Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tavan boyası nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tavan boyası nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Tavan boyası, evin genel ambiyansı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla, tavan boyası yaparken dikkatli davranman gerekir. Boyama esnasında tavanda yapacağın yanlış bir işlem kendini belli eder. Bu da, kötü bir görünüme sebep verir. Öte yandan, tavan boyası yapmak, duvar boyası yapmaya göre daha zordur. Tavan boyası yaparken, rulo seçimi ve ruloya alacağın boya miktarı gibi dikkat etmen gereken bazı noktalar vardır.

Tavan Boyası İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Tavan boyama işlemine geçmeden bazı hazırlıklar yapmak gerekir. Boyama işinin ortasında araç gereç arama sıkıntısına girmek istemiyorsan, ön hazırlığa önem vermelisin. Merdiven, boya tepsisi, duvar fırçası, spatula, macun bıçak, iç cephe rulosu, kalafat ve kalafat tabancasını bir yerde toplaman gerekir. Bu malzemeler arasında yer alan duvar fırçası, kenarlarda kaplama işlemi yaparken lazım olur. Macun bıçak, delikler üzerinde çalışırken işe yarar. Kalafat tabancası ise köşelerdeki çatlaklar için kullanılır. Tavan boyama yaparken en çok kullanılan malzeme iç cephe rulosudur. Bu rolu, teleskobik sap olarak da bilinen uzatma sapına monte edilir. İç cephe rulosu alırken mikrofiber ürün tercih etmek avantaj sağlar. Bu tip rulolar, kabarcık ve tümseklere karşı etkilidir.

Tavan Boyası ile Duvar Boyanır mı?

Bazı tüketiciler ‘tavan boyasıyla duvar boyanır mı’ gibi sorular sorar. Tavan boyası her ne kadar duvara sürülebilse de, duvar boyasına göre bazı dezavantajlara sahiptir. Bu boyalar tavan için tasarlandığından çoğu zaman lekeye karşı savunmasızdır. Ayrıca, ıslak bir cisim ile temas ettiğinde üzerinde su lekesi kalabilir.

Tavan Boyası Nasıl Hazırlanır?

‘Tavan boya nasıl hazırlanır?’ diye soranlar için cevap oldukça basittir. Pek çok tavan boyası, tavana uygun olacak şekilde üretilir. Bu sebeple boyayı hazırlarken zorluk çekmezsiniz. ‘Tavan boyasına su katılır mı?’ diye merak edenler içinse cevabımız: ‘Evet!’. Tavan boyasına su ekleyerek yüzde 10 – 15 oranında inceltmek gerekir.

Tavan Boyama Nasıl Yapılır?

İşe önce tavanda astarlama işlemi yaparak başlaman gerekir. Astarlama yaptığında, tavan boyasından daha iyi sonuç alabilirsin. Boya kısmına geçmeden önce gerekli yerleri spatula ile kazımalı, delikler varsa macunla kapatmalısın. Parlak yerlere de zımpara yaplmalı ve tozu almak üzerinden süngerle geçmelisin. Bir diğer püf nokta ise, duvar ile tavanın buluştuğu köşelere bant kaplaması yapmaktır. Kaplama, kağıt bant ile yapılır ve köşenin birleştiği yerde duvara yapıştırılır. Daha sonra boyama aşamasına geçilir. Öncelikle, boyanın bir kısmını boya tepsisine alman gerekir. Daha sonra, ruloyu bu tepsiye batırmalı ve eşit şekilde boya ile kaplamalısın. Tavanı boyarken önce köşelerden başlamalısın. Geniş alanları boyarken rulonda çok fazla boya olmaması gerekir. Köşelerde duvar fırçasını kullanabilirsin. Bu işlemlerden sonra 6 saat beklemen gerekir. 6 saat sonra 2. kat boyamayı yapıp kurumaya bırakmalısın. Bu şekilde tavan boyama işlemini sonlandırabilirsin.Boya tercihi konusunda ise Bi’Boya en büyük yardımcın!. Tavan boyası konusunda pek çok seçenek sunar. Markanın geniş seçenekleri arasından tavanın için için uygun olanı seç, adresine gelsin!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message