Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Alaçatı stilini evine yansıt
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Alaçatı stilini evine yansıt

Yayınlanma tarihi: 23.06.2020

Şehrin karmaşasından kaçıp arnavut kaldırımı sokaklarında elimizde dondurma salına salına gezdiğimiz, begonvillerin ve renkli panjurlarının önünden fotoğraf çektirmeden geçemediğimiz şirin Alaçatı evlerinin bu sefer içine giriyoruz…  Alaçatı evlerini en az dışarıdan göründüğü kadar güzel yapan birkaç stil kuralı var. Girdiğin her evde dikkatini ilk olarak bu dekorasyon stili çekecektir. Alaçatı dekorasyon stilinde öne çıkan özelliklere birlikte bir göz atalım.

Alaçatı evlerinin dekorasyon stili nasıldır?

Çoğunluğu yazlık olarak kullanılan Alaçatı evleri yazlık dekorasyon için en iyi örneklerden biridir. Alaçatı dekorasyon stili üç kelime ile anlatılabilir: Sade, neşeli ve konforlu. Tatillerde sakin bir ortam sunarken rahatlığından ödün vermeyen Alaçatı evlerinin havasını kendi evine taşımak için ihtiyacın olan dokunuşlar mekanın bütününde arayacağın sadelik, neşe ve konfor hissine uymalı. Mekanın en önemli parçalarından olan koltuklar sadelik ve konforla birleşmeli. Açık renk kumaş seçimi bu stil için en doğrusu olacaktır veya birçok evde olduğu gibi beyaz kılıflar büyük değişim için ufak bir dokunuş olabilir. Ahşap veya bambudan yapılmış masa ve sandalyeler, konsollar, sehpalar ve avizeler ise bu tarzın en önemli tamamlayıcılarıdır.Alaçatı dekorasyon stilini yaşam alanına yansıtırken de bu tarz evlerin vazgeçilmezi olan denizin renkleri maviyi ve beyazı aynı zamanda kumun, güneşin ve rengarenk çiçeklerin çağrışımını yaratacak olan pastel tonlardaki farklı renkleri örtülere, perdelere ve aksesuarlara yansıtmak ortama canlılık katacaktır. Mekanın farklı yerlerinde kendi topladığın deniz kabukları, çakıl taşları ve odun parçalarını kullanmak ise gerçek bir Alaçatı deneyimi yaşamana yardımcı olur.

Balkonlarda ve bahçelerde Alaçatı stili nasıl uygulanır?

En keyifli yaşam alanlarını Alaçatı’nın yazlık dekorasyonu ile buluşturmak için son derece basit fikirler mevcut. Ahşap mobilyalar ve konforun birlikteliği balkon ve bahçelerde de sürdürülmüş. Bahçe mobilyaları bu doğrultuda tercih edilebileceği gibi eski tahta ve paletlerden mekanın boyutuna uygun oturma alanları masa ve sandalyeler dizayn edebilirsin. Eski kavanozlardan mumluk ve aydınlatmalar, taşlar ve deniz kabuklarından aksesuarlar, bambu veya hasırdan gölgelik, saksılarda biberiye, fesleğen, kekik, rengarenk sardunyalar ve begonviller ile ayağını uzatıp kahveni yudumlayabileceğin, kitap okuyabileceğin ve kendini doğada hissedileceğin bir alan yaratman mümkün. 

Alaçatı evlerinde en dikkat çekici özellik nedir?

İçeri girer girmez rahatlama ve neşe hissi veren renklerin Alaçatı dekorasyon stilinde en önemli unsur olduğunu unutmamak lazım. Mekanlarda ilk olarak duvarların rengi göze çarpar bu nedenle yarattığı etki bakımından önemli bir yere sahiptir. Genellikle beyaz veya pastel tonlarda açık renk boyalar kullanılarak kişiselleştirilmiş alanlar Alaçatı dekorasyon stilinin en önemli parçasıdır. Dekorasyonda istenen stili yakalamak için mobilyalar ve aksesuarların renklere uyum sağlamasına dikkat edilmeli. Aradığın dekorasyon stili için ihtiyacın olan duvar renklerini Bi’Boya‘nın geniş renk skalasından kolaylıkla seçebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message