Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Barok Stili İle Ev Yenilemenin Yolları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Barok Stili İle Ev Yenilemenin Yolları

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

16. yüzyıl ile 18. yüzyıl arasındaki dönemde barok stili mimari ve sanatta etkisini göstermiştir. Avrupa’da çok çabuk benimsenen barok stili, oradan Fransa’yada ulaşmış ve biraz daha sade bir şekilde dekorasyonda ve sanatta yerini almıştır. Barok ev dekorasyonu,  çoğunlukla abartılı oymalar ile bezenmiş ahşap malzemeler ile bize ihtişamını gösterir. Özellikle çekmece ve dolaplarda bu motifler özenle işlenmiştir. İlk giysi asılabilen dolap ise bu dönemde yapılmıştır.

Sizde evinizde barok stili dekorasyona yer vermek istemez misiniz?

Kendinizi kral ve kraliçe gibi hissetmek istiyorsanız barok ev dekorasyonu tam size göre. İhtişamlı ve görenleri hayran bırakacak bir eve sahip olmak için, evinizin her yerinde büyük objeleri ve abartılı seçimleri ile barok tarzı dekorasyon tercihiniz olmalı. Birkaç dokunuşla banyo, mutfak, yatak odası ve salon gibi evinizin her köşesini ihtişamlı bir hale getirmek hiç de zor değil. Barok stili dekorasyon, koyu renklerin ve büyük varaklı objelerin ön plana çıktığı bir tasarım türüdür. Beyazın bu dekorasyon türünde sıkça kullanıldığı görülmektedir ancak canlı renklere bu dekorasyon tarzında fazla renk verilmiyor. Barok ev dekorasyonu için gösterişli objelerin yanında klasik mobilyalarınızı kullanabilirsiniz. Geçmişin ihtişamını evinize yansıtmak ve evinize ait bir tarz yaratmak istiyorsanız barok stili dekorasyon kesinlikle tercihiniz olmalı.

Barok ev dekorasyonu için öneriler

Evinizde bu tarzı yakalamak için ilk yapacağınız şey barok stilini yansıtan eşyaları zevkinize göre bir arada kullanmak olsun. Barok ev dekorasyonu için eşyaların koyulacağı odanın klasik ve modern ögeler ile harmanlanmış olması gerekiyor. Çünkü canlı renkler bu tarz bir dekorasyona fazla uyum sağlamaz. Kullandığınız aksesuarlar dışında mobilyalarınızı da yenilemek istiyorsanız büyük, ihtişamlı ve oymaların abartılı ve yoğun olduğu mobilyaları tercih etmelisiniz. Barok ev dekorasyonu aksesuarların yoğun ve ihtişamlı bir şekilde kullanıldığı bir tarzdır. Evinizin dekorasyonuna başlarken işe bir ayna alarak başlayabilirsiniz tabi ki bu sade bir ayna olmamalı. Seçeceğiniz diğer objeler gibi aynayı da bol oymalı mümkünse altın varaklı tercih edebilirsiniz. Avizeler de barok ev dekorasyonu için vazgeçilmez aksesuarlardandır. Günümüzde çok çeşitli avizeler bulmak mümkündür ancak barok stili dekorasyonda koyu renkli büyük avizeler kullanarak tarzınızı ön plana çıkartabilirsiniz. Mobilyalarınızın tamamlayıcısı olan ve odanıza şıklık katacak bir halı ile dikkat çekebilirsiniz. Perdeleri ise mobilyalarınız ile uyumlu renk ve desenlerde tercik ederek barok ev dekorasyonu ile kendinizi sarayda yaşıyor gibi hissedebilirsiniz.Barok ev dekorasyonu trendini yakalamak için işe duvar rengini yenileyerek başlayabilirsiniz. Bu tarz dekorasyonlar için kaliteli ve uzun ömürlü boyalar kullanılmalıdır.Duvarlarınıza şıklık katacak ve tarzınızı tamamlayacak olan renklere sahip olmak için şimdi  Bi’Boya internet sitesini ziyaret edebilirsin. Siparişin aynı gün kargoya verilir böylece barok ev dekorasyonu trendini yakalamaya biran önce başlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message