Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Stencil ile alakalı dekorasyon örnekleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Stencil ile alakalı dekorasyon örnekleri

Yayınlanma tarihi: 1.05.2020

Belli dönemlerde ufak tefek değişiklikler yaparak evin atmosferini değiştirebilir ve yaşam alanının enerjisini arttırabilirsin. Dekorasyonunda farklılıklar yaratmak ve bunu bütçene zarar vermeyerek gerçekleştirmenin ise hem çok kolay hem de çok keyifli bir yolu var. Stencil uygulaması ile istediğin alanda güzel dokunuşlar yapabilir, dekorasyonuna aradığın değişimi yansıtabilirsin.

Stencil ne demek?

Stencilin kelime anlamı şablondur. Ülkemizde kullanımı yaygın olmayan ama sanatsal bir aktivite olan bu işlem ile istediğin deseni, şablon aracılığıyla belirlediğin yüzeye aktarırsın. Bu sayede evinde, ofisinde, herhangi bir obje üzerinde dahi çok özel tasarım harikaları yaratır ve dekorasyonunda istediğin ölçüde değişiklikler yapmış olursun. Uygulaması çok kolay olan stencil tekniğini birkaç gerekli malzeme ile gerçekleştirerek, dekorasyonuna en özel yenilikleri katabilirsin. Beğendiğin bir şablon, bir fırça ve istediğin renkte boyalar ile çıkan sonuca hayranlıkla bakacaksın. 

Stencil tasarım ile nerelere şık bir dokunuş ekleyebilirsin?

Aklına gelen her yere aslında… İstersen ufak bir obje üzerinde istersen de evinin duvarlarında istersen de fayansa uygulayarak, yaşam alanını bambaşka bir hale döndürebilirsin. İşte sana uygulama yapabileceğin birkaç örnek…

Stencil tasarım ile nerelere şık bir dokunuş ekleyebilirsin?

Kullanmaktan usandığın ama atmaya kıyamadığın orta sehpana uygulayacağın stencil ile ortamın atmosferini değiştirebilirsin. Geometrik şablonlarla daha modern, çiçek desenli şablonlarla daha klasik bir salona sahip olabilirsin. Bütünlükten vazgeçemiyorsan; tv ünitesi, masa yüzeyi, sehpa gibi tüm mobilyalarda seçtiğin şablonu kullanabilirsin.Rustik bir mutfak için fayanslara veya mutfak dolaplarına stilini yansıtan şablonu uygulayarak, düşük maliyetle tarzını ortaya koyabilirsin. Mutfağındaki tabaklara dahi stencil uygulayarak, kendi tasarım tabaklarını yapabilirsin.Dümdüz fayanslar ile görmeye alıştığın, sıradan ve soğuk banyona uygulayacağın bir şablon çalışması ile hareketlilik katabilir, kırıp dökmeden banyonu değiştirebilirsin. Dolabına veya fayanslarına uygulayacağın bu çalışmada, seçeceğin renk ile soğuk görüntüyü, şablon ile sıradanlığı ortadan kaldırabilirsin.Yatak başlığının bulunduğu duvara, stencil uygulayarak yatak odana şıklık katabilirsin. Duvara uyguladığın şablonu, kumaşa ve yastık kılıflarına uygulayarak tarzını ve stilini aynı desen ile dekorasyonuna dahil edebilirsin.Çocuk odasındaki mobilyalara, duvara hatta tavana dahi birbiriyle uyumlu stencil uygulayabilirsin. Uyku öncesi hayallere dalmasını sağlamak amacıyla; bulut, ay, yıldız görünümlü şablonları tavanda tercih edebilirsin. Mobilyalarda ise daha eğlenceli şablonları seçerek, çocuğunun odasını şekillendirebilirsin.

Uygulamanın püf noktaları nelerdir?

Kolayca ve keyifle uygulayacağın stencil uygulamasında dikkat etmen gereken 3 püf nokta vardır. Bunların ilki, şablonu tarzına ve dekoruna uygun seçmendir. Boyama işlemini yapmadan önce şablonu alana sabitlemek, iyi sonuç alman için gerekli olan ikinci püf noktadır. Uygulamada küt kesim fırçalar kullanmak ise uygulamanın son püf noktasıdır.İster mobilya, kumaş, obje istersen de fayans veya duvar olsun, her yerde kendine uygulama alanı bulan stencil ile evini dekore etmek ve yenilemek hem kolay hem de maliyeti çok düşüktür. Boyamada kullanmak isteyeceğin, ahşap, metal ve her türlü yüzeye uygulanabilen su bazlı Bi’Boya boyalarını tercih edebilirsin. Stencil şablonlar için de yine Bi’Boya‘ya göz atabilir, hemen sipariş vererek evine dekoratif şölen yaşatabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message