Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3 pratik kendin yap kitaplık fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3 pratik kendin yap kitaplık fikri

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Artan kitap sayısıyla beraber çalışma masanın üstü bile kitaplık olmaya başladıysa, bu muhteşem DIY kendin yap kitaplık fikirlerine bayılacaksın. Hem eski malzemeleri kullanacağın, hem de evin her tarafına yayılmış kitaplardan kurtulacağın için oldukça fazla alan sana kalacak. Üstelik oldukça eğlenceli olan kendin yap kitaplık projesi evine de çok yakışacak. Hadi daha fazla zaman kaybetmeden en yaratıcı fikirlere bir bakalım. 

Gitarlar sadece müzik yapmak için değil!

Evde kendin kitaplık yap, hem de sadece bir gitar kullanarak. Genelde tüm evlerde bir zamanlar büyük heveslerle başlanıp, daha sonra evin en ücra köşelerinde öylece bekleyen gitarlar vardır. İşte şimdi onları yaratıcı bir sanat eserine çevirmenin tam vakti. Küçük bir not; Kendin yap kitaplık projesi için klasik gitar kullanman gerekiyor çünkü diğer gitarlara kıyasla daha geniş bir kasaya sahip olduklarından dolayı, projemiz için daha elverişli oluyorlar. İlk adım olarak, evin saklı köşelerinde sessizce duran gitarı, bulunduğu yerden çıkararak başla. Eğer üzerinde teller varsa en azından proje bitene kadar telleri de çıkarman gerekli. Artık eski gitarın harika bir kendin yap kitaplık projesi olmaya hazır durumda. Önce gitarın ön kapağını sökerek başlayalım. Ardından gitarın dışını (İçinde pürüz varsa içini de) zımparalayalım. Gitarın boyasından kurtulup ahşap renge kavuştuğunuzda dilediğin gibi boyaman için hazır olacak. Şimdi son aşama için daha önceden gitarın ölçülerini alarak hazırlaman gereken tahta rafları gitarın içine yerleştirmen gerekiyor. Tüm bu aşamaları bitirdikten sonra gitarla kendin yap kitaplık projenin kaba hali hazır oluyor. 

Kendin yap kitaplık projeni kişiselleştirmek için ipuçları

Çeşitli sprey boyalar yardımıyla gitarın içine ve dışına kendi tarzını yansıtabilirsin. Bunun için hazır şablonlardan faydalanabilir ya da tamamen doğaçlayabilirsin. Kendin yap kitaplık gitarının içine yıldızlı bir gece dahi yaratmak senin elinde. Tabii daha basit olmasını istersen hazır kaplama kağıtları kullanabilir ya da sevdiğin bir resmi kaplama kağıdına çevirip yapıştırabilirsin. Gündüz vakitleri şirin bir kitaplık gibi duran gitar rafını, geceleri muhteşem bir gece lambasına dönüştürebilirsin. Bunun için gitarın çerçevesine ve sap kısmına yapıştıracağın çok sayıda farklı renkte lede ihtiyacın olacak. 

Eskimiş boruları fırsata çevirin!

Evin duvarlarında öylece duran eski ve kullanışsız boruları, bulunduğu duvar rengine kontrast yaratacak şekilde boyayıp, aralarına da raflar ekleyerek son derece modern ve kullanışlı bir kendin yap kitaplık rafı projesine dönüştürebilirsin. Eğer ki ”benim evimde buna uygun bir dekoratif boru yok” diyorsan, satın alabileceğin kitaplık raflarına göre oldukça ucuza dekoratif borular bulabilirsin. Bir çok kendin yap kitaplık projesine göre oldukça az malzemeyle ve kısa zamanda projeni bitirebilirsin. Sen de evinin dekorasyonuna uygun kitaplık aramaktan vazgeçerek evde kendin kitaplık yap ve yarattığın şeyin güzelliğinin keyfine var. 

Renkli kasaları kullanarak neler yaptığına şaşıracaksın!

Bunun için daha çok eski manav kasalarından faydalanılıyor olsa da, kendin de bir kaç farklı boyutta kutu hazırlayabilirsin. İstediğin boyutları ve istediğin sayıları seçmek tamamen sana kalmış. Eğer gerekli sayıda kutumuz hazırsa tek yapmamız gereken, onları istediğimiz duvara uygun bir şekilde sabitlemek ama daha önce bir kaç ipucum var!

Renkli kasaları kullanarak neler yaptığına şaşıracaksın!

Kutuların arasına yapacağın dekoratif ışıklandırmalar da farklı ambiyanslar yaratmana yardımcı olabilir. Rafları yerleştirmeyi düşündüğün alanın etrafını dikkat çekici bir renge boyayarak güzel bir etki yaratabilirsin. Daha sonra kendi zevkine göre boyadığın kutuları istediğin düzende yerleştirebilirsin. Bunun için kullanabileceğin bir çok renk boyayı BiBoya‘dan o ldukça uygun fiyatlara alabilirsin.

Renkli kasaları kullanarak neler yaptığına şaşıracaksın!

 Bu ve bunlar gibi daha bir çok kendin yap kitaplık fikriyle sen de tarzını evine yansıtabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message