Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boş odaları en kullanışlı hale getirecek kendin yap fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boş odaları en kullanışlı hale getirecek kendin yap fikirleri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Evin boş odaları bazen bir kilerden daha fazlasını ifade edebilir. Henüz nasıl değerlendireceğine karar vermediğin boş odanı çalışma odası, hobi odası, giyinme odası, çocuk oyun odası, sinema odası gibi pek çok seçenekle dekore edebilirsin. Hayatını daha da kolaylaştıracak veya diğer odaları kullanımını daha ferah ve düzenli hale getirecek bir şekilde değerlendirmen genel olarak evinin dekorasyonunu rahatlatır. Kreatif zekanı ve araştırma yönünü birleştirirsen çok uyguna kendin yap fikirleriyle dekorasyonunu tamamlayabilirsin. 

Seni karmaşadan kurtaran güzel bir giyinme odası çok iyi olmaz mıydı?

 Yazlıklar, kışlıklar, özel günler için abartılı kıyafetler, bakım malzemeleri vs. derken yatak odalarının yaşama alanı kocaman dolaplarla iyice sınırlanıyor. Evindeki boş odanı giyinme odası olarak değerlendirerek bu karmaşadan kurtulman mümkün. Yine edindiğin meyve kasalarını kendi tarzına göre boyayarak işe başlayabilirsin. Ardından iki yanda üst üste dizdiğin kasaların arasından geçirdiğin boru askı ile hem şık hem de kullanışlı bir giysi dolabın olmuş olacak. Edindiğin bu giysi dolabı 2019 modasındaki açık giysi dolabı trendine de uygun olduğundan modayı da yakalamış olacaksın. Bu dolabın alt kısmına kasalardan yerleştirerek çekmece stilinde gözler edinebilirsin. Meyve kasalarının eskitme görüntüsünün odana katacağı rustik hava orijinal bir dekorasyona sahip olmanı sağlayacak. Elbette giysi odalarının bir diğer vazgeçilmezi aynalardır. Eğer elinde varsa bir boy aynasının etrafını halat iple geçerek aynanı, meyve kasalarından edindiğin rustik görüntüyle uygun hale getirebilirsin. Makyaj masası olması için belki evinde bulunan belki de bir eskiciden çok ucuza mal ettiğin bir masayı kullanabilirsin. Yine halat iple çevresinden geçtiğin bir yuvarlak aynayı makyaj aynası olarak duvara monte edebilirsin.

Boş odanı çalışma odası olarak değerlendirebilirsin

 Uzmanlar sürekli çalışma odalarının olabildiğince dikkat dağınıklığını tetiklemeyecek şekilde dekore edilmesi konusunda uyarıyor. Eğer evinde boş bir odan varsa ve iş ortamının dışında üretimine devam etmek veya iş hayatından bağımsız olarak yaratıcı fikirlerin üzerinde çalışmaya devam etmek istiyorsan, boş odanı çalışma odası olarak değerlendirebilirsin. Düzen, hayatın her alanında işleri kolaylaştırır. Çalışma odasındaki düzen özellikle vakitten tasarruf ve dikkat dağıtmayan bir görüntüye hizmet etmesi açısından oldukça önemli bir yere sahip. Boş odaya yerleştirdiğin çalışma masanın üzerine yapacağın düzenleyicileri hem kendi tarzını yansıtarak hem de oldukça ucuza mal ederek edinebilirsin. Marangozdan uygun fiyata aldığın tahtaları boyayarak raf yapabilirsin. Dondurma çubuklarını birleştirerek güzel bir kalemlik elde edebilirsin. Belki hiç fiyat ödemeden belki de çok uyguna aldığın meyve kasalarını boyadıktan sonra birleştirip güzel bir kütüphaneye sahip olabilirsin. Aynı şekilde küçük boyutlarını bulduğun meyve kasalarından organizer yapabilir, odanın daimi bir düzene sahip olmasını sağlayabilirsin. Artık eskidiğini düşündüğün berjerinin yüzünü değiştirterek güzel bir okuma köşesini de odana eklediğin zaman güzel bir çalışma odasına sahip olmuş olacaksın.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message