Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Asma tavanlar; genellikle ısı ve ses yalıtımı, estetik görünüm, tavanda oluşan deformeleri gidermek amaçları ile yapılan tavan modellerinden biridir. Ana tavan arasında sana sağladığı montaj boşluğu sayesinde biçimsiz duvar tadilatlarını, kötü görünen kablo yoğunluğunu asma tavanlar sayesinde gizleyebilirsin. Asma tavan çeşitleri, fiyatları itibariyle oldkça çeşitlilik gösterir. Bu nedenle bütçen ister küçük olsun isterse büyük mutlaka kendi tarzına göre bir asma tavan çeşidi bulabilirsin. Ayrıca üretildikleri malzeme ve yapının büyüklüğüne göre farklılık gösteren asma tavan çeşitleri, diğer yöntemlere göre çok daha cazip fiyatlara sahiptir.

Asma tavan çeşitleri nelerdir?

Farklı ihtiyaçlara göre değişik şekillerde oluşturulan asma tavan çeşitleri bulunur. Asma tavan modelleri alçıpan, vektörel, taşyünü, karolam, akustik, metal şeklindedir.

Alçıpan asma tavan

Asma tavan çeşitlerinin Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan modeli alçıpan asma tavandır. Alçıpan asma tavanlar iki adet alçı karton arasına bir tabakanın koyulması ile elde edilen yapılardan oluşturulur. Böylesine kullanışlı bir malzeme ile kaplanan tavanlar ile ısı ve ses yalıtımını en iyi şekilde karşılayabilir, temizliğini en kolay şekilde yapabilirsin. Sadece bu özellikler ile sınırlı kalmayan alçıpan tavanlar aynı zamanda hafif bir malzeme olduğu için depreme de dayanıklıdır. Dünya standartlarına uygun olarak üretilen bu yapıyı iç mekân tasarımlarına en güzel şekilde yerleştirebilirsin.

Vektörel asma tavanlar

Asma tavan çeşitlerinin bir diğeri olan vektörel asma tavanlar iç mekân hacmini değiştirmeden tavan yüksekliğini azaltmak için kullanılırlar. Bu teknik sayesinde yakınlaşan tavan boşluğuna ulaşım ve diğer teknik işlemler kolaylaşır. Vektörel asma tavanı özellikle geniş salonlarda ve tiyatro fuayeleri gibi görünen alanlarda kullanabilirsin.

Taşyünü asma tavan

Bazalt taşının ezilip toz haline getirilesi ve içerisine geri dönüşüme uygun kimyasal maddelerin koyulması ile edilen taşyünü, asma tavan çeşitleri arasında yer alan bir modeldir. Taşyünü asma tavanlar beyaz renginde üretilmesine rağmen sonrasında isteğe göre boyanabilir özelliktedir. Yangına karşı dayanıklı bir ürün olduğu için son derece güvenilir şekildedir. Üstelik temizliğe uygun bir yapıda olduğu için insan sağlığına herhangi bir zararı da bulunmaz.

Metal asma tavan

Görsel kalitesi bakımından asma tavan çeşitleri arasında yaygın olarak kullanılan bir model olan metal asma tavanlar hastane, ofis, okul gibi alanlarda daha sık şekilde karşımıza çıkar. Kolay temizlenen ve hafifliği sayesinde kolay kurulan metal asma tavanlar işlevsel ve estetik olarak son derece kullanışlı ürünlerdir. Bakteri üretmeyen, ısıyı koruyan, sesi geçirmeyen özelliklerde bir asma tavan istiyorsan asma tavan çeşitleri arasında metal asma tavanları da inceleyebilirsin.

Alüminyum asma tavan

İster endüstriyelde, istersen de evinde rahatça kullanabileceğin alüminyum asma tavanlar, asma tavan çeşitleri içerisinde banyo gibi nemli alanlarda pratik şekilde kullanılabilir özelliktedir. Metal yüzeyi sayesinde ışığın yansımasını sağlar böylelikle kullandığınız alanda ferah bir görünüm sağlar. Havalandırma özelliği sayesinde banyo, sauna, hamam gibi yerlerde harika bir kullanışlılık sunar.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message