Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Beton bahçe duvarı nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Beton bahçe duvarı nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Bahçe duvarları ve boyaları zaman içerisinde farklı etmenler nedeniyle yıpranır. Bu nedenle bahçe duvarı tadilata gerek duyabileceği gibi duvarın yeniden boyanması da gerekebilir. Bu yıpranmalar zamanla çevrendekilere ve sana rahatsızlık verir. Görsel açıdan duvarın daha estetik görünmesini istersin. Evinin bahçesinde bulunan beton zeminli duvarı görüntüsünden rahatsızsın ve beton görüntüsünü kamufle etmek istiyorsun. Peki ne yapmalısın? Nereden başlamalısın, hangi rengi tercih etmeli ya da etmemelisin? Gel birlikte bakalım.

Bahçe beton duvar boyama işleminden önce ne yapmalıyım?

Beton duvar boyama işleminin en önemli noktası doğru beton duvar boya ve boya rengini seçmektir. Bahçe duvarı rüzgar, yağmur gibi etmenlerle karşı karşıya kaldığı için boyanın çabuk yıpranmaması için su geçirmek özelliğe sahip boyaları tercih etmen gerekir. Epoksi, polimer, poliüretan bazlı, silikon bazlı boya çeşitlerinden birini tercih edebilirsin. Bu tip boyaların kuruma süreleri diğerlerine göre uzun olsa da mükemmel bir aşınma direncine sahiptir. Bahçe duvarı boyama uygulamasında bu tip boyalardan tercih edeceksen birkaç gün içerisinde yağmur yağmayacağından emin olmalısın. İşlem sonrası boya kullanışlılığın yanı sıra muhteşem parlaklığıyla da göz alıcı olur.

Beton duvar boyama işleminde gerekli malzemeler

Beton zemine uygun duvar boyası,Fırça, rulo,Zımpara,Naylon branda.

Beton duvar boyama aşamaları nelerdir?

Beton duvar boyama uygulamasına başlamadan önce gerekli materyallerin hepsinin hazır olduğundan ve betonun tamamen kuru olduğundan emin olmalısın. Duvar üzerinde pas, küf, eski kaplama, nem gibi etmenler yer alıyorsa bu zararlıları duvar yüzeyinden zımpara yardımıyla arındırman gerekir. Duvarda pürüzsüz bir yüzey olmasını istiyorsan, alçı ya da taban astarı uygulaması yapabilirsin. Bu işlem ile duvarda yer alan çizik ve çatlakları da kapatabilirsin. Ayrıca, boya alçı yüzeye beton yüzeyden daha iyi tutunduğu için olumlu sonuçlar alabilirsin. Alçı işlemi yapacaksan alçı kuruyunca zımpara yapman gerekir. Bu işlemleri yaptıktan sonra ya da yapmaya gerek duymadıysan direkt beton duvar boyama işlemine geçebilirsin. Öncelikle yerin ve özellikle duvar dibinde yer alan bitkilerin boya olmaması için naylon branda ile zemini ve bitkileri koruma altına alabilirsin. Daha sonra boyayı ambalajı üzerinde yazan ölçülere uygun olarak inceltebilirsin. Ardından uygun büyüklükte fırça ya da rulo kullanarak beton duvar boyama uygulamasına geçebilirsin. Fırça ya da ruloyu boyaya batırarak tek yöne olacak şekilde boyamayı gerçekleştirebilirsin. Boyama işlemi sonrası zemine serdiğin naylon branda ve diğer teçhizatı toplayarak kurumasını bekleyebilirsin. Boyanın türüne bağlı olarak kuruma süresi farklılık gösterebilir. Bu nedenle boya kuruyana kadar herhangi bir temasın olmamasına dikkat etmelisin. Kaliteli bir boya ile beton duvar boyama uygulamasını gerçekleştirme, uzun yıllar boyunca yıpranmalar olmaması için mutlaka biboya.com.tr‘yi ziyaret etmelisin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message