Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beyaz Koltuk Neyle Temizlenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beyaz Koltuk Neyle Temizlenir?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Koltuklarınız televizyonun karşısına geçip en sevdiğiniz diziyi izlerken, misafirlerinizi ağırlarken ya da uzanıp tüm günün yorgunluğunu ağırlarken harika olabilir. Ancak sıra koltuk temizleme işine geldiğinde aynı koltuklar tam anlamıyla bir kabusa dönüşür. Özenle dekore ettiğiniz odanızda daha iyi zaman geçirebilmek için koltuk temizliği nasıl yapılır bilmeniz gerekir.Ama öncesinde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar olduğunu da unutmayın. Mesela üretici talimatlarını okumak gibi… Kanepe temizliği öncesinde mutlaka üreticinin notlarına göz atın. İçerisinde nasıl bir temizlik uygulaması yapabileceğinize dair yönlendirmeler de yer alacaktır. Bu talimatlara uymamak garantiyi de geçersiz bırakabilir. Eğer üretici talimatlarına dair bilgileri kaybettiyseniz, koltuğunuzda bulunan etiketten de yardım alabilirsiniz. Muhtemelen minderlerden birinde yer alacak olan bu etiketin bir yüzünde genel koltuk temizliğine dair, bir yüzünde ise minderlerin temizliğe dair bilgilendirmeler yer alacaktır. Dikkatlice göz attıktan sonra gerekli temizlik ekipmanlarını temin edip kollarınızı sıvayabilirsiniz. Ne lekesi olduğu fark etmeksizin hemen hemen bütün lekeler kurumadan silindiğinde iz bırakmadan çıkacaktır. Isı, ışık ve hava ile temas söz konusu olduğunda leke sabitleşir ve çıkması da zorlaşır. Bu nedenle herhangi bir lekelenme durumunda çok hızlı bir şekilde lekeye müdahale etmeye özen göstermelisiniz. 

Lekelere Kurumadan Müdahale Edin

 Koltuk temizleme işlemine başlamadan önce kullanacağınız temizleyici karışımını önce koltuğun görünmeyecek bir yerinde test etmelisiniz. Minderlerin alt kısmı bu konuda iyi bir nokta olabilir. Hazırladığınız temizleyici karışımı buraya uygulayın, beyaz bir havlu ile üzerine bastırın ve 20 saniye bekletin. Eğer kumaşın rengi havluya geçmemişse o karışımı koltuk temizliği için kullanabilirsiniz. Eğer bir renk geçişi olmuşsa asla kullanmamanız gerektiğini de unutmayın. Koltuklarda oluşan tozlar uzun süre temizlenmediğinde kalıcı lekelere dönüşebilir. Bu nedenle koltuklarınızı sık sık tozlardan arındırmaya dikkat etmelisiniz. Temizlik konusunda hassas kişilerinden kullanmaktan en çok keyif aldığı şey çamaşır suyudur. Ancak söz konusu kanepe temizliği olduğunda çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizleyicilerden uzak durmak gerekir. Bunlar bakteriler için güçlü temizleyiciler olsalar da koltuklarda renk değişimlerine ve deformasyona neden olacaklardır. 

Kurumuş Lekeler Nasıl Temizlenmeli

Sünger veya yumuşak bir kumaş parçası kullanarak lekeyi dairesel hareketlerle temizleyin. Bu işlemi yaparken çok fazla bastırmak kumaşa zarar verecektir. Bu nedenle ne çok hafif ne de çok güçlü bastırmadığınızdan emin olun.Kuruyan lekeyi sert bir cisimle kazımamaya dikkat edin. Eğer kumaş üzerindeki kalıntıları temizledikten sonra silmek istiyorsanız, yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz.Kalıntılar temizlendikten sonra ortaya çıkan lekeyi ilk maddede belirttiğimiz şekilde temizleyebilirsiniz.

Kurumuş Lekeler Nasıl Temizlenmeli

 Bir kabın içerisine sıcak su ile az miktarda sıvı bulaşık deterjanını koyun. Bol miktarda köpük oluşuncaya dek iyice karıştırın. Lekelerin çabuk çıkması için sıcak su kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle fazla beklemeden yani su soğumadan harekete geçmelisiniz. Beyaz renkteki bezi suya batırarak fazla olan suyu sıkın. Bezde fazla miktarda su olması, koltuğunuzun çok ıslanmasına neden olacaktır. Bu da küflenme gibi problemleri beraberinde getirebilir. Olabildiğince koltuğunuzu çok ıslatmadan temizlemeye çalışın. Koltuğunuzu bez yardımı ile çok fazla bastırmadan silin. Bu esnada dairesel hareketler yapmaya özen gösterin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message