Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2020 Yılında Dekorasyonda Kullanabileceğin 5 Farklı Renk Kombinasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2020 Yılında Dekorasyonda Kullanabileceğin 5 Farklı Renk Kombinasyonu

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

2020 yılı, dekorasyon konusunda mat renklerin yılı oluyor. Evlerde huzur temasının ön plana çıktığı bu yıl, geçtiğimiz yıllara göre daha dinlendirici, daha donuk ve mesafeli renkleri beraberinde getiriyor. Duvarlardan eşyalara, aksesuarlardan zeminlere mat siyah, gri, kahve, yeşil ve mavi gibi daha çok opak ve maskülen renklerin tercih edileceği 2020 renkleri arasından oldukça zevkli seçimler yaparak evinde seçkin ve elegan bir atmosfer yaratabilirsin. 

1-Opak Gri ve Su Yeşili: Salonlarda Renkleri Dengelemek Önem Kazanıyor

Huzur veren, kullanışlı ve otel konseptini andıran 2020 renk kombinasyonları, aynı zamanda karanlık ya da sıkıcı bir atmosfer oluşturmamak adına dengeyi de olması gerekenler listesine ekliyor. Örneğin; salon duvarlarında kullanılabilecek opak gri ya da mavi renge karşılık mobilyalarda ya da halılarda su yeşili ve bej gibi daha açık tonlar tercih edilerek dengeli bir atmosfer yaratılması gerekiyor. 

2-Mat Siyah ve Kirli Beyaz: Yatak Odalarında Kontrast Ön Planda

Yaşam alanlarının neredeyse her noktasına yayılan mat renkler, yatak odalarında da kendini gösteriyor. Dinlendirici ve meditatif etkisi nedeniyle duvarlarda mat siyah ya da mat lacivert gibi oldukça koyu renkler trend olurken perdelerde, yatak örtülerinde ve halılarda ise kirli beyaz, gül kurusu gibi daha açık tonlar tercih ediliyor. 

3-Soluk Kahve ve Pudra Rengi: Mutfaklar Pastel Renklere Bürünüyor

Mutfaklar tamamen pastel bir imaja bürünürken mutfak dolaplarında alıç ya da dışbudak ağacı rengi olarak bilinen küllü beyaz, huş ağacı rengi olan açık sarı, kiraz ağacının rengi açık kahve ve çam ağacının karakteristik bal rengi gibi daha soluk ahşap renkleri moda hâline geliyor. Mutfakta kullanılan masa, sandalye ve diğer eşyalarda ise pudra rengi, buz mavisi gibi ahşabın pastel görüntüsünü devam ettiren renkler tercih ediliyor. 

4-Antrasit ve Bambu: Banyolarda Endüstriyel Dokunuşlar

Evin diğer alanlarında kullanılabilecek geniş yapraklı ve yeşil ev bitkilerinin yanı sıra banyolarda ise hasır, bambu gibi yine doğal olan detaylara ve renklere yer veriliyor. Ancak duvarlarda ve zeminde kullanılan mermer ve fayans gibi malzemelere ise füme, antrasit gibi daha çok endüstriyel tonlar hakim oluyor. 

5-Parlak Kırmızı ve Beyaz: Aksesuar Renkleri Olabildiğince Canlı

2020 dekorasyon trendleri arasında mat ve pastel olmayan belki de tek detayı ev aksesuarları ve süs eşyaları oluşturuyor. Farklı boyutlardaki modern insan ve hayvan figürlerinin evleri süsleyeceği bu yıl, porselen ve parlak siyah, kırmızı, beyaz renklerdeki aksesuarlara ve süs eşyalarına sık sık rastlayabilirsin. Evinde görmek isteyebileceğin en sıra dışı mat renk tonlarına dahi Bi’boya sayesinde kolayca sahip olabilir; böylece 2020 trendleri arasında yer alan pastel renkleri salondan yatak odasına, mutfaktan antreye tüm evine pratik bir şekilde uygulayabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message