Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşaplarda eskitme boyama nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşaplarda eskitme boyama nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Sen de evinde değişiklik yapmayı sevenlerden misin? Küçük değişiklikler büyük farklar yaratır, bilirsin. O halde eskiyen ya da sıkıldığın ahşap eşyalarından kurtulmak yerine onlara yeni bir renk, yeni bir kimlik kazandırmaya ne dersin? İşte sana hem ekonomik hem estetik hem de eğlenceli bir seçenek…  Eskitme boyama tekniği… Bu tekniği kullanarak yeni ama antika görünümlü mobilyalara sahip olabilir, evinde estetik dokunuşlara yer açabilirsin.

Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır?

Kendi imkanlarınla ahşap eskitme işlemi için kullanılan birçok farklı teknik var. İşte en çok tercih edilen ahşap eskitme teknikleri:Boya ile ahşap eskitme: Mobilyalarında eskitme efekti elde etmek için uygulayabileceğin en pratik yollardan biri. Bu yöntem için kullanacağın boya, akrilik esaslı ve sana yeşil, kahverengi, bordo, siyah, beyaz, lacivert gibi birçok renk seçeneği sunuyor. Boyama işlemine geçmeden önce mobilya ya da objeyi uygulama için hazırlamalısın. Yani bir ön işlem yapmalısın. Hazırlık kısmını 5 maddede özetlersek;

Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır?

Ahşap yüzeyi güzelce zımparalamalısın.Zımparanın ardından nemli bir bezle silmelisin.Astar boya ile boyamalısın.Tekrar zımpara işlemi uygulamalısın.Son olarak boyayıp kurumaya bırakmalısın.

Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır?

Hazırlık aşamasını tamamladın ve ahşap mobilyanın yüzeyi, boya ile eskitme tekniği için hazır. Fırçayı ıslatarak, hazırladığın yüzeye düzgün hareketlerle akrilik boyayı sürmelisin ve kurumasını beklemelisin. Ve işte istediğin renkte, antika görünümlü ve evinde rustik hava estirecek yeni sandalye, masa, komidin, kitaplık ya da çerçeven hazır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message