Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Banyo İçin 3 Asma Tavan Önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Banyo İçin 3 Asma Tavan Önerisi

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Hem suyu hem de yalnız kalmayı seven bazı insanlar için banyolar, evin en kaliteli zaman geçirilen ve de haliyle en sevilen mekanı haline geliyor. Bu sebeple de banyo için yapılan dekorasyon oldukça önemli bir hal alıyor. Banyoların asıl amacı temzlik olduğu için, estetik görüntünün yanında işlevsel ve kullanışlı da olması gerekir. Bu sebeple banyoların dekorasyon malzemeleri seçilirken en çok dikkat edilmesi gereken şey seçilen malzemelerin kalitesi oluyor. Yani uzun ömürlü ve güzel bir banyo istersen seçtiğin malzemelerin, tavan dekorasyonunun ve diğer tüm faktörlerin suya karşı dayanıklı olması gerekiyor. Genelde sadece banyo zemin malzemesi suya dayanıklı seçilirken, yükselen buharın tavanı etkileyeceği düşünülmeden tavan dekorasyonu unutuluyor. Oysa ki banyo tavanını da suya dayanıklı seçmeyi unutmamalısın.

Banyo asma tavan modelleri

İyi bir banyo dekorasyonu yaparken tavan dekorasyonu unutmamalısın. Banyonda banyo asma tavan kullanarak oldukça şık bir görünüm elde edersin. Üstelik banyo asma tavan modelleri suya dayanıklı olduğu için gayet uzun ömürü ve kaliteli olurlar. Banyo asma tavan çeşitlerini birlikte inceleyelim. 

1. Dekoratif metal asma tavan

Isı yalıtımı ve ses geçirmez özellikleri sebebiyle genelde kamu binalarında tercih edilen metal asma tavanlar arasında şık bir tasarıma sahip olanlar, banyo asma tavan için de gayet uygundur. Üstelik mikrop üretmeyen yapıları sebebiyle banyonuzun temizliği ve sağlığı için de herhangi bir tehdit üretmezler. Yani sen de banyo asma tavan olarak dekoratik ışıklarla desteklenmiş br metal asma tavan kullanarak daha şık ve kendine has bir tarza sahip banyo yaratabilirsin. Ayrıca tıpkı metal asma tavan gibi benzer özellklere sahip alüminyum asma tavan modelleri arasından da seçim yapabilirsin. Hatta alüminyum asma tavan modelleri metal asma tavanlara göre suya karşı daha dayanıklıdır ve daha uzun ömürlü olurlar. 

2. Akustik asma tavan

Özellikle banyoda rock yıldızı olanlardansan, banyo asma tavan modeli için akustikten yana seçim yapmak, kariyerin için güçlü bir adım olabilir. Hızlı ve pratik kurulumu sayesinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz akustik asma tavanlar banyoda yoğun miktarda bulunan neme karşı da ayrıca dayanıklıdır. Sahip olduğun banyo dekorasyonuna uygun bir banyo asma tavan arıyorsan, akustik asma tavan modelleri arasında zevkine uygun olanı kolayca bulabilirsin.

3. Petek asma tavan

Petek asma tavanlar, özellikle AVM gibi yerlerde kullanılmasına karşın bir çok farklı tasarıma sahiplerdir. Br çok farklı tasarımda ve farklı formlarda bulunduklarından dolayı banyo asma tavan için uygun bir tasarım bulabilirsin. Petek asma tavanlar da malzeme olarak alüminyumdan oluşur. Alüminyum malzemelerin suya oldukça dayanıklı olması sebebiyle banyo asma tavan olarak kullanılabilirler. İddialı ve sıra dışı banyo dekorasyonlarına uygun olacaktır.

Peki ya banyo asma tavan nasıl yapılır?

Öncelikle banyo asma tavan için kullanılacak malzemeyi seçmiş olmalısın. Daha sonra işleme başlamadan önce kesinlikle tesisatları kontrol etmek gerekir, her zaman iş güvenliği birinci planda olmalı. İş güvenliğini sağladıktan sonra bütün tavan gerekli malzemelerle izole edlilir ve hasarlı tavan bölgeleri tamir edimelidir. Hasarlı tavana banyo asma tavan uygulanmamalıdır. Artık son aşamaya geçerek asma tavanın montajı dikkatlice yapılmalıdır. Dikkatli bir montajdan sonra etrafı temizleyerek yeni banyonun tadını çıkarmak için kendini sıcak suyun altına bırakabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message