Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tavan Boyamanın İpuçları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tavan Boyamanın İpuçları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

“Evimin her işini ben yaparım” deyip boya yapmaya soyunanlardan mısın? Her şey iyi gidiyor, duvar boyası çok güzel oldu ancak tavan boyası yapmak gözünü mü korkutuyor? Aklında tavan boyama işlemiyle ilgili sorular mı dolanıp duruyor? O halde iyi bir tavan boyasını en iyi şekilde yapabilmen için “Tavan boyası nasıl yapılır?” sorusuna verilecek nitelikli bir cevaba ve işini kolaylaştırmak için de birkaç ipucuna ihtiyacın var.

Hangi malzemelere ihtiyacın var?

Tavan boyama işlemine başlamadan önce varlığından emin olman gereken tavan boyama için elzem olan aparatlar vardır. Bu aparatların eksik olmaması boyama işlemi esnasında işinin bölünmesini engellemek ve işini kolaylaştırmak için önemlidir. Gerekli olan eşyalar:

Hangi malzemelere ihtiyacın var?

Tavana erişimini kolaylaştıracak güvenli bir merdivenBoya rulosu Rulo için uzatma aparatıBi’Boya’dan seçtiğin bir boya ve astar boya Boya tepsisi İnce işler için bir duvar fırçası Spatula ve olası delikler için bir macun bıçak Maskeleme bandı

Tavan boyama işlemine ilk olarak nereden başlamalısın?

Tavan boyama işlemine başlamadan önce yeri; zemin kaplamasını korumak adına karton, plastik vb. malzemelerle kaplamalısın. Eğer boya yapacağın oda eşya ile doluysa eşyaları uygun köşelere çektikten sonra üzerleri bir branda veya kullanmadığın çarşaflar yardımıyla örtmelisin. Ardından bir merdiven yardımı ile tavanı, olası hasarları tespit etmek için incelemeli ve varsa da bu hasarları spatula, alçı, macun bıçak gibi gerekli malzemeleri kullanarak gidermelisin. Gerçekleştirdiğin işleme göre duvar boyanır hale gelene kadar beklemelisin. Şayet tavan boyası ile duvar boyası birbirinden farklıysa tavan ile duvarın kesiştiği bölümleri maskeleme bandı ile kaplamasın. Aynı şekilde pencere kenarlarını da maskeme bandı ile kaplaman gerekir. Böylece duvar kenarlarını boyamadan ve pencerelere boya damlatmadan tavan boyama işlemine güvenle devam edebilirsin. Aynı işlemi şayet farklı renkteyse aydınlatma çıkıntıları veya tavan süslemelerinde de gerçekleştirmen gerekir. Tüm bu işlemlerden sonra boya yapmaya hazırsın!

Tavan boya işleminde izlemem gereken yol nedir?

Tavan boyama işleminden önce yapman gereken her şeyi yaptığın sürece boyama işlemi hiç düşünmediğin kadar kolay olacak. Maskeleme bandını gerekli yerlere yapıştırdıktan sonra artık uzun saplı fırça ile astarlama yapmaya başlayabilirsin. Astarlama işleminden sonra, uygulayacağın boya çok daha iyi bir sonuç elde etmeni sağlayacak. Tavan boyama işlemi esnasında ruloyu iki yönlü hareket ettirmeyi unutmamalısın. İki kat olarak uygulaman gereken boyanın birinci katını yatay ikinci katını dikey olarak boyarsan olası fırça izlerinin önüne geçmiş olursun. Tavanı rulo ile boyadıktan sonra ince işlemleri gerçekleştirmek için ihtiyacın olan merdiven ve duvar fırçasıdır. Tavan ile duvarın kesiştiği bölüm vb. yerleri fırça ile boyayabilir ve açıkta bir yer kalmamasını sağlayabilirsin. Boyama işlemi bittikten sonra maskeleme bandını çıkarmaya hazırsın. Bandı çıkardıktan sonra başını kaldırıp tavana bak, yaptığın işle gurur duyabilirsin! Hemen hatırlatalım, ihtiyacın olan tavan boyasına ve tüm yardımcı malzemelere Bi’Boya kalitesi ile uygun fiyata ulaşabilir, kısa zamanda teslim alabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message