Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Armut Koltuk ve Puf Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Armut Koltuk ve Puf Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Keyifle vakit geçirebileceğin, hobilerinle ilgilenebileceğin ve günün yorgunluğundan uzaklaşabileceğin alanlara ihtiyaç duyabilirsin. Armut koltuk ve puf modellerini kullanarak yaşam alanlarında konforlu alanlar yaratman oldukça kolay. Armut koltuk modellerini kendin tasarlayabileceğin gibi hazır olarak da alabilirsin. Yaşam alanlarının dekorasyonunda armut koltuk ve pufları etkili bir şekilde kullanman için tavsiyelerimize kulak verebilirsin.

Armut koltuklar bahçeler için ideal aksesuarlar

Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde bahçede oturup dostlarla sohbet etmek ve vakit geçirmek gibisi yoktur. Armut koltuk bahçe dekorasyonu için şık ve oldukça konforlu bir seçenek. Koltuklar açık havada bulunacaksa kir ve leke tutmayan armut koltuk kılıfı seçeneklerine yönelebilirsin. Rahatına düşkünsen armut koltuk büyük boy modelleriyle beklentilerini karşılayacak. Balkon ve teraslar için de uygun boyutlardaki armut koltuk seçeneklerinden yararlanabilirsin.

Armut koltuğunu kendin yapabilirsin

Armut koltuk yapımı için  kullanmadığın kumaş parçalarıyla, gazete ve dergi kağıtlarıyla ya da strafor parçaları ile doldurarak kendi koltuğunu yapabilirsin. Oturmaya bağlı olarak koltuk içerisindeki malzemeler zamanla sönükleşir. İhtiyaç duyduğunda bu malzemeleri rahatlıkla değiştirebilirsin. Koltuk kılıfını kendin yapacaksan kir ve leke tutmayan kumaşları tercih edebilirsin. Bahçe ve balkon gibi alanlarda kullanacağın koltuk kumaşların su tutmayan özelliğe sahip olması temizlik kolaylığı sağlar.

Konforlu salonlar yaratabilirsin

Puf modelleri L tasarımlı koltuk modelleriyle kolaylıkla bütünleşiyor. Dekorasyonuna uygun puf tasarımları L koltuğunun hemen önüne konumlandırarak konforlu bir alan oluşturabilirsin. Modern dekorasyonlar için açık ve pastel renkleri, asimetrik kesimleri tercih edebilirsin. Daha klasik bir dekorasyon benimsediysen düğmeli ve püskül detaylı puflara göz atabilirsin. Country ve geleneksel dekorasyonlarda kahverengi ve tonlarından ilham alabilirsin. Sıradışı tasarımlar için farklı renklerin bir arada kullanıldığı  puflara göz atabilirsin. Çekmeceli tasarımlar ile yer tasarrufu sağlayabileceğin şık depolama alanları elde edebilirsin.

Şık ve rahat okuma köşeleri oluşturabilirsin

Kitap okumak için güzel aydınlanmış ve konforlu bir köşe gibisi yoktur. Armut koltuklarla böyle bir alan yaratman oldukça kolay. Yaşam alanının doğal ışık alan bir köşesine yerleştireceğin armut koltuğunla rahat bir okuma köşesi yaratabilirsin. Koltuğunun yanına küçük bir sehpa yerleştirerek aydınlatma desteğini buraya yerleştirebilirsin. Bu sehpa, yiyecek ve içecek koymak için de kullanışlı bir alan sunacaktır.

Dekorasyonuna uygun kumaşlara ulaşabilirsin

Armut koltuk ve puf seçimi yaparken dekorasyonuna uygun kumaşlara yönelerek dekorasyonunu bütünleştirebilirsin. Örneğin yaşam alanında Akdeniz tarzı dekorasyonu benimsediysen çizgili ve denizci temalı kumaşları tercih edebilirsin. Modern bir dekorasyona sahipsen geometrik desenlerden ilham alabilirsin. Country dekorasyon tarzı için bitki, yaprak ve ağaç figürlerinin hakim olduğu tasarımları kullanabilirsin. Klasik tarzlar için simli ve kabartmalı detaylardan, kadife kumaşlardan yararlanabilirsin. Çalışma odasında bir dinlenme alanı yaratmak istiyorsan harflerin ya da matematik formüllerinin yer aldığı kumaşlarla mekana esprili bir hava katabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message