Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
1+0 Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

1+0 Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 21.05.2020

Küçük bir stüdyo daire birçok kişinin bir zamanlar hayali olmuştur. Özellikle büyük kentlerde, az metrekare kullanılarak inşa edilebilen bu 1 + 0 evler çoğunlukla tek başına yaşamayı tercih eden kişiler tarafından tercih edilmekte. Peki bu küçük eve istediğiniz tüm eşyaları, kendinize de yaşam alanı kalacak şekilde nasıl dekore edebilirsiniz? Aslında bu konuda birçok ipucu mevcut işte senin için hazırladığımız birkaç öneri…

1 + 0 ev dekorasyon önerileri

1 0 ev dekorasyonu yaparken kullanılan mobilyalarının işlevsel ve pratik olması beklenir. Salonunda açılır bir kanepe tercih etmen gelecek misafirin için de yer ayırmanı sağlayacaktır. Açılır kapanır duvara monte edilmiş masalar sayesinde yerden de tasarruf sağlayabilirsin. Ve eğer alanın çok küçük ve darsa kendin için de açılır gardırop yataklardan tercih edebilirsin. Eğer yatak odan, salon ve mutfakla bir ise bir dolap, paravan veya perde yardımıyla odaları ayırabilirsin. Duvarlara takacağın raflar hem dekorasyon açısından hem de eşya depolaması açısından sana yardımcı olacaktır. 1 artı 0 evin 30 m2 olsa bile bazı dekorasyon tüyolarıyla geniş göstermen mümkün. Bunu mobilyalarını doğru şekilde yerleştirip, aydınlatmayı doğru olarak konumlandırarak ve dekorasyonda güneş ışığından doğru olarak yararlanarak yapabilirsin. Tavan yüksekliğin izin veriyorsa asma kat yaparak yatak odanı oturma odanı veya mutfağını üzerine inşa ederek şık bir görünüme sahip olurken yerden de tasarruf edebilirsin.

1 + 0 evi nasıl daha ferah gösterirsin?

1 + 0 ev dekorasyonunda yatak odası, salon ve mutfağın bir olduğu bu evleri daha büyük gösterecek birkaç illüzyon önerisine mi ihtiyacın var? Bu öneriler sayesinde evini hem daha şık hem de daha geniş gösterebilirsin. Öncelikle küçük bir ev olduğu için açık renkli mobilyalar tercih etmek evinin daha geniş ve ferah görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca salon ve yatak odasında kullanacağın duvardan duvara veya büyük aynalar odanın daha büyük görünmesine yardımcı olacaktır. 

 1 + 0 ev dekorasyonunda duvarlar nasıl olmalı?

1 + 0 ev dekorasyonunda seçeceğin soğuk renkler evin daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Eğer ev kuzeye bakıyorsa sıcak tonlar, güneye bakıyorsa soğuk tonlar güneş ışınlarının evde dengelenmesini sağlayacaktır. Açık renk tonlarının yanında mavi, yeşilin uçuk tonları, sarı, pembe, gri tonlarını kullanmayı tercih edebilirsin. Ayrıca her odayı farklı renklere boyayabilir veya farklı tonlarda boyanmış mobilyalarla ayırabilirsin. Eğer odaları ayrı bölümler halinde görmek istiyorsan dikine desenli duvar kağıtlarından da yararlanabilirsin.1 + 0 ev dekorasyonunda tarzına ve evine en uygun boyaya karar verip kolayca sepete ekleyerek satın almak için Bi’Boya web sitesini inceleyebilirsin. Boya kutularının üzerinde bulunan açıklamalar sayesinde kolayca boyayı hazırlayabilir ve fazla gelen kullanmadığın boya kutularını kolaylıkla iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message