Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zıt renklerin duvarlarda kullanımı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zıt renklerin duvarlarda kullanımı

Yayınlanma tarihi: 27.05.2020

Yaşam alanlarında çarpıcı dokunuşlar yapmak istiyorsan duvar dekorasyonunda birbiriyle zıt renkler kullanabilirsin. Zıt duvar renkleri kullanımını farklı dekorasyon stillerine nasıl uyarlayacağını öğrenmek ister misin?

Renk bloklarından ilham alabilirsin

Duvar dekorasyonu yaparken dekorasyon stiline hitap edecek şekilde renk blokları oluşturabilirsin. En sık kullanılan zıt duvar renkleri kombininde siyah ve beyaz en başta gelir. Yaşam alanında vurgulamak istediğin özel bir alan varsa bu bölümde siyah tonlarında boyama yapabilirsin. Geri kalan duvarlar ise beyaz tonlarında boyanarak etkili bir kontrast yaratabilir. Bu uygulamayı minimal ve modern dekorasyon stillerinde tercih ederek çarpıcı bir mekan tasarlayabilirsin. Duvarlarda keskin renk geçişleri yapmak istemiyorsan grinin farklı tonlarından yararlanarak kontrastı yumuşatabilirsin. Geniş ve aydınlık görünmesini istediğin duvarlar için beyaz tonlarını tercih ederek dekoratif bir avantaj elde edebilirsin. Siyah ve beyaz zıtlığı hem geleneksel hem de modern dekorasyonlar ile hoş bir uyum yakalayabilir. Yaşam alanında kontrast oluşturmak istiyorsan ve aynı zamanda zamansız bir dekorasyona ihtiyaç duyuyorsan siyah ve beyaz uyumundan yararlanabilirsin. Beyaz duvarların çabuk kirlenme probleminden çekiniyorsan kolay temizlenen boya seçeneklerini tercih edebilirsin. Böylece duvarlarının şık görünümünü uzun süre koruyabilirsin.

Sıcak ve soğuk tonların uyumundan yararlan

Zıt duvar renkleri kullanarak country dekorasyon stillerini etkili bir şekilde vurgulayabilirsin. Tercih ettiğin sıcak ve soğuk renkleri bir arada kullandığında doğadan ilham alan salaş bir ortam tasarlayabilirsin. Mavi, kırmızı, mor ve turuncu gibi renklerin birbiriyle kontrast yaratan tonlarını seçerek çarpıcı yaşam alanlarına imza atabilirsin. Her duvar için farklı renkleri tercih edebileceğin gibi birden fazla rengi tek bir duvara da uygulayabilirsin. Stencil boyama uygulamalarından yararlanarak country stili vurgulayan dokular elde edebilirsin. Bitki, çiçek, yaprak ve ağaç gibi desenleri içeren stencil modellerini zıt duvar renkleri ile boyayarak doğal esintilere sahip hoş bir yaşam alanına sahip olabilirsin. Mobilya döşemelerini duvar renklerinle bütünleşecek şekilde seçerek dekorasyon stilini şık bir şekilde tamamlayabilirsin.

Pop art uygulamalarını yaşam alanlarına taşıyabilirsin

Zıt duvar renkleri pop art uygulamalarına kolaylıkla uyarlanabilir. Pop art’ın dekorasyon uygulamalarında döşemelik kumaşlardan aksesuar seçimine kadar pek çok alanda zıt renklerin uyumundan yararlanır. Duvar dekorasyonunda da zıt duvar renkleri kullanarak bu stili kolaylıkla yakalayabilirsin. Duvarınıza pop art temalı bir tablo kullanacaksanız tabloda bulunmayan bir rengi fon olarak değerlendirebilirsin. Mobilyalarınızla bütünleşecek bu renk ile duvar dekorasyonunda hoş bir kontrast oluşturabilirsin. Sade ve açık tonlarda mobilyalar tercih ederek duvarlarındaki pop art yansımalarını vurgulayabilirsin. Minimal tarzda dekore edilmiş bir yatak odası için yatak başı pop art stilinde ve zıt duvar renkleriyle boyanarak çarpı hale getirilebilir. Bi Boya’nın geniş renk skalasına sahip ürünleri ile zıt duvar renkleri seçiminizi kolaylaştırabilirsin. Mat Boya ve Plastik Boya gibi seçeneklerle dekorasyonunda hoş kontrastlar yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message