Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeni boyanmış duvarlardaki lekeler nasıl giderilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeni boyanmış duvarlardaki lekeler nasıl giderilir?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Duvarlarda zaman zaman lekelenmeler görülmesi beklenen bir durum. Peki, yeni boyanmış duvar silinir mi? Boya yeterince kuruduysa elbette duvarlarını silebilirsin. Ancak bunun için uyguladığın boyanın türüne dikkat etmen gerekiyor. Her duvar boyası türüne göre leke giderme işlemleri farklı şekillerde yapılıyor. Duvar temizliğinde aynı zamanda yaşam alanının özelliklerini de göz önünde bulundurmalısın. Duvar silme püf noktaları için önerilerimizi kolaylıkla uygulayabilirsin.

Mutfak duvarları için etkili çözümler

Mutfaklar, yemek yapılan yaşam alanları olduğu için yağ ve salça gibi malzemeler duvarlarda izler ve lekeler oluşturur. Bu lekeleri çıkarmak için her zaman klasik duvar temizleme solüsyonları yeterli olmayabilir. Bu nedenle mutfak duvarlarını etkili bir şekilde temizlemek için bol tuzlu suya batırılmış sünger ya da bez kullanabilirsin. Lekeler daha uzun süredir bulunuyorsa sirkeli su ile duvar temizliği yapabilirsin. Böylece koyu renkteki leke ve kirlerden kolaylıkla kurtulabilirsin. Mutfağını düzenli olarak havalandırarak lekelerin kalıntı oluşturmasını engelleyebilirsin.

Plastik boyalarda duvar temizliği

Plastik boya kullanılan yeni boyanmış duvar temizliği için 1-2 saat önceden odanın ortasına bir leğen ya da büyük bir kova içinde kaynar su bırakılması gerekir. Bu uygulama sırasında kapı ve pencerelerin kapalı tutulması tavsiye edilir. Böylece duvardaki kirler yumuşayacak ve yeni boyanmış duvar temizliği daha kolay yapılacaktır. Kirler yumuşadıktan ve lekeler çıkmaya hazır hale geldikten sonra su ve bulaşık deterjanı karışımıyla duvarlarınızı silebilirsin. Bu uygulama ile lekeler tamamen yok olacaktır. Eğer duvarının erken kirlenmesine dair önlem almak istiyorsan yeni boyanmış duvar temizliği sonrasında duvarlarını nişastalı su ile silerek etkili bir çözüme kavuşabilirsin.

Yağlı boyalı içeriklerin temizliği

Yağlı boya kullanmak, sağlıklı bir yaşam alanı yaratmak ve kolaj temizlik avantajları açısından mantıklı bir seçimdir. Yeni boyanmış duvar temizliği yağlı boyalar için yapılıyorsa ilk aşamada duvarları bol su ile yıkamak temizlik sürecini oldukça kolaylaştıracaktır. Duvarlarını yıkama imkanın yoksa bol su ile nemlendirme uygulaması yapabilirsin. Duvarlar iyice nemlendikten sonra pencereleri açıp nemin bir miktar emilmesi beklenir. Sonraki aşamada ise deterjanlı ya da nişastalı su ile yeni boyanmış duvar temizliği yapabilirsin. Bu yöntemle duvarlardaki kir ve lekeler kolaylıkla temizlenecektir.

Parmak izlerinden patatesle kurtulabilirsin

Duvarların her yerinin silinmesi gerekmiyorsa ve yalnızca parmak izleri sorun yaratıyorsa dilimlenmiş patateslerle lekeleri silebilirsin. Aynı şekilde bir beze ya da süngere parafin sürerek de parmak izlerini yok edebilirsin. Silinebilir duvar boyaları tercih etmek duvar temizliğini kolaylaştırmak için önemli bir püf noktadır. Sen de Bi’Boya‘nın Kolay Temizlenen Comfort seçeneğiyle yaşam alanlarına renk katarken temizlik avantajı yakalayabilirsin. Kolay Temizlenen Comfort, yüksek kapatıcılık özelliğiyle ve geniş renk yelpazesiyle tarzına uygun renkleri yaşam alanlarına taşıyor. Bu ürünle boyanı hasar görmeden rahatlıkla temizleyebilir, ipeksi ve mat duvarlara kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message