Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3D Duvar Kağıdı Nedir? Nasıl Uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3D Duvar Kağıdı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Hayal ettiğin yerde ol! Geçmişten günümüze hayatı kolaylaştıran, şıklığı evlerinize taşıyan, seni boyayla elde edemeyeceğin kaliteyle buluşturan duvar kağıtlarında artık yeni bir uygulama var. Klasikleşen çiçekli, düz, simetrik desenleri unuttuk. Bugün istediğin görüntüyü istediğin yere taşıyabilirsin. Salonunda otururken Maldivler’de mi olmak istiyorsun? Ofisin içini karartıyor ve boğucu, okyanusun altında balıklarla olmak istemez miydin? Çocuğunun odasını ona arkadaşlık edecek en sevdiği çizgi-film karakteriyle dekore etmek istemez misin? Hem de dev boyutta. 3D Duvar kağıdıyla bunlar mümkün. 

3D duvar kağıdı nedir?

Teknolojinin getirdiği çeşitli efekt ve perspektif ile hazırlanan görsellerden yapılan duvar posterleridir. Gerçek anlamda üç boyut söz konusu değil, internette de sık sık karşılaştığımız o iki boyutlu ama göz yanılmalarıyla üç boyutlu gibi görünen resimleri düşünebilirsin. En çok tercih edilme nedeni sınırlı olmamasıdır. Pek çok kategoride çeşitli modelleri vardır. Standart ölçüleri olmakla birlikte istediğin ölçüde de hazırlanabilir.Evde, ofiste ya da bir cafede; derinlik ve genişlik katmak istediğin her yerde kullanabilirsin. Gerekli olan şey pürüzsüz bir zemindir. Poster kendini tamemen düz duvarda daha iyi gösterecektir. Diğerlerinden farklı, şık, karakteristik özellikli, kendine has bir yere sahip olmak için harika bir dekorasyon ürünü. Duvarına astığın posterleri düşün ama kat kat daha kaliteli bir görüntü. 

Nasıl uygulanır?

Görüntüsü ve hissettirdikleri çok farklı olsa da işin teknik kısmı normal duvar kağıdıyla aynıdır. Sorunsuz bir duvar kağıdı için sorunsuz bir duvar olmalıdır. Öncelikle duvardaki varsa eski duvar kağıdı temiz bir şekilde sökülmelidir. Öncesinde boya varsa dökülmeler giderilmeli, kalan boyalar kazınmalıdır. Duvarda çatlak ve kabarmalar varsa bu problemler çözülmelidir. Zımpara yapılıp alçı çekilmelidir. Yapıştırmaya baştan başlanılmalıdır. Yavaş yavaş yapışkan kağıdı sökerek ilerlenmeli. Duvar kağıdının parçalarını olabildiğince gergin bir şekilde birbirine denk gelmesine özen göstererek evinde kendin de kolay bir şekilde yapıştırabilirsin. Uygulama şekli basittir. Ustaya gerek duymadan kendin yapabilirsin.

Nelere dikkat etmeli?

3D duvar kağıdında esas olan kalitedir. Kaliteli baskı kaliteli baskı kağıdında kendini gösterir. Uzun yıllar kullanmak, yırtılma yıpranma parçalanma olmaması, sabit durması için kullanılan malzemenin kaliteli olmasına dikkat edilmelirdir. Fiyat performans araştırmaları yapıp ucuz diye ürün tercih edilmemelidir. Garantiye sahip ürünler tercih edilmelidir.  Duvar kağıdına geniş açıdan bakmalısın. Resmin tamamının görüneceği zeminlere uygulanmalıdır. “CANLI GİBİ!” 3D duvar kağıdını yaşam alanına dahil ettiğinde duyacağın ilk söz bu olacak. Eğlence, nostalji, doğal, sanatsal, tarihi, renkli, romantik, müzikal, bilimsel ve daha pek çoğu. İlgi alanın ne ise artık hayatının bir parçası olabilir.Genellikle tek duvara uygulanır. Ortamın ferahlığı ve göz yormaması açısından resme uygun bir duvar boyasıyla tamamlanır. Sen de hemen şimdi 3 Boyutlu Duvar Kağıdına en uygun boyayı geniş renk yelpazesine sahip olan https://www.biboya.com.tr/ ‘dan seç.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message