Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sezonun trendi: Mavi ile evini donat
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sezonun trendi: Mavi ile evini donat

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mavi renginin seni yansıttığını düşünüyorsan ve şimdi çok moda diyorsan, mavi duvar boyasını düşünüyor olmalısın. Dingin ama aynı zamanda görkemli, denizlerin, gökyüzünün muhteşem rengi. İnsan psikolojisi üzerinde oldukça fazla etkisi var mavinin, müziğin, resmin, modanın yani sanatın her dalının etkileyici bir öğesi. Tarihte Mısır, Roma ve Bizanslıların eserlerinde çok sık rastlarsın maviye, bazen bir kuş kanadında, bazen bir figürün beden renginde bulabilirsin. Kendini farklı, özgün ve rahat hissetmek için iyi bir seçimdir mavi. 

Hangi odanın duvarını mavi ile renklendirmek istiyorsun ?

Yemek odanda düşünüyorsan, kesinlikle yerinde bir karar vermek üzeresin çünkü mavi iştah açmaz, seni sakin tutacağından, yemek yerken sağlıklı beslenmene ve az yemene katkı sağlar. Aynı etkiyi mutfak duvarlarında da alabilirsin.Yatak odanda düşünüyor olabilirsin, sana güven ve huzur hissi verir. Oturma odanda kullanmak isteyebilirsin, sanki Ege’nin evlerinde gibi, sürekli dinlenmiş hissedersin kendini. Çalışma odanda ise konsantrasyonunu sağlar, daha verimli çalışabilirsin.Çocuğunun odasında mavi rengi kullanırsan, çocuğun daha huzurlu uyuyabilir ve güven kazanmasına yardımı olabilir.

Mavinin en çok tercih edilen tonları neler ?

Tuna, Atlas, Ada, Gök, Okyanus, Mine, Sis, Seren ve Buz Mavisi. Mavi tonlarını bir araya getirerek ton sür ton uygulamakta isteyebilirsin ve evinin oldukça iddialı olacağını varsayabiliriz bu durumda. 

Mavi ile uyumlu renk tonları neler?

Evinde, mavi rengi tamamlayacak olan diğer uyumlu renkleri de kullanarak, farklı bir dekorasyon yapabilirsin. Beyazla çok yakışır örneğin, beyaz duvarlarında mavi ahşap mobilyaların olabilir, birde bunun diğer şeklini düşün. Salonunda mavi duvarın ve beyaz mobilyaların, oldukça tamamlayıcı ve iç açıcı olacaktır, bir bakan bir daha bakacaktır. Bunu mutfakta da çok rahat uygulayabilirsin, mutfak dolapların beyaz ise en çok yakışacak duvar fonu, mavidir. Duvarını yine mavi tonlarında boyar ve daha yumuşak geçişler istiyorum; diyorsan bej ve gri tonlarını kullanabilirsin, odana naif bir geçiş sağlarsın ve enerjiyi dengede tutmuş olursun. Odalarıma biraz da enerji katmak isterim diyorsan, mavi ile uyumlu turuncuyu düşünebilirsin, oldukça canlanmış ama aynı zamanda mavinin sakinliği ile enerjiyi dengelemiş olursun. Koyu mavi tonlarında ya da Göl Mavi rengi ile duvarlarını boyarsan, kahverengi eskitme mobilyaların ile çok şık bir görünüm elde edersin, otantik aksesuarlarla da zenginlik katabilirsin.Mavi tonlarını duvarlarında kullanırken, elindeki mobilyaları göz önüne alarak, duvarlarına yakışacak en uygun tonu yakalayabilirsin. Yaratıcılık ve heyecan birlikte hareket eder ise sonuçları mükemmel olacaktır. Duvarlarının tüm boya malzemelerini ve iç cephe boyalarından istediğin tonu, kaliteden ödün vermeden uygulamak istiyorsan , Bi’Boya‘nın ürün seçeneklerine göz atabilirsin, kolayca boyanı temin edilebilirsin, fazla gelen açılmamış boyanı da istersen yine kolayca iade edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message