Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3 Boyutlu duvar dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3 Boyutlu duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Ev dekorasyonunda, öncelik verilmesi gereken ve evinizin karakteristik bir görünüşe sahip olmasına yardımcı olan unsurlardan birisi de duvar dekorasyonudur. Bu duvar dekorasyonları arasında, sanat eseleri veya dikkat çeken çerçevelere sahip fotoğraflar kullanılabiliyor. Buna ek olarak eğer salon veya oturma odası dizaynına (mobilyalar) uyumlu duvar aksesuarları kullanılabilir. Aksesuar yerine dikkat çekici duvar kağıtları da dekorasyon işlemini kolaylaştıracak seçenekler arasında yer alıyor. Dönem dönem popüleritesi artan duvar kağıdı modelleri ve motifleri mevcut olarak bulunuyor. Ancak bunların yanı sıra, son dönemde tercih edilirliği artan bir diğer seçenek ise üç boyutlu duvar dekorasyonu oluyor. Mekanda kullanılacak olan üç boyutlu duvar dekoru seçenekleri ile alanı daha geniş veya daha dar bir görünüme kavuşturmak oldukça kolay. Üç boyutlu duvar dekorasyonu oldukça çeşitli ve geniş yelpazeli seçenekler barındırıyor. Bu seçenekleri tek tek inceleyelim.

Çok yönlü dekoratif duvar modelleri

3 boyutlu duvar dekorasyonu seçenekleri arasında duvar giydirme modelleri de yer alıyor. Tercihinizi bu yönde kullanarak, üç boyutlu duvar panelleri ile şık bir görünüm elde etmek mümkün. Örneğin, altın rengi kabartmalı bir duvar paneli kullarak zarafeti ve şıklığı elde ederken, daha sadece ve açık mat tonlar kullanarak da ferah ve açık bir alan oluşturulabilir. Üç boyutlu duvar dekorasyonları, duvar kağıdı modelleri ile de aynı etkiyi yaratacak şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda ekonomik olarak daha uyguna denk gelecek kendinden yapışkanı olan, doğal ahşap kaplama paneller de üç boyutlu duvar dekorasyon seçeneklerinden birisi. Usta yardımı olmadan, kendinizin de kolayca oluşturabileceğiniz bu seçenek ile üç boyutlu kağıdı dekorasyonu elde edilebiliyor. Model ve desen çeşitliliği ile de hemen hemen her eve ve alana uyum sağlayacak seçenekler bulunuyor.

Strafor ve fiber tuğla duvar paneli

Modern ve şık görünüm yakalamak isteyenler için de strafor duvar panelleri, duvar dekorasyonu işlemini kolaylaştıracak seçenekler arasında. Klasik ve daha standart dekorasyonlar arasında karşımıza sıklıkla çıkan tuğla duvar görünüme karşı, modern görünüm kazandırmak isteyenler farklı tonlarda ve renklerde tuğla duvar görünümlü strafor duvar panelleri kullanabilirler. Bu dekorasyona ek olarak şık bir üç boyutlu duvar dekorasyon seçeneği ile oturma odalarına ya da salonlara, tek duvarını şömine kombinasyonu oluşturacak şekilde tasarlayarak daha sıcak bir ortam oluşturulabilir. Aynı zamanda doğal taşlara göre daha uzun ömürlü olmasıyla bilinen ve tercih edilen fiber tuğla duvar panelleri, görünüm açısından da daha estetik bir hava yakalanmasını sağlıyor. Alternatifler arasında yer alan fiber tuğla duvar panelleri, dokunulduğu zaman doğal taş hissi veriyor. Ayrıca üç boyutlu duvar dekorasyonu için seçeneklere bakanlar ve ilgilenenler için de dikkat çekici bir tercih olabilir.Son olarak, üç boyutlu duvar dekorasyonu, uygun stil ve tarza uyumlu bir şekilde tercih edildikten sonra, ek ürünlerle dekorasyona destek yapılabilir. Örneğin, üç boyutlu duvar dekorasyonu, doğru ışık kullanımı ile daha ön plana çıkartılabilir ve mevcut mekanda geometrik formların öne çıktığı bir görüntü elde edilebilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message