Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Asma Tavan Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Asma Tavan Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Modern mimarinin bir uzantısı olarak, günümüzün en trend dekorasyonlarından biri de asma tavan uygulamasıdır. Eskiden ev dekorasyonu yapılırken tavan göz ardı edilirdi. Boya yapılırken iz kalmaması, dalgalı olmaması mekanda yaşayan hane halkı için yeterli olurdu. Ancak şimdilerde çok farklı tasarımlar ile farklı asma tavan modelleri, dekore ettiğin ortama uygun bir tasarım ile göz dolduruyor. Görsel zenginliğinin yanı sıra, yangın ve nem dayanan, ısı ve yalıtım konforu sağlayan asma tavan, bulunduğu mekana akustik özellik katar ve kamuflaj özelliği ile tesisattan kaynaklanan tüm problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Asma tavan yapımı

İlk olarak, çok zor bir seçim olsa da nasıl bir asma tavan istediğine karar vermelisin. Farklı sitelerden faydalanarak seçeneklerini artırabilir ve uygulamak istediğin odaya monte edebilirsin. Evinde herhangi odada ya da ofisinde dekorasyonunu şık ve ışıltılı bir asma tavan ile tamamlayabilirsin. İkinci adımda oda ölçüleri doğru alınmalıdır. Böylece asma tavan ızgarasını doğru bir şekilde tasarlayabilirsin. Basit bir anlatım ile aşamaları sayacak olursak;

Asma tavan yapımı

Tavan U profillerini alt duvar yüzeyine işaretlemelisin,İşaretleme ardından, sabitleme hattını belirleyip çizmelisin,U profilleri bu çizgi üzerine yerleştirip sabitlemelisin, burada vida aralıklarının 60 cm olmasına dikkat etmelisin,Uygulama yapılacak olan alanda askı çubukları aralıkları belirlemeli ve bu aralıklara göre ana çubuklar ve ana profilin hangi duvara sabitleneceğini tespit etmelisin,Seçtiğin ana profiller sabitleyerek, istediğin modele göre şekil almasını sağlamalısın.

Asma tavan yapımı

Seçtiğin modele göre LED veya spot aksesuarların kurulumu ve gizlemesi yapılarak işleme devam edilir. Asma tavan uygulamasında ihtiyaç duyabileceğin malzemeler, metal veya demir testeresi, rulet, bıçak, işaretleme için kalem, matkap, tornavida, alçı levha, dübel ve vida, çelik dübel, köşe profilidir. Uygulamalar ile ilgili yetenekli ustalardan destek alman halinde kısa sürede işlemleri tamamlar ve asma tavanının keyfini çıkarmaya başlayabilirsin. 

Asma tavan çeşitleri

Asma tavan çeşitlerini kullanılan malzemelere göre sınıflandıracak olursak;

Asma tavan çeşitleri

Alçı ve Alçı Kökenli Asma Tavan,Metal Hammaddeli Asma Tavan,Ahşap ve Ahşap Kökenli Asma Tavan,Mineral Kökenli Asma Tavan,Plastik Esaslı Asma Tavan,Kumaş, Seramik, Cam Asma Tavan.

Asma tavan çeşitleri

Bunların içerisinde en uygun ve en çok kullanılan asma tavan alçıpan ile yapılandır. Asma tavanların oldukça fazla çeşidi bulunsa da evin ya da ofisin genel yapısını çok iyi anlamalı ve ona göre karar vermelisin. Hiç tasarım yapılmamış mekanlarda bile doku ve görsellik kazanımına yardımcı olduğu bir gerçektir. Genel olarak klasik dekorasyonla tasarlanmış bir yaşam alanına sahipsen spot ışıklarla detaylandırılmayı unutmamalısın. Spotlar keskin hatlara sahip asma tavanına bi tarz katarak evinin dekorasyonuna doğrudan katkı sağlar. Modern bir evin göz doldurduğunu düşünenlerdensen, asma tavanını sade ve minimalist kıvrımlara uygun olarak seçmen istediğin atmosferi yakalamana yardımcı olur.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message