Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rutubete Dirençli Boya Nedir, Nerelerde Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rutubete Dirençli Boya Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Sağlığımızı tehdit eden rutubet yaşadığımız, havasını soluduğumuz her mekandan yok edilmesi gerekenlerin başında gelir. Evinde nem ve rutubet var ise vakit kaybetmeden gereken önlemleri alman, çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçecektir. Rutubete dirençli boya evinde oluşabilecek rutubeti en az seviyeye indirgemede büyük ölçüde etki sağlayan güçlü yalıtım boyalarıdır. Rutubet önleyici etki sağlayan polimerler ve özel kimyasal maddeler içerir. Aslında işe nem ve rutubete neden olan kaynakları bulmakla başlamalısın, kaynağı bulduktan sonra hemen çözüm yollarını araştırmalı ve en uygun hali ile uygulamalısın.

Rutubet nasıl oluşur?

Öncelikle evde oluşan rutubetin nedenlerine kısaca bakalım; Binanın dış cephe yalıtımı iyi yapılmamış olabilir,Ev yeterince havalandırılmıyor olabilir,Evinin iç odalarında sürekli çamaşır kurutuyor olabilirsin,Eşyaların nemli duvarlara yapıştırılmış olabilir bu da nemi arttırmaya neden olabilir,Tüm bunların varlığından şüphe ediyorsan, rutubete dirençli boya kullanmadan önce bulduğun sebepleri iyice düşünüp, ortadan kaldırmak için öncelikle bir önlem alabilirsin. Saydığımız nedenlere ek olarak bodrum katında veya yazlık yerlerde bulunan evlerde sıkça rastladığın nem ve rutubet için en güçlü çözüm rutubete dirençli boya ile evini boyamak olacaktır.

Rutubete dirençli boya uygulamadan önce ne yapmalısın?

Belirlemiş olduğun sorunlu duvarlarını öncelikle temizlemen gerekir, mümkün olduğunca yerleşen küflerden kurtararak temizledikten sonra kurulamadan diğer işleme geçmemelisin. Rutubete dirençli boya uygulayacağın tüm yüzeyleri zımpara işlemi uyguladıktan sonra duvarı öncesinde nem ve rutubet önleyen astar çekerek, yeni boyaya hazır hale getirdikten sonra satın aldığın boya ile uygulamaya başlayabilirsin. Rutubete dirençli boya ile evinin iç veya dış cephesinde, oluşacak olan küf ve bakterilerden kurtulma zamanım geldi diye düşünüyorsan artık, çok doğru bir yolda olduğunu anlayabiliriz.Rutubete dirençli boya ile iç veya dış cepheni boyarsan, evin ısısını dengelemiş, kaybı önlemiş ve yoğuşma oluşumunu önlemiş olacaksın, diğer boyaları kullanmayarak sorunun çözümüne verimli hale getirmiş ve sağlıklı bir yaşam süreceksin. Nemli duvarlar küf ve bakteri üretir boyamadan önce yaptığın temizlik sayesinde onları yok etmiş olursun ancak tekrar oluşmaması için evini nemden mümkün olduğunda uzak tutacak bir yaşam biçimine geçmen için, buna göre hayatını düzenleme ve rutubete dirençli boya ile de sorunu en üst düzeyde çözmüş olman gerekir.Rutubete dirençli boya seçiminde ve uygulamasında mutlaka kurallara uyman gerekir. Öncesindeki temizlik aşamasını, küf önleyici astar ve gerekli olduğu takdirde macun gibi kapatıcı maddeleri kullanman ve sonrasında boyayı uygulaman bu işin olmazsa olmazı durumundadır. Mutlaka seçmiş olduğun boyanın ve diğer boya öncesi malzemesinin talimatlarına uymak hem uzun vadede zaman açısından hem de sağlığın açısından büyük bir kazanç olacaktır. Kaliteli ve bütçene uygun rutubete dirençli boya için Bi’Boya en doğru adres. Hem boyalar hakkında hem uygulama hakkında detaylı bilgi alabileceğin Bi’Boya‘dan hemen sipariş verebilir, kullanmadığın boyayı iade edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message