Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeni boyanan duvarda çatlamalar neden olur? Nasıl giderilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeni boyanan duvarda çatlamalar neden olur? Nasıl giderilir?

Yayınlanma tarihi: 10.02.2020

Evine yeni bir görüntü kazandırmanın pek çok yolunu bulabilirsin. Boyama da bunlar arasında liste başında yer alır. Fakat zaman zaman duvar boyası çatlağı ile karşılaşabilirsin. Boyama sonrasında ortaya çıkan çatlaklar yapısal nitelikte olmasa da can sıkmaya yeter. Peki yeni boyanan duvar neden çatlar ve çatlakların giderilmesi mümkün mü?

Kaliteli bir boya kullandığından emin misin?

Genellikle pencere ve kapı kenarlarında oluşma eğilimi göstere duvar boyası çatlağına sebep olan temel sebeplerin başında boya kalitesi gelir. Kaliteli bir boya duvarınızda çatlamaya neden olmaz. Kalitesi istenen düzeyde olmayan bir boya duvara tutunmakta zorluk çeker. Özellikler ikinci ve üçüncü katları diğer kat kurumadan uyguluyorsan çatlaklar daha çok görünebilir. Yeni boyanan bir duvarın pürüzsüz bir görünümde olmasını istiyorsan boya kalitesinden ödün vermemeye çalış.

Hatalı sıva kusursuz görüntüyü engeller

Hassasiyet gösterilmeden yapılan sıva ve ince astar boyanın da kusurlu görünmesine neden olur. Hatalı bir sıva ya da astar varsa duvar boyan kaliteli olsa dahi duvar boyası çatlağını engelleyemezsin. Duvardaki astarın temizlenerek iyi bir usta tarafından yenilenmesi yaptığın boyadan istediğin sonucu almanı kolaylaştırır. Ayrıca duvarda daha önce farklı özelliğe sahip boya varsa ve boyama öncesi duvarı eski boyadan arındırmadıysan yine çatlak problemi ile karşılaşabilirsin. Örneğin önceki boya su bazlıysa ve sen sonraki uygulamada yağlı boya tercih ediyorsan dönüşüm astarını mutlaka kullanmalısın. Dönüşüm astarı kullanmazsan yeni boya duvara tutunmaz ve duvar boyası çatlağı oluşur.

İzolasyon sorunu duvar boyası çatlağına neden olur mu?

Evinde izolasyon sorunu varsa sıcaklık farkına bağlı olarak duvar boyası çatlağı oluşur. Boya işlemini yeni yapmış olsan bile ısı farkı anında çatlaklara neden olabilir. Sorunu gidermek için ise ısı yalıtımından yararlan faydalı olabilir. Ayrıca yoğuşma da seni aynı sorun ile karşı karşıya getirebilir. Duvar boyası çatlağını tetikleyen son durum olarak yapının yaşını göstermek doğru olur. Eski bir eve sahipsen duvarda zaman içerisinde yüzeyde gevşeme gerçekleşir. Yüzey gevşemesi de boyanın tutunmasını olumsuz etkiler. Boya öncesi yapacağın astar ile sorunu çözebilirsin.

Duvar çatlağı nasıl tamir edilir?

Duvarda zaman içerisinde farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan çatlaklar kötü bir görüntüye neden oluyor. Duvar çatlağı nasıl tamir edilir? Birkaç farklı yöntem ile duvarda oluşan çatlağı genişlemeden kapatabilirsin. Öncelikle bir tornavida ve zemin tel fırçadan yararlanarak çatlağın içini temizlemelisin. Temizlediği çatlağı duvar dolgusu ile doldurabilirsin. Düzeltmeleri yaptıktan sonra 3 gün kadar dolgunun kurumasını beklemen de fayda var. Eğer çatlak daha derinse duvar dolgusu ihtiyacına cevap vermeyebilir. Duvar çatlağı silikon yardımı ile de doldurulur. Derin çatlaklarda silikon dolgu ya da alçı kullanman daha fazla verim almanı sağlar.Boyadan kaynaklanan bir duvar boyası çatlağı ile karşılaşmak istemiyorsan hemen Bi’Boya üzerinden birbirinden kaliteli boyaları inceleyebilirsin. İhtiyacın olan boyayı hemen Bi’Boya‘dan sipariş et. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message