Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Asya’dan İlham Alan Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Asya’dan İlham Alan Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Asya tarzı dekorasyon, çok geniş ve zengin bir alana yayılan Uzak Doğu ve Güney Doğu Asya ülkelerinde doğup şekillenmiş bir dekorasyon ifadesi.  Çin, Japonya, Kore ve Tayland gibi ülkelerden beslenen bu anlayış, doğduğu coğrafyaya göre de farklı kültür izleri taşıyor. Onları birleştiren bir özellikleri var ki kimse buna itiraz edemez: huzur veren sadelik. Kalabalıklardan ve karmaşadan yorulduysan Asya tarzı dekorasyon senin için mutluluk getiren bir çıkış noktası olabilir. Öyle büyük paralar harcamana, üzerinde çok düşünmene de gerek yok; Asya stili dekorasyon için birkaç özgürleştirici fikir ile fazlalıklarından arınabilir, ufak dokunuşlarla Uzak Doğu esintisini evine yerleştirebilirsin. 

Japon sadeliğinin büyüleyen görkemi

Esasen Japon kültüründen beslenen ve Asya tarzı dekorasyon izleri taşıyan zen dekorasyonu, sadeliği mükemmel şekilde tasarlar. Ahşabın, bambunun hüküm sürdüğü, nötr renklerin desteklediği alanlarda neredeyse eşyasız, minimalist bir yaşam vadeder. Bu şekilde zihnini temizlemeyi, endişe ve kötülükten arınmayı esas kabul eden kadim bir kültürden de faydalanmış olursun. İç huzurunu önemseyenler ve Asya tarzı dekorasyon fikrine yakın hissedenler için süs ve gösterişten uzak, kıvrımsız ve doğal renkleriyle oynanmamış mobilyalar idealdir. Elbise paravanları gibi parçalar da geniş bir salonu ayırmada kullanılacak şık bir parça olarak değerlendirilebilir. Tütsülükler ve küçük bonzai ağaçları ile salonunun dingin havasını destekleyebilirsin. Minik fenerler, yerde oturmaya uygun hasır veya minderler ve alçak bir yer masası ya da  kare geniş bir orta sehpa evin merkezine yerleştirilebilir. Öte yandan sade duvar aplikleri ya da küçük abajurlar da evin doğal ve loş bir şekilde aydınlatılmasına yardımcı olarak Asya tarzı dekorasyon çalışmanı tamamlayacaktır. Japonca yazılar, küçük kuşlar ya da kiraz çiçekleri kullanılmış süslü duvar kağıtları da kullanabilirsin. Tüm bunlar birleştiğinde evine Uzak Doğu Asya havası sinmiş olacak, sen de huzurla tadını çıkaracaksın.

Çin inceliğiyle bezenmiş coşkulu mekanlar

Çin ve Kore etkisini göreceğin Asya tarzı dekorasyon örneklerinde işler biraz değişir. Daha coşkulu ve sıcak renkler gün yüzüne çıkar. İnce detaylarla işlenmiş ahşap mobilyalar ve altın rengi dekoratif parçalar da bu seçime uygundur. Vazgeçilmez Çin porselenleri ve dev vazolar evinde önemli bir yere sahip olabilir. Çin süsleme anlayışını yansıtan büyük avizeler, kıvrımlı kitaplık ve sehpaları da unutmamalısın. Nilüfer desenini, Asya tarzı dekorasyon içindeki kültürel yerinden dolayı dilediğin yerde kullanabilirsin. Büyük ve zengin desen ve işlemeli halılar da kullanabileceğin parçalar arasında. Köşe başlarını tutacak heykelleri de unutmamalı değil mi? Bunların yanında, geniş ve rahat koltukları canlı mavilerle, altın sarılarıyla, kırmızılarla ve orman yeşilleriyle bir arada kullandığında muhteşem bir zenginlik yakalayabilirsin. Bir de dekoratif hoş kokulu mumlar kullanmayı ihmal etme! Japon sadeliği ve Çin coşkusunu birleştiren melez bir Asya tarzı dekorasyon fikrine ne dersin? Doğru eşleştirmeler yaptığında hem huzurlu hem coşkulu bir havası olan sıradışı bir ev seni bekliyor olacak. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message