Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Abajurunu kendin yap!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Abajurunu kendin yap!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evini benzersiz aksesuarlarla daha da şık bir hale mi sokmak istiyorsun? O zaman aydınlatma sağlamasının yanında çok güzel bir aksesuar olan abajur ile evini şık yapmak senin elinde! Şık bir abajur arıyorsun ama kendi zevkine ve bütçene uygun abajur bulamadın mı ya da buldukların çok mu pahalı? İşte tam senin için bir seçenek daha var! Evde boş zamanında kendi tarzına uygun istediğin renkte, istediğin materyal ile abajur yapabilirsin.

Abajur yapımı için hangi malzemelere ihtiyacın olacak?

Abajur yapımı belki kulağa biraz zor bir aktivite gibi gelebilir ama aksine elindeki bir çok malzeme ile çeşit çeşit abajur tasarımları yapabilirsin. Bir cam kavanoz, plastik bir şişe, karton parçası, bir top hasır ip bunlardan sadece birkaçı… Hayal gücü ve sabır sahibiysen önünde hiç bir engel yok.

Hasır ip ile abajur yapımı

İster çalışma masanı aydınlatmak, istersen de salonuna şık bir hava katmak için muhteşem bir abajur yapımı… İlk olarak gerekli malzemeleri hazırlamakla başlayabilirsin. 1 cm çapında 70-80 cm uzunluğunda bir alüminyum boruya ihtiyacın olacak. Borunun içine deniz kumu koyarak istediğin şekli verirken borunun kırılıp zarar görmesini engellemiş olursun. Boyunu kendine göre ayarlayıp borunun yaklaşık 20-30 cm’lik uç kısmını düz zeminde sabit durabilmesi için daire şeklini verip ayak yapmalısın. Üst kısmı için de “2” şeklini andıracak şeklinde biraz aşağı doğru bükmelisin. Borunun şekli tamamlandığına göre şimdi silikon tabancası ve hasır ip kullanarak borunun her yerini hasır ip dola. Gerekli yerlerde tutkal da kullanabilirsin. Abajurun baş kısmı için bir balonu biraz küçük olacak şekilde şişir ve etrafına tutkal yardımı ile hasır ipleri yapıştır. Sonra 1 gün bekletip kurumasına izin ver. Abajur için gerekli duy kablosunu borunun içerisinden geçir. Balonu patlatıp hasır ipten oluşan abajur başına duy için delik aç ve silikon yardımı ile birbirine yapıştır ve sabitle. İşte abajurun hazır! 

Karton ile kolay abajur yapımı

İnce uzun dikdörtgen şeklindeki bir kartonu kenarlarından yuvarlak bir başlık olacak şekilde birleştirip silikon yardımıyla yapıştır. İçini ve dışını istediğin renge boyayabilirsin. Başlığın zemini için daire bir karton parçası kesip başlığın zeminine yerleştir. Ayağı için de cam bir kavanoza çakıl taşları doldurup şık bir görüntü elde edebilirsin. Kavanozun kapağına duy ve kablolar için 2 delik açıp içinden geçirmen yeterli. Oldukça şık bir aksesuar olacak! 

Evindeki plastik kutuları kullanarak abajur yapımı

Son derece ekonomik tamamen geri dönüşüm niteliğinde bir abajur yapımı… Hemen başlayalım. Bir adet 3 kg’lık yoğurt kabı, 1 adet yumuşatıcı kabı, 4 adet şiş çubuğu, zevkine göre bir kumaş ve hasır ipe ihtiyacın olacak. Öncelikle yoğurt kabının kenarındaki çıkıntı kısmı ve tabanının orta kısmını kesmelisin. Sonra silikon yardımı ile kumaşı kabın etrafına yapıştır. Uçlarına da süslemek için ponponlu ip yapıştırabilirsin. Abajur ayağı için de yumuşatıcı kabının etiketini soyup şiş çubuklarını kabın ağız kısmının dört bir kenarına yapıştır ve etrafına hasır ip yapıştır ve istediğin bir renk ile boya. Yumuşatıcı kabını ağırlaştırmak için içine taş ekleyebilirsin. Yoğurt kabı ve yumuşatıcı kabını birbirine yapıştırıp içine şarjlı ampul yerleştirin. Hepsi bu kadar! Abajur yapımında kullanacağın ahşap ya da metal boyalara Bi’Boya‘dan ulaşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message