Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Stencil uygulaması yaparken nelere dikkat edilmeli?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Stencil uygulaması yaparken nelere dikkat edilmeli?

Yayınlanma tarihi: 12.05.2020

Herkesin içinde yaratıcı bir yetenek bulunur. Sen de içindeki sanatçıyı dışarı çıkarmak ister misin? O halde stencil uygulama tekniği tam sana göre. Son yıllarda dekorasyonun trend tekniklerinden olan stensil uygulama gün geçtikçe çok daha fazla kişi tarafından uygulanır oldu. Peki stencil uygulama nasıl yapılır ve uygulama esnasında nelere dikkat etmelisin?

Stencil uygulamada hangi araçları nasıl kullanmalı?

Stencil uygulama aşamasında araçları etkin kullanman sonuca yansır. Öncelikle boyamayı yapman için bir fırça, sünger ya da ruloya ihtiyacın var. Bu üç araçtan hangisi ile rahat bir uygulama yapacağını düşünüyorsan tercihini ondan yana kullanabilirsin. Süngerini nemlendirerek kullanırsan uygulama sonrasındaki kalite de o kadar artar. Fırça ya da rulo kullanırsan aparatları duvara dik biçimde tutmalısın. Sprey yapıştırıcı ne kadar güçlüyse şablonun duvara o kadar iyi tutunur. Simetrik bir görünüm mü yakalamak istiyorsun? O halde şablonu hatasız uygulamak için su terazisinden yararlanmalısın.

Stencil uygulamasında püf noktalar

İlk uygulamada el alışkanlığı kazanana dek zaman zaman bazı hatalarla karşılaşman mümkün. Özellikle şablonu kaydırmadan duvara sabitlemek zor gelebilir. Su terazisini kullanmaktan çekinme. Zemin temizliği zannettiğinden çok daha önemli. Sprey yapıştırıcının duvarda şablonu sağlam bir şekilde tutmasını istiyorsan duvarın kuru olmasına da özen göstermelisin. Sprey yapıştırıcıyı direkt duvara uygulamak yerine şablonun arkasına uygulaman işin püf noktalarından biri. Bu detay duvarda istediğin simetriyi yakalamanda yardımcı olacak. Duvara şablonu sabitleyip şablonun nizami durduğundan emin olduktan işin en keyifli kısmı olan boyama aşamasına başlayabilirsin. Boyama için akrilik bir ürün tercih ettiysen süngerini mutlaka nemlendir. Boyama sırasında dikkat etmen gereken önemli bir detay daha bulunuyor. Stencil uygulama sırasında şablonun tamamını boyamalısın. Boyamayı tamamladıktan sonra şablonu artık duvardan çıkarabilirsin. Nemli ortamda çözünebilen sprey yapıştırıcı kullandığın için duvardan şablonu çıkarmak zannettiğin kadar zor değil. Unutma, eğer yeni bir stencil uygulama için farklı renk tercih edeceksen fırçanı değiştirmelisin.

Stencil tekniği ile hangi zeminleri dekore edebilirsin?

Stencil uygulama duvar gibi zeminlerin yanı sıra ahşap mobilya ya da kağıt üzerine de uygulanabilir. Fakat dekorasyonla özdeşleşen uygulamayı daha çok duvar üzerinde görebilirsin. Duvar uygulaması yapmak istersen direkt boya üzerinde çalışabileceğin gibi duvar kağıdı üzerinde de çalışabilirsin. Böylece duvarlarını boyamadan ya da duvar kağıtlarını değiştirmek durumunda kalmadan yaşam alanına çok şık ve marjinal bir hava kazandırabilirsin. Stencil uygulama denince her ne kadar geometrik desenler akla gelse de fark yaratmak isteyenler için alternatif seçenekler de mevcut. Özellikle yazı şablonlarının mutfaklarda sıklıkla kullanıldığını görebilirsin. Sen de koyu bir zemine yazı stencil şablonu uygulamak istersen tebeşir boyadan yararlanabilirsin.Sen de stencil uygulama için gerekli olan stencil şablonlarına ve fırça, sünger ve rulo gibi yardımcı ürünlerine Bi’Boya üzerinden ulaşabilir, Kalekim güvencesiyle kolayca sipariş edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message