleyebilirsin. İhtiyacın olan malzemeler:

Uzak Doğu esintili süs lambası yapımı

Sürpriz yumurta kapsülü ( yumurta şeklindeki kısım),şerit lamba,süs kağıtları,yapıştırıcı,makas veya maket bıçağı.

Uzak Doğu esintili süs lambası yapımı

Süs lambası yapımı için önce desenli kağıtları katlamalısın. Uzak Doğu’da özellikle Çin’de kullanılan süs lambalarından esinlenebilirsin. Origami sanatı sayesinde birbirinden değişik geometrik şekiller elde edebilirsin. Elde ettiğin bu şekilleri kapsüle yapıştırmalı ve ardından her bir lambayı hazırladığı dış kılıfla buluşturmalısın. Geriye süslemek istediğin alanı seçmek kalıyor.

Işık kutusu yapımı

Işık kutusu fikrini çocuğun çok sevecek! Çocuğun küçükse ve gece karanlıkta korkuyor ve uyuyamıyorsa bu ekonomik aydınlatma ürünü yani  ışık kutusu ile bu sorunu çözebilirsin. Çocuğu olmayan kişilerde led aydınlatma ürünlerini sevmiyor ve dekoratif bir aydınlatma ürünü arıyorsa ışık kutusunu aksesuar olarak kullanabilirler. Kendin yap aydınlatma ürünü için: Eski bir karton kutu, ampül, duy, yapıştırıcı, maket bıçağı ve fiş gerekli. Karton kutuyu 6 eşit yüzey elde edecek şekilde kesmelisin. Bu 6 parçanın her birini oluklu hale getirmek için soymalısın. Soyma işleminde temel amaç kartonun dış yüzeyini çıkararak oluklu bir görünüm elde etmek. Bu görünüm hem şıklığı hem de ışık geçirgenliğini artıracak. Soyma işlemi sonrası hazır bulundurduğun kartonları istersen küp istersen de dikdörtgen prizma elde edecek şekilde birbirine yapıştırmalısın. Ampülün yerleştirilmesi için bu şeklin alt yüzeyinin açık olmasına dikkat etmelisin. Çünkü sırada ampulü duya yerleştirmek duyu da kutunun içine yerleştirmek kaldı. Yerleştirme işlemi sonrası elektrikli fişi ampüle bağlamalı ve çalıştığından emin olmalısın. Çalışıyorsa fişin çıkması için ortasını deldiğin son kartonu da kutunun altına yerleştirmelisin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message