Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2020 yılında öne çıkacak aydınlatma modelleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2020 yılında öne çıkacak aydınlatma modelleri

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Bütün mobilyalar yerine yerleştirildi ve sıra aydınlatmaya mı geldi? Ya da evinin mevcut aydınlatma armatürlerini artık demode mi buluyorsun? Her ne sebeple olursa olsun trende ayak uydurmak mı istiyorsun? Bakalım 2020 aydınlatma trendlerine göz atarak evini ışıl ışıl yapabilirsin…. 2020 aydınlatma modelleri her ne kadar 2019’daki birçok özelliği bünyesine barındırsa da sadeleşerek daha şık ve modern bir görünüme kavuşuyor. Bu trendlerde, lambalar sadece açıkken değil kapalı iken de göze hitap ediyor, dikkatleri üzerine çekiyor. 2020 aydınlatma trendinde en çok dikkat çeken özelliklerden biri kullanılan malzemelerin çeşitlenmesi. Metal modeller de varlığını koruyor ancak bunlara ahşap, seramik, akrilik, cam, pamuktaş, polimer reçineler ve kumaş püsküller her zamankinden daha fazla eşlik ediyor ve 2020 aydınlatma modelleri yelpazesinde geniş bir yer tutuyor. 2020 aydınlatma armatürlerinde geometrik şekiller daha da soyutlaşıyor; birçok armatürde kullanılmaya başlayan altın rengi bu yıl yükselişe geçiyor ve duvar aplikleri her zamankinden daha fazla ilgi çekiyor. İşte 2020 aydınlatma modelleri arasından öne çıkanlar…

Ayarlanabilir tavan aydınlatma armatürleri

Neredeyse bütün iç mekân tasarımlarına rahatlıkla uyum sağlayabilen ayarlanabilir armatürler, bohem tarzındaki kristal avizelere bir alternatif olarak 2020 aydınlatma modelleri arasındaki yerini alıyor. Spot ışık olması, yönünün ve odağının değiştirilebilmesi açısından birçok avantaj sunan bu modellerle, dilersen sen de salonunu, yemek veya yatak odanı modern ve şık bir dokunuşla değiştirebilirsin. 

Her dekora uyan spot tavan armatürleri

2000li yıllarda piyasalardaki yerini alan bu armatürler 2020 yılında da trend olmaya devam ediyor.  Ancak daha da sadeleşerek. Her türlü iç dekorasyonla kolayca bütünleştirilebilmeleri onların tercih edilmesinin en büyük nedeni. 

Enerji dostu LED lambalar

Enerjisinin büyük bir bölümünü ısıya harcayan ve çevre dostu olmayan sıradan ampuller artık tercih edilmiyor. Daha etkili ve tasarruflu enerji kaynağı olan LED lambalara yönelim çoktan başladı ve 2020’de devam edecek. Ayrıca tasarımcıların hayal gücüne kalmış çok farklı ebat, tarz ve biçimdeki ürünler herkese hitap etmeye devam ediyor. 

Giyinmiş Edison ampulleri

2020 aydınlatma modelleri arasında tekrar Edison ampullerini görmeyi beklemiyor olabilirsin. Haklısın. Ancak geçtiğimiz senelerde popüler olan çıplak ampuller, 2020 yılında giydirilerek beğeniye sunuluyor. Birbirinden zarif ve ilginç cam şekillerin içine entegre halde farklı bir tarza kavuşan bu sarkıt lambalar, iç mekana son derece temiz ve aydınlık bir görünüm kazandırıyor. Sadeliğin şıklıkla buluştuğu bu model bir süre daha trend kalacak gibi gözüküyor.

Trende uygun lambaderler

Küçük dekoratif hamlelerle iç mekânında modern bir hava estirmek istiyorsan lambaderler bunun için biçilmiş kaftan. 2020 aydınlatma modelleri içinde şık sunumları ile dikkat çeken çuval bezinden tasarlanmış lambaderler 2020 ile gelen doğallık akımının bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Evin birçok bölümünde kolaylıkla kullanılabilen ve yeni nesil rahatlığı devam ettiren bu lambaderler çok çeşitli şekillerde olmakla birlikte tripod ayaklı olanlar şüphesiz en trendler arasındaki yerini alıyor.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message