Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tek Duvara Kağıt Uygulamasında Duvar Boyası İle Uyumu Nasıl Olmalıdır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tek Duvara Kağıt Uygulamasında Duvar Boyası İle Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Duvar kağıtları artık dört duvar yerine tek bir duvara uygulanıyor, geri kalan duvarlar ise boyanıyor. Ev, ofis, cafe, restaurant gibi bir çok yaşam alanında bu sıra dışı uygulama ile istediğiniz atmosferi oluşturmak çok kolay. Tüm dekorasyon tarzlarında mekanda etkileyici bir farklılık yaratan bu uygulamada en önemli nokta, duvar kağıdı ve duvar boyasının renk kombinasyonu. Çünkü, duvarların rengi ile duvar kağıdı renk uyumu sizin istediğiniz atmosferi oluşturacak. Bunun için öncelikle mekanınızda hangi duyguları yaşamak istediğinize karar vermelisiniz. Sakinlik mi, dinginlik mi, dinamiklik mi, ağırbaşlılık mı?….. Sonra sıra uygulama yapacağınız duvar rengi ve kağıdının seçiminde. Öyleyse, gelin birlikte duvar kağıtlarının ve renklerin dünyasına dalalım.

Duvar kağıdını hangi duvarda uygulamalısınız?

* Yatak baş ucu duvarı* Kolon* Kolon ile cam ya da kapı arası* İki kolon arasındaki duvar* Konsol, büfe, masa, tv ünitesi arkası ya da duvarı, şömine duvarı* Cam ile duvar arasında kalan duvarlar* Uzun bir oturma grubunun arkasında kalan duvar* Tek kişilik bir koltuğun arkasında kalan duvar

Duvar boyası ile duvar kağıdını nasıl kombin edebilirim?

Duvarlardaki renk seçimleriniz uyum ya da kontras yaratır. Duvar boyası ile uyumlu duvar kağıdı sade ve dingin bir hava yaratır.  Kontras renklerle yapacağınız kombin ise mekana canlı ve çarpıcı bir hava verir.* Duvar kağıdının içindeki renklerden tercih ettiğiniz herhangi bir renk tonu ile aynı renkte bir duvar boyası kullanmanız durumunda, yumuşak bir geçiş yaparak dingin ve huzurlu bir hava yaratırsınız.* Desenli kaplama kağıdının ana rengi ile aynı renkte duvar boyası kullanırsanız, huzurlu sakin bir ortam yakalarsınız.* Tek renk ve desensiz bir duvar kağıdını, kontras renkte boyalarla kombin yapabilirsiniz. Siyah ve beyaz, turuncu ve mavi, mor ve sarı kullanabilirsiniz.* Duvarlar canlı renkse, birkaç ton açık ya da koyu renk düz kaplama kağıdı kullanabilirsiniz.* Duvar kağıdının içindeki kontras renklerden birini seçmeniz durumunda, canIı ve dinamik bir ortam oluşturursunuz.* Siyah ve gri ağırlıklı duvar kağıdı kullanacaksanız, duvarlarda gri rengi tercih etmeniz ortama ağırbaşlı bir hava katar.* Monokrom tekniğini( üç rengin uyumu) uygulayabilirsiniz. Siyah ve beyazdan oluşan duvar kaplaması, gri duvar boyası ile uyum sağlar.* Beyaz duvarları, beyaz tuğla görünümlü duvar kağıdı ile kaplamanız durumunda modern bir hava oluşturursunuz.* Kahverengi tuğla ve taş görünümlü duvar kaplamalarında, desenin içindeki en açık rengi boya olarak seçebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message