Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Atmayıp değerlendirebileceğin nesnelerle yapabileceğin 7 dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Atmayıp değerlendirebileceğin nesnelerle yapabileceğin 7 dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Evine dekoratif bir hava katmak için pahalı objelere servet ödemene gerek yok. Son zamanların en popüler akımı olan kendin yap projeleri ile birbirinden güzel geri dönüşüm uygulamalarına imza atabilirsin. Emeğini yansıtan, sana özgü fikirleri barındıran projeler ile evinde farklı bir atmosfer yakalamak senin elinde. Bu noktada en büyük yardımcın; hayal gücün ve kullanmadığın ya da işine yaramayan araç gereçler… Dekorasyon önerisi istiyorsan aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsin.

1.Yatak başlığından sevimli banklara

Evlerde, belli aralıklarla yenilenen eşyaların başında mobilyaların geldiği aşikâr. Bu yenileme esnasında farklılık yaratmak için eski mobilyalara küçük dokunuşlar yaparak evinde farklı havalar estirebilirsin. Nasıl mı? Kullanmadığın yatak başlığını, dilediğin renge boyayarak ve orta kısmına uygun ölçülerde tahta yerleştirip kenarlarından destek sağlayarak sevimli bir bank oluşturabilirsin. Bu geri dönüşüm uygulaması evine çok yakışacak.

2.Tenis raketlerinin ayna yolculuğu

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmezi olan aynalar ile şıklığına şıklık kat. Kullanmadığın tenis raketlerinin orta kısmına uygun ölçülerde ayna yerleştirip sap kısımlarını dekorasyonuna uygun renklere boyayarak, iyi bir geri dönüşüm fikri ile güzel bir dekoratif objeye dönüştürebilirsin.

3.Duvarda elek mi olur deme!

Un eleğini duvarda raf olarak düşünmemiş olabilirsin. Ancak hayal dünyanı biraz zorlayarak bunun gibi birbirinden farklı birçok geri dönüşüm uygulamalarına ev sahipliği yapabilirsin. Kullanmadığın un eleğini ister boyayarak, istersen de olduğu haliyle duvara asıp dekoratif raf olarak değerlendirmek ortamda farklı bir ambiyans oluşturacak. Ve bu haliyle de evine çok yakışacak.

4.Lego’dan çerçeve ya da pano yapımı

Çocuklu evin vazgeçilmez oyuncağı olan Legolar, farklı geri dönüşüm fikirlerinde kullanılabilir. Özellikle çocuk ve genç odaları için pano ya da çerçeve olarak değerlendirebileceğin Legolarla duvarda renkli ve sevimli görüntülere yer açabilirsin. Böylelikle zamanında oyununa eşlik eden Legoları, bugün çerçeve yapıp anılarına eşlik ettirebilirsin.

5.Dikiş makinesinden dekoratif lavabo ya da konsol

Çoğu evde bulunan, evin emektarı dikiş makinelerini geri dönüşüm uygulamalarıyla, evin farklı alanlarında dekoratif olarak kullanabilirsin. Mesela, sade dekorasyon seçimlerinin yapıldığı bir banyoda, lavabo altına monte ederek şık bir görüntü yakalayabilirsin. Evin koridor ya da salonunda ise üzerine ayna monte ederek şık bir konsol yapabilir ve evde hoş bir hava yaratabilirsin.

6.Şemsiyeden dekoratif çiçeklik

Telleri çıkmış ya da paslanmış şemsiyeler yağmurda işine yaramasa da geri dönüşümle evde şık bir çiçeklik olarak işine fazlasıyla yarar. Öncelikle, şemsiyeyi katlamak için dilediğin renkte bir kurdele kullanabilir, sonrasında ise iç kısımlarına yapay çiçek yerleştirerek evinin dekorasyonunda kullanacağın bir obje haline getirebilirsin.

7.Bilgisayar monitöründen akvaryum

Sahip olduğun eski bilgisayarını atmadan önce iyi düşün. Doğru ve güzel bir geri dönüşüm uygulaması ile eski bilgisayar monitöründen evdeki minik balıkların için akvaryum yapabilirsin. İçini boşalttığın monitöre gerekli uygulamayı yaptıktan sonra içine su doldurup şirin bir akvaryum ortaya çıkarabilirsin. Bu akvaryum hem sana hem de balıklarına keyif verecek.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message