Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tavan kestirme rulosu nasıl kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tavan kestirme rulosu nasıl kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Tavan dekorasyonu yaparken kusursuz bir yüzey oluşturmak istiyorsan mutlaka kestirme fırçalarından yararlanmalısın. Bu açıdan tavan kestirme rulosu işini kolaylaştıracak bir seçenek. Tavan boyutuna uygun tavan kestirme fırçalarına kolaylıkla ulaşabilirsin. Hem tek renk boyama hem de renk blokları oluşturma için ideal olan bu araçlarla dekorasyonunu kusursuz bir şekilde tamamlayabilirsin.

Tavan kestirme rulosu kullanmanın avantajı nedir?

Tavan boyama uygulamalarında farklı renk blokları yaratacaksan köşelerde keskin ve net hatlar oluşturman gerekir. Kestirme rulosu ile süpürgelik, pencere ve diğer ahşap parçalarının çevresinin boyanmasında kolaylık sağlanır. Ayrıca kestirme rulo fırçalarla boyanın tavana daha iyi ve eşit bir şekilde nüfuz etmesini sağlayarak pürüzsüz bir yüzey elde edersin.

Tavan kestirme rulosu kullanmanın püf noktaları

İlk aşamada 8 cm boyutunda açılı bir fırça kullanmalısın. Fırçanın sapını kıllara yakın bir yerden kalem tutarmış gibi kavramalısın. Fırçanın uzun kenarı duvara parelel konumda olmalı ve dikey pozisyonda tutulmalı.Tavan kestirme işlemi için fırçanızın kıllarının üçte birini doğrudan boyaya batırmalısın. Fırçayı hafifçe vurarak fazla boyadan kurtulabilirsin. Açık boya kutusunun çevresine lastik bantlar sararak fazla boyadan kurtulmak için basit bir silme aparatı oluşturabilirsin.Duvar ve tavanların birleştiği yerler gibi dikey bir hatta kestirme yapman gerekiyorsa köşelerin kesiştiği yerden ortalama 5 cm mesafeden sonra boyamaya başlamalısın. Böylece hatasız bir tavan kestirme uygulaması yapabilirsin.Duvar hattı boyunca aşağı doğru tek bir fırça darbesi ile boyama yapmalısın. Bu uygulama ile boya, fırça kıllarından kolayca ayrılacak ve pürüzsüz bir yüzey oluşturabileceksin.Kestirme uygulaması yatay bir hatta uygulanacaksa bir üstteki maddeyi aynen uygulayabilirsin.  Ancak bu kez rulo fırçanı yatay pozisyonda hareket ettirmen gerekiyor.Boyama işlemini kolaylaştırmak için tavan kestirme aparatı seçeneklerinden yararlanabilirsin. Rulo fırçanıza uygun farklı boyuttaki aparatlara ulaşabilirsin. Boyama yaparken duvar üzerinde ıslak alanlardan kuru alanlara doğru çalışmalısın. Rulo fırçanızı boyadığınız bölgelerin üzerinden hafifçe çekerek fırça izlerine engel olabilirsin.Kusursuz, düz ve pürüzsüz hatlar elde edebilmek için fırçanıza çok az boya almalı ve küçük hamlelerle boyama yapmalısın. Elinin titrememesi için yumuşak dokunuşlarla tavan boyama uygulaması yapabilirsin. Rulo fırçayı duvara çok fazla bastırmamaya dikkat etmelisin. Aksi halde boya damlaları duvarında hoş olmayan izler bırakacaktır. Kesişme noktalarında ya da renk blokları oluşturmak istediğin alanlarda maskeleme bandı kullanarak kusursuz renk geçişleri yaratabilirsin.

Tavan kestirme rulosu kullanmanın püf noktaları

Sen de Bi’Boya‘nın iç cephe boyalarından dilediğini seçerek tavan dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlayabilirsin. Tavan Trendy İç Cephe Boyası kabarmayan ve çatlamayan yapısıyla uzun süreli kullanabileceğin boya renkleriyle seninle. Solvent içermeyen ve su ile seyreltilen bu boyanın koku yapmaması önemli bir avantaj. Çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen Tavan Trendy ile sağlıklı ve dekoratif bir mekan tasarlamaya ne dersin?

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message