Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
4 Adımda Eklektik Yatak Odası Dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

4 Adımda Eklektik Yatak Odası Dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Evlerin en özel ve kişisel olmayı hak eden yeri yatak odalarıdır. Dekorasyon stillerine şöyle bir göz attığında aynı çizgileri görüp kendini bütünüyle bu stillere ait hissetmiyor olabilirsin. Her stilden başka bir parçayı beğeniyor ve bunların hepsine birden odanda yer vermek istiyorsan günümüzün en özgün, yaratıcı stili eklektik tarz yatak odası dekorasyonu tam sana göre. Eklektik yatak odası dekorasyonu 4 adımda nasıl uygulanır şimdi buna bir bakalım. 

Eklektik yatak odası dekorasyonu: duvar rengi seçimi

Kişiliğini ortaya koyabildiğin, özgürce tasarım yapmana izin veren eklektik dekorasyon, aslında kuralları olmayan bir stildir. Odanın bütününde baskın bir unsur oluşturmakla başlayabilirsin. Bir sanat eserini merkeze alıp çevresini öylece dekore edebilirsin. Etrafındaki diğer parçalarla uyum oluşturmak daha kolay olacaktır. Göz dolduran yatak odası dekorasyonu için bir duvarın tamamına gravür desenli bir duvar kağıdı tercih edebilirsin. Duvar kağıdı kullanmak yerine ana renklerden bir boyayı tek duvar yüzeyine uygulamayı da seçebilirsin. Eklektik yatak odası için koyu renk tercih edersen dikkat çekici bir köşe oluşturmuş olursun. Koyu yeşil, mavi ya da kırmızı odanın yalnızca bir duvarında çarpıcı görünecektir.

Farklı dokularla oynayarak eklektik dekorasyonu canlandır

Eklektik yatak odası dekore ederken bunu bir oyuna dönüştürebilirsin. Tekstil ürünlerinde bunu uygulamak elbette daha kolay. Kilim, halı seçiminde etnik ya da jüt kilim fikirlerini değerlendirebilirsin. Kırlentlerin rengarenk desen ve dokularıyla oyun oynayın. Tüylü, post, renkli ve örgü kırlent seçeneklerini doku farklılıkları oluştururken kullanabilirsin. Örgü battaniyeler de yine doku birleştirmede yer alabilir. 

Önemli bir nokta: Eski ve yeni sentezi nasıl yapılır?

Eklektik yatak odası tasarımında kilit noktalardan biri geleneksel ve çağdaş parçaların nasıl bir araya geldiğidir. Eklektik tarzın felsefesinde özgünlüğü zıt stillerin uyumu ile yakalamak vardır. Anneanneden kalan eski oymalı bir şifonyeri ve aynayı modern görünümde bir berjerle tamamlayabilirsin. Hatta hemen yanına pencere kenarına koyabilirsin. Yine modern alüminyum renkteki bir lambader berjerin yanı başında hoş duracaktır. Metal parçaları, ahşap ve mermer görünümdeki mobilyaları birlikte kullanmaktan kaçınmayın. Modern, çağdaş ve antika ürünleri eşleştirin. 

Yavaş yavaş ve küçük parçalarla başlayın

Eklektik yatak odası tasarlamak istiyor ve tamamıyla bir anda değişime gitmekten çekiniyor olabilirsin. Bunun en iyi yolu deneme yanılmalarla göze hoş gelen parçaları bulana kadar küçük değişilikler yaparak başlamak. Yavaş ve özenle bambaşka stillere ait desen ve renkleri yan yana getirip eşsiz bir uyum ortaya çıkarabilirsin. Eklektik yatak odası tasarlamak demek yalnızca katmanlar oluşturmak demek değil elbet. Minimalist renkleri kullanıp üst üste gelen sanat eserlerine ve ilginç objelere yer vermek de odayı eklektik yapar. Yalnızca obje değil elbise, ayakkabı ve kitapları açıkta kullanarak odayı kişiselleştirebilirsin. Eklektik stile uygun ana renklerde ve minimal pastel renklerde duvar boyalarına en kolay Bi’Boyadan ulaşabilirsin. Odada sağlıklı bir atmosfer oluşturacak nefes alan kaliteli bir boya yatak odası dekorasyonunun daha canlı görünmesini sağlayacaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message