Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2021’de hakim olacak dekorasyon trendleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2021’de hakim olacak dekorasyon trendleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

2020 yılı vaktimizin büyük kısmını evde geçirdiğimiz bir sene oldu. Sen de çoğu kişi gibi evde geçirdiğin uzun saatler sonucunda ev dekorasyonundan sıkılmış ve değişiklik yapma ihtiyacı hissetmiş olabilirsin. Ev dekorasyonu oldukça eğlenceli bir iş olmasına rağmen zaman zaman aklımıza bazı sorular takılabilir. 2021 dekorasyon trendleri önerilerimize göz atarak evini baştan aşağı yepyeni bir ruha kavuşturabilirsin. 2020’yi şimdiden geride bırakarak 2021 dekorasyon trendlerine merhaba demeye hazır mısın?

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

İskandinav ve Japon dekorasyon stillerinin birleşimi: Japandi

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

Her iki dekorasyon tarzı da işlevsellik ve sadelik olarak birbirine benzer. 2021 dekorasyon trendleri arasında son yıllarda öne çıkan bu iki tarzın birleşimi söz konusu. “Japandi” adı verilen bu füzyon dekorasyon; beyaz rengin ön planda olduğu, ahşap ve doğal malzemelerin kullanıldığı, minimalist bir düzen oluşturulan ve geleneksel olanın modern olan ile kombinlendiği bir dekorasyon tarzı. 2021 dekorasyon trendleri arasında oldukça dikkat çekici bir tarz olan Japandi için; beyaz rengin hakim olduğu duvarlar ve mobilyalar tercih edebilirsin. Beyazı renk olarak tamamlayan siyah ve pastel tonlarının ön planda olduğu minimalist ve modern mobilyalarına hasır, rattan gibi doğal malzemelerden aksesuarlarla rustik detaylar ekleyerek iki tarzı karıştırabilirsin.

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

Evin içinde bile doğaya dönmemizi sağlayan dekorasyon stili: Biophilia

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

2020 yılı; insanın doğayla olan bağının asla kopmaması gerektiğini, fiziksel ve ruhsal sağlığımız için doğanın iyileştirici gücünün çok önemli olduğunu deneyimlediğimiz bir yıl oldu. 2021 yılında insanın doğa ile olan bağını vurgulayan “Biophilia” stiline ilgi artacak gibi gözüküyor. Masif malzemeden üretilen mobilyalar, ahşap zeminler, taş, iç mekan bitkileri ve gün ışığının bolca kullanıldığı Biophilia tarzı 2021 dekorasyon stilleri arasında öne çıkıyor. Yeteri kadar alanın varsa evinde bir iç bahçe oluşturarak ya da odanın bir köşesinde bolca iç mekan bitkisi kullanarak dahil olabileceğin bu dekorasyon tarzına uyum sağlayacak yumuşak kanepelerle birlikte kendine teknolojiden uzak bir rahatlama köşesi oluşturabilirsin.

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

2021 dekorasyon trendleri arasında öne çıkacak bir tarz: Endüstriyel mimari

2021 yılı trend dekorasyon stilleri

Son yıllarda popülaritesi artmış endüstriyel mimari dekorasyon; özellikle loft dairelere oldukça yakışıyor. Minimalist ve deri mobilyaların kullanıldığı endüstri tarzında; duvarlarda genellikle açık tuğlalar veya neredeyse yarım kalmış görüntüsü verilmiş boyama stilleri, metal raflar, ahşap merdivenler ve rustik ampul aydınlatmalar kullanılıyor. Endüstriyel mimari dekorasyon, 2021 yılında da oldukça trend dekorasyon tarzlarından biri olarak devam edecek gibi gözüküyor.

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

Klasik mavi

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

2020’de Pantone’nin huzuru, barışı ve güveni çağrıştıran klasik mavi rengini yılın rengi seçmesi ile birlikte mavinin her tonu 2021 dekorasyon trendleri arasında oldukça öne çıkacak. Lacivert, turkuaz, açık mavi gibi mavi tonları 2021’de özellikle iç ve dış mekan yüzey rengi olarak tercih edilecek.

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

Canlı renklerden; mor ve kırmızı

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

2021 yılında ev tekstilinde bolca kullanılacak ve dekorasyonda canlılık arayanlar için revaçta olan renkler özellikle mor ve kırmızı tonları olacak. Romantik ve çarpıcı dekorasyonlar yakalamanın mümkün olduğu bu renkler de 2021 dekorasyon trendleri arasında yerini almış durumda.

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

Doğal yeşil

2021 yılı trend dekorasyon renkleri

Doğaya dönüşün simgesi yeşil tonları da 2021’de oldukça tercih edilecek renkler arasında. Özellikle ahşap malzemelerle kombinlendiği zaman huzur veren sakinleştirici özelliğiyle ön plana çıkan yeşil tonları 2021 dekorasyon trendleri arasında oldukça popüler olmaya aday. 2021 dekorasyon trendleri iç ve dış mekan cephe boya renklerine ve daha fazlasına Bi’Boya‘dan göz atabilirsin. Ayrıca Bi’Boya‘dan ürünlerini kolayca temin edebileceğin gibi fazla gelen ve açılmamış boyanı da iade etme imkanın olduğunu da unutma.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message