Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Uzun ömürlü duvar boyası nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Uzun ömürlü duvar boyası nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Bir evin görünümü tamamen değiştirmenin en basit ve en ekonomik yollarından biri de duvarların rengini değiştirmek. Duvarları yepyeni bir renge boyamak, bambaşka bir atmosfere sahip olmanı sağlar. Boyayı yenilemek duvarlarının hijyeni için de oldukça önemli. Duvar boyamak çok keyifli bir iş olsa da uzun ömürlü duvar boyası yapabilmek için dikkat etmen gereken bazı hususlar var. İşte, bir profesyonel gibi uzun ömürlü duvar boyası yapabilmen için ipuçları ve tavsiyeler…

En uzun ömürlü dış cephe boyası hangisidir?

Dış cephenin bir evin elbisesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Temiz ve estetik kıyafetler insanlar için ne kadar önemliyse, göze hitap eden ve bakımlı görünen bir ev için duvar boyası da o kadar önemli. Dış cephede elastik, grenli, akrilik, silikonlu gibi uzun ömürlü boya çeşitlerini kullanabilirsin. Ama şık görünen ve duvarları uzun yıllar boyunca koruyabilecek bir dış cephe boyası seçmek için en başta yaşadığın bölgenin iklimini iyi değerlendirmelisin. Örneğin, nem oranının yüksek olduğu bölgelerde en iyi sonucu elde etmek için akrilik boya tercih edebilirsin. Çünkü akrilik boya yüksek alkali direncine sahip olmasıyla biliniyor ve deniz kıyısındaki tuzlu neme karşı bile yıllarca dayanıyor. Uzun ömürlü boya dendiğinde akla gelen bir diğer boya tipi ise silikonlu boya. Daha sıcak bölgelerde kullanılan silikonlu boya, akrilik boya gibi yüksek alkali dirence sahip. Silikonlu boyalar nem ve rutubet dışında güneş ışınlarına karşı da oldukça dayanıklı. Güneş, dış cephe boyalarının en büyük sınavlarından biri. Sürekli güneş alan cephelerde renk değişimiyle karşılaşmak istemiyorsan silikonlu boya tercih edebilirsin. Kendi kendini temizleme özelliğine sahip olan grenli boyayı ise tozun ve kirin yoğun olduğu bölgelerde değerlendirebilirsin.

Uzun ömürlü duvar boyası yapmak

Dış cephe boyası yapmak evde kaliteli vakit geçirmenin en eğlenceli yollarından biri. Boyama işlemini kendi başına yaparak tasarruf edebilirsin. Ama uzun ömürlü duvar boyası yapabilmek için bilmen gereken bazı püf noktalar var. Öncelikli konu ise tabii ki iş güvenliği. Merdiven kullanırken, sağlam ve düz bir zemin üzerinde olduğundan emin olmalısın. Merdivene çıkmadan önce düz tabanlı ayakkabı veya çizme giymelisin. Eğer çevrende yardım etmek isteyen biri olursa merdiveni tutmasını teklif edebilirsin. Böylece sağa sola sallanmadan sürekli dengede ve güvende kalabilirsin. Güvenliğini garanti altına aldıktan sonra şu basamakları takip ederek uzun ömürlü duvar boyası yapabilirsin:

Uzun ömürlü duvar boyası yapmak

Boya yapılacak alanı temizlemekBoya yapılacak duvarın yüzeyindeki çatlak ve delikleri doldurmak, hasarları onarmakBoyadan önce astar kullanmak

Uzun ömürlü duvar boyası yapmak

Uzun ömürlü duvar boyası yapma aşamalarında Bi’Boya daima yanında! En kaliteli dış cephe boyalarını ve yüzey astarlarını sipariş etmek için hemen Bi’Boya‘yı ziyaret edebilirsin. Evini bir an önce yenileyerek istediğin renge kavuşabilmen için siparişlerin aynı gün kargoda!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message