Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
6 adımda İskandinav ev dekorasyonunu tamamla!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

6 adımda İskandinav ev dekorasyonunu tamamla!

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Yaşam alanlarında modern ve minimal ögelerin ağırlıklı olduğu bir dekorasyon uygulamak istiyorsan İskandinav tarzı dekorasyon tam da sana göre. Basit, rahat, sade ve estetik dekoratif uygulamalar yapabilmen için kolaylıkla benimseyeceğin bazı püf noktalar var. Bunları uygularsan İskandinav tarzı dekorasyon etkili adımlar atabilirsin.

1. Sadelikten vazgeçmemelisin

İskandinav dekorasyon fikirleri temelde sadelik etrafında şekilleniyor. Mekan tasarımı yaparken bu stili uygulamak istiyorsan gereksiz eşyalardan kurtulmalısın. Gösterişli mobilya ve aksesuarlar yerine minimal seçimler yapmalısın. Kullanmadığın mobilya ve aksesuarlara veda etmelisin.

2. Beyazın hakimiyetine izin vermelisin

İskandinav ev dekorasyonu uygulamalarının popüler rengi beyazdır. Duvar renklerinden mobilya ve aksesuarlara kadar beyazın çeşitli tonlarını değerlendirebilirsin. İskandinav tarzını yakalarken modern bir dekorasyona da göz kırpacaksın. Aynı zamanda beyaz kullanımı, olduğundan daha geniş ve daha aydınlık bir yaşam alanı tasarlamanda da etkili olacak.

3. Aydınlatmalara ağırlık verebilirsin

İskandinav ülkelerinde yılın büyük bir bölümü kış mevsiminde geçtiği için yaşam alanları da karanlık ve loştur. Bu nedenle bu dekorasyon stilinde aydınlatmaların yeri çok büyük. Abajurlar, tavan aydınlatmaları ve şamdanlar bu stilde sıklıkla kullanılıyor. Sen de aydınlatmalara ağırlık vererek canlı bir mekan tasarımı yapabilirsin. Aydınlatmalarda da tercihini beyazdan ve minimal modellerden yana yapmalısın. Geometrik desenli aydınlatmalarla estetik görünümler yakalayabilirsin.

4. Mobilya ve aksesuarlarda doğal malzemeler popüler

Bu dekorasyon tarzında ahşap başta olmak üzere doğal materyallerin kullanımı ön planda. Ahşap, özellikle de mobilyalarla oldukça uyumlu bir malzeme. Stresi önleme özelliği olması nedeniyle de sıklıkla tercih ediliyor. Döşemelik kumaşlarda ise yün, keten ve pamuk kullanılıyor. Hareketli desenlerin kullanımı daha çok minder gibi aksesuarlar için revaçta. Ekose, floral ve geometrik desenler de bu stilde kendine yer buluyor.

5. Pastel renklerin kullanımına dikkat!

Beyaz ve tonlarının bu tarz için önemini vurgulamıştık. Mobilya ve aksesuarlarına beyaz dışında eşlik edebilecek renkler pastel tonlar olmalı. Böylece sakin ve minimal bir yaşam alanı dekore edebilirsin. Mavi, yeşil ve pembe gibi renklerin yumuşak ve açık tonlarını  rahatlıkla tercih edebilirsin. Aynı tonlarda aksesuar seçimiyle uyumlu bir dekorasyon yaratabilirsin.

6. Parlak ve metalik vurgulardan yararlanabilirsin

Bu dekorasyon stili her ne kadar sadelik ve minimallikten yana da olsa zaman zaman metalik ve parlak ögelerden de yararlanıyor. Özellikle de aksesuarlarında bu yaklaşımı benimseyerek monoton bir ortam yaratmaktan kaçınabilirsin. Metal kullanımı duvar aksesuarları için şık bir seçenek olabilir. Perde ve halılarında bu ışıltılardan yararlanabilirsin.Dekorasyonunda İskandinav tarzını uygularken Kalekim’in bir markası olan Bi’Boya‘nın iç cephe seçeneklerine göz atabilirsin. Bi’Boya İpek Mat Boya ve Kolay Temizlenen Boya gibi ürünleriyle geniş renk yelpazesine. Bu ürünlerle yaşam alanlarını kişisel zevklerine göre renklendirebilirsin. Siparişlerinle birlikte gönderilecek ücretsiz renk deneme kartı sayesinde duvarlarını kalıcı olarak boyamadan önce uygun renkleri belirleyebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message