Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
7 adımda doğayı evine taşı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

7 adımda doğayı evine taşı

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Teknoloji gelişiyor, dünya kirleniyor. Bu nedenle insanoğlu, doğaya dönüyor. Her şeyin grileştiği bu dönemde, yeşilliğe ihtiyaç duyan insanların sayısı git gide artıyor. Uzak kalınan doğa, eve taşınıyor. Doğal hayatı evde sürdürmek için dekorasyon ile sanattan, bitkiler ile boyadan ve daha nicesinden faydalanılıyor. Peki sen, doğayı evine taşımak için ne yapman gerektiğini öğrenmek ister misin?

Aydınlıktan faydalan

Karanlık, güneş almayan bir ev; doğal bir dekorasyon stilini doğru şekilde yansıtamaz. Güneş ışığını içeriye alan geniş pencereler sayesinde, evinde aydınlık ve dinamik bir ortam sağlayabilirsin. Eğer geniş pencerelerin yoksa kısa ve açık renk perdeler kullanarak en iyi güneş ışığını alabilirsin.

Doğal malzemeleri kullan

Ev dekorasyonunda kullandığın mobilya ve aksesuarların, bambu ve ahşap gibi doğal malzemelerden yapılmasına özen göstermelisin. Tekstilde ise hasır ve doğal yünden yapılan keçe gibi kumaşlardan faydalanabilirsin. Zeminde, jüt kumaştan yapılma halılar tercih edebilirsin. Bu sayede yalnızca renkler ile değil, dokular ile de doğallığı evi dekorasyonuna taşıyabilirsin.

Bitkilere yer aç

Ev dekorasyonunda doğallığı yansıtmak ve doğada gibi hissetmek istiyorsan, evinde bitkilere bolca yer açmalısın. Evinde kullanabileceğin ev ağacı, palmiye ve kauçuk gibi birçok bitki var. Salon dekorasyonunda bitki kullanımı ile sofistike bir tarz sağlayabilir, mutfakta kendin yetiştirdiğin bitkileri gıda olarak tüketebilirsin. Yaşam alışkanlıklarına ve bulunduğun bölgenin hava şartlarına göre, birçok bitkiyi yetiştirme imkanına sahip olabilirsin. Kesme çiçeklere dekorasyonunda yer vererek, yeşil ve zarif bir dokunuş katabilirsin.

Orman stili ev dekorasyonu

Orman stili, doğal malzemeden yapılma mobilyalar, doğal kumaştan tekstiller, tropikal desenler ve elbette ki bol bol bitki içeren bir dekorasyon stili. Yeşilin tüm tonları ile yaban mersini mavisi, mürdüm gibi renkler tercih ediliyor ve bolca bitkiye yer açılıyor. Yalnızca evin iç dekorasyonunda değil, dış dekorasyonunda da bolca geniş ve ince yapraklı bitkilere yer verilerek orman etkisi sürdürülüyor.

Tablolarda doğadan esinlen

Tablolar, eve oldukça karakteristik bir hava katar. Üstelik kimi tablo tasarımları ile ev dekorasyonunda doğayla karakterize bir görünüm meydana getirmen mümkün. Yaprak baskıları ve doğayı resmeden tablolarla doğayı, ev dekorasyonuna ekleyebilirsin.  Kendin topladığın kurutulmuş yaprakları tablolayarak da kendi çabaların ile evini doğayla stilize edebilir, doğayı evine taşıyabilirsin.

Aksesuarlar ile doğallığı sürdür

Deniz kabukları, yapraklar gibi doğada karşılaşabileceğin her şeyi, evinizde aksesuar olarak kullanabilirsin. Bu sayede küçük dokunuşlar ile dekorasyonunuzu bütünleştirebilirsin.

Duvar boyasında doğallık

Duvar rengini belirlerken de doğadan ilham alman mümkün. Yeşilin ve mavinin tonlarını, dilersen tek bir duvarda veya evin bütün duvarlarında uygulayarak; doğayı evine taşıyabilir ve tarz bir dekorasyona kavuşabilirsin. Üstelik fazla gelen boyayı iade edebilir, doğal stiline uygun kaliteyi boyayı Bi’Boya‘dan kolayca sipariş edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message