Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
1+1 ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

1+1 ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma tarihi: 13.05.2020

Küçük bir eve sahip olmak, stil ya da konfordan ödün vermek anlamına gelmez. Özellikle 1+1 ev dekorasyonu denilince mütevazı boyutlarına rağmen gerçekten işlevsel olan pek çok dekorasyon fikri var. Küçük bir dairede mi yaşıyorsunuz? Vereceğimiz fikirler kesinlikle göz atmaya değer! Görünen o ki kompakt yaşam güçlenen bir küresel bir trend oldu son zamanlarda. Giderek daha fazla insan büyük şehirlerde yaşamayı ve küçük stüdyo dairelerde yaşamayı tercih ediyor. Gelecekte, bu eğilimin daha da yaygınlaşacağı kesin gibi. Küçük bir ev veya oda tasarlama konusunda çok belirgin bir formül olmasa da, başarının birkaç anahtarı var. 1+1 ev dekorasyonu denince önce aklına yerden tasarruf sağlayan mobilya fikirleri, gömme dolaplar yapmak, duvarları parlak renklerle boyamak gelebilir, hatta çeşitli sanat eserleriyle evini fazla kalabalıklaştırılmadan kişiselleştirebilirsin. 1+1 stüdyo daire dekorasyonu yapmanın büyük bir mekanı dekore etmekten pek de farkı yok. Tasarımın genel kuralları hemen hemen aynıdır. Şu noktalara dikkat etmen yeterli. 

Işık eve girsin!

Küçük bir daireyi daha geniş göstermenin en iyi yolu ışığın evin içine girmesine izin vermek. Bu yüzden de kalın ve ışık geçirmeyen perdelerin varsa bunların yerine daha hafif ve uçuşan ve açık renklileri tercih etmelisin. Zemin ve masa lambaları için yer yoksa, duvar aplikleri veya sarkıt aydınlatma gibi aydınlatma seçeneklerini kullanabilirsin. 

Büyük mobilyaların yerleşimi önemli

Eğer eve göre nispeten büyük mobilyaların varsa onları kesinlikle odanın ortasına koyma, duvara yanaştır. 1+1 gibi küçük dairelerde yaşamanın en büyük faydalarından biri de evdeki eşyaların sayısını düzenlemeye zorlaması. Gerçekten bir amaca hizmet etmeyen eşyalardan kurtulursan daha geniş bir alanda keyifle yaşayabilirsin. Hem hareket kolaylığı hem de daha işlevsel kullanabilmek için küçük dairende bol miktarda açık alan bırakmaya dikkat etmelisin.

1+1 Ev dekorasyonu için harika fikirler

1+1 ev dekorasyonu için İskandinav tasarımları gibi minimalist eğilimlerden ilham alabilirsin. Daire içinde asma katlar, çekmeceli mobilyalar, Amerikan mutfak çözümlerine başvurabilirsin. Hayal gücü ve yaratıcılık buradaki anahtar kelimeler. Peki 1+1 ev dekorasyonu için şu fikirlere ne dersin?

1+1 Ev dekorasyonu için harika fikirler

Fazla eşyaları saklamak için özel bölümler oluşturabilirsin. Sınırlı bir yaşam alanın varsa örneğin merdiven altı gibi yerlerde farklı depolama alanları yaratabilirsin.Özellikle genç bekarlar ve çiftler için uygun olan stüdyo dairelerde yatak odasında işlevsel ve az yer kaplayan bir giysi dolabı için sürgülü panellerden faydalanabilirsin ki bu, modern ve akıllı 1+1 ev dekorasyonu için harika bir fikir olacaktır. Yükseltilmiş bir yatak fikri, yatağın altını bolca depolama alanı olarak kullanmana da izin verecektir. Genellikle salon ile birleşen mutfak alanı için 1+1 Amerikan mutfak ev dekorasyonundan faydalanabilirsin. Hem yemeğini yapabileceğin hem de çalışma alanı olarak kullanabileceğin Amerikan mutfak modelleri sayesinde misafirlerinle sohbet ederken aynı anda yemek hazırlayabilirsin.

1+1 Stüdyo dekorasyonu için birkaç ipucu

1+1 ev dekorasyonu fikirleri içinde oldukça işlevsel bir öneri de katlanır cam duvarları kullanmak. Şeffaf cam duvarlar iç tasarımda esneklik sağlar ve bu sayede küçük yaşam alanını daha kullanışlı birkaç bölüme ayırabilirsin. Son zamanlarda bu malzemenin oldukça zarif modelleri ve renkleri de piyasada mevcut. Evi fazla eşyalardan arındırmak 1+1 ev dekorasyonunda atılacak ilk adım. Uzun zamandır kullanmadığın eşyalar varsa onlardan kurtulmaya bak, hem ruhen hafifleyeceksin hem de inanılmaz geniş görünen, ferah bir alana sahip olacaksın. Eşyaları saklama şeklinle de yaratıcı olabilirsin. Gizli bölme ve çekmeceleri olan çok fonksiyonlu mobilyalar, küçük daireleri optimize etmenin harika bir yolu. Koltuklar, sehpalar ve gizli çekmecesi olan puflar battaniyeleri, filmleri zeminlerden uzak tutmaya yardımcı olabilir. Aynaları da unutma! 1+1 ev dekorasyonunda kullanacağın büyük aynalar aslında işin sırrı gibi duruyor. Çünkü aynalar etrafta daha fazla ışık yansıtır, hareket hissi verir alanın boyutunu iki katına çıkarır. Dolap kapılarını aynalı yaptırabilir ya duvarlara aynalar asabilirsin. Kısacası 1+1 ev dekorasyonu için yapacağın temel şeyler; az mobilya kullanmak, aynalı ve sürgülü kapılara sahip dolaplar seçmek ve duvarlarını parlak renklerle boyamak olmalı.

Açık renkler büyük halılar…

1+1 daireler gibi küçük alanlar aslında cesur duvar boyası renklerini, baskıları çok iyi kaldırır. Dikkat etmen gereken, evi boğmayacak renkler seçmen. Açık renkler her daim güvenlidir. Ayrıca küçük bir ev az duvar demektir, bu da kendi boyanı yapmana olanak tanır. İhtiyacın olan boya ve boya aksesuarları için Bi’Boya‘ya göz atabilirsin. Duvar boyası dışında duvar kağıdı, kanepede kullanacağın yastık, hatta resim çerçevelerinde bile cesur renkler ve fikirlerden faydalanabilirsin. Dengeye dikkat ettiğin sürece harika görünecektir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message