Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya ustası seçerken dikkat edilmesi gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya ustası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Bir ev sahibi olarak evini boyatmak mı istiyorsun? Boya ustası seçerken dikkat etmen gerekenleri arıyorsan doğru yerdesin! Arkadaş veya komşulardan tavsiye verilse de bu konuda bazı püf noktalara dikkat etmek gerek. Evin veya herhangi bir odanın kusursuz bir şekilde boyanması için rastgele bir boya ustası seçmemeli, işinin ehli olan ve gerekli kriterleri sağlayan kişileri tercih etmelisin.

Boya ustası seçerken nelere dikkat edilmeli?

Her ne olursa olsun, bir boyacı ararken aşağıdaki bilgileri dikkate almayı unutmamalısın:

Boya ustası seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bir plan yap: Tam olarak evin hangi alanlarını boyatmak istediğini ve hangi renkleri tercih ettiğini net olarak belirlemelisin. Boyacı ile ilk konuşmanda bu bilgileri kendisine iletmelisin. Kaç kat boya işlemi yapmasını istiyorsan, bu isteğini de kendisine bildirmeyi unutmamalısın. Boyama işleminde en önemli iki nokta usta ve boyadır. Kaliteli ve bilinirliği yüksek bir boya markasını tercih etmen gerek. Boya ustası her ne kadar işinin ehli olsa da, ucuz bir boyayı kullanmış olması, hiçbir şeyi değiştirmez.Tahmini maliyet hesabı iste: Her boya ustasından yazılı olarak bir maliyet hesabı talep edilmeli. Boyama işleminden önce işçilik ve malzeme ücretlerini usta ile direkt olarak konuşmalısın.Referans talep et: Boya ustası ile ön görüşme yaparken, ondan daha önceki işleri için referans istemeli ve neyi, nasıl, ne kadar zamanda yapabildiğinden emin olmalısın.Acele karar verme: Bir boya badana ustası ile anlaşmak için kesinlikle acele etme. Evinizi boyatmak için görüşme yaptığınız boyacı, eğer şirketten geliyorsa; şirketin lisanslı olup olmadığını da araştırmalısın. Bireysel çalışan bir boya ustası ise hakkında yeterince araştırma yapılması gerek. Bütün adayları ve referansları iyice analiz etmelisin.Yazılı anlaşma talep et: Söylenen ve talep edilen her şeyin yazılı olduğu bir belge ile işi garantiye al. Bu belgede, mutlaka boya ustasının adı, soyadı, imzası ve varsa şirket bilgileri de yer almalıdır. Herhangi bir aksilik, mala zarar verme veya verilen sözlerin tutulmaması durumunda haklı olduğunu ortaya koymak için bu belge şart.Garanti talep et: İşini iyi yapan her boya ustası, garanti vermekten mutluluk duyacaktır. Belirli bir sürede meydana gelebilecek herhangi bir aşınma, soyulma, tebeşirlenme, kabarma ya da solmaya karşı az bir maliyetle de olsa yaptığı işi garanti etmelidir. Böyle bir garantiye yanaşmayan boya badana ustası ile karşılaşırsan; kesinlikle iş için onunla anlaşmamalısın.Ödeme: Hiçbir zaman iş bitmeden ödeme yapma. Anlaştığın boya ustası böyle bir teklif sunsa bile, toplam ücretin %20’sinden fazlasını ödeme. 

Boya ustası seçerken nelere dikkat edilmeli?

Son olarak; görüştüğün boyacı ustalarının talep ettikleri ücretlere göre onları değerlendirmemelisin. Acemi bir boya ustasının, yüksek bir meblağda işçilik ücreti talep edebilme ihtimali olacağını hatırlatalım! Bu bilgilerden sonra evini dilediğin gibi renklendirecek bir boyacı seçeceğini umuyoruz… Dilersen; Bi’Usta özel uygulaması ile kendin için en uygun boyacıyı bulabilirsin. Bunun için Bi’Usta‘ya adresine göz atman yeterli olacaktır!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message