Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tüm zamanların en iyi nötr boya renkleri nelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tüm zamanların en iyi nötr boya renkleri nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evini boyamaya karar verdiysen yılın trend seçenekleri arasında yer alan nötr renkleri denemeye ne dersin? Her ne kadar nötr boya renkleri, renksiz tonlar olarak bilinse de doğru kombinasyonlarla kullanıldıkları mekana asil bir hava kazandırıyor. Kırık beyaz, bej ya da gri tonlarını seviyorsan nötr tonlarda aradığın dekorasyonu bulabilirsin.

Dinlendirici mekanların vazgeçilmezi: Bej ve tonları

Sıcak renkler arasında dinlendirici duvar renkleri olsa da nötr boya renkleri arasında olan bej ve tonlarıyla sakin bir mekan elde edebilirsin. Renk trenlerinde her yıl popüler tonlar değişiklik gösterse de bej renkler popülaritesini her daim koruyor. Cappucino ve Bade ton alternatifleri bulunan bej rengi, risksiz bir dekorasyon için ideal nötr boya renkleri içerisinde bulunuyor. Yaşam alanındaki mobilya rengi ne olursa olsun uyum sağlayan bej tonları mekanı ferah göstermesi bakımından da sık sık tercih ediliyor. Dilersen füme tonlarına sahip dekoratif ürünler kullanarak ortama derinlik kazandırabilirsin. 

Soğuk nötr tonlarıyla sıcacık yaşam alanları

Soğuk nötr boya renkleri, dinamizmini koruyan samimi bir dekorasyon oluşturabilirsin. Seçtiğin duvar renginin ruhunu; mobilya, oturma grubu ya da çeşitli objelerle ortaya çıkarabilirsin. Örneğin fümenin eşsiz temsilcilerinden olan Gece rengi boyasıyla renklendirilen duvarlarda açık bej tonlarına yer vererek bir denge yakalayabilirsin. Mekanda kullanacağın mobilyalarda sarı ve yeşil gibi renklerle dekoratif uyumu yakalayabilirsin. Tüm mekanı fümeye boyamak istersen açık tonlardan yana seçim yaparak pencere pervazlarını da beyaza boyayabilirsin. Renk kombinasyonu tamamen senin zevkine bağlı. Soğuk nötr boya renkleri arasında farklı alternatiflere şans vermek isteyenlerdensen, Kaşmir, Krater, Sis ve Mine gibi tonları listene ekleyebilirsin. 

Sıcak nötr duvar renkleri ile zarafeti yakala

Birden fazla renk kombini yapmak yerine tek bir renkle tüm mekanı boyamak istiyorsan sıcak nötr boya renkleri tercihlerin arasında olabilir. Sade fakat dikkat çeken bir dekorasyona imza atmak istiyorsan Vizon tam sana göre. Özellikle yatak odasında sıkça tercih edilen vizon tonlarını soğuk nötr boya renkleriyle de tamamlayabilirsin. Vizon, sadece yaşam alanlarında değil iş yerlerinde de sıklıkla tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Vizon gibi parlak renk grubu içerisinde olan Nar Çiçeği ve Lotus tonları ışığın yoğunluğuna bağlı olarak renk dönüşümü sağlayabiliyor. Böylece günün farklı saatlerinde ışığın açısına göre duvar renklerinde ton değişimi ortaya çıkabiliyor. Tek renk kullanarak değişik tonlar elde etmek istersen ışık kaynağının yoğunluğuna göre dönüşüme uğrayan nötr boya renklerini kullanabilirsin. Açık nötr boya renkleri ile gri tonlarını harmanlayabilirsin. Çok karanlık hissettirmeden sıcak nötr renklerle de şık bir duvar rengi elde edilebileceğini kanıtlamak istersen Bi’Boya‘yı ziyaret edebilirsin. Beğendiğin renkleri hemen sepetine ekleyerek siparişini oluşturabilir, artan boyaları ise dilersen kolaylıkla iade edebilirsin. Seni yansıtan renkleri bir arada görebileceğin eşsiz renk skalası Bi’Boya‘da sen i bekliyor. 

Diğer Yazılara Göz At
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message