Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rutubete Dirençli Boya Nedir? Nasıl Uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rutubete Dirençli Boya Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Herkes yaşayacağı evi seçerken veya yaşam alanını belirlerken sağlam ve dayanıklı olmasını ister. Fakat her ne kadar dikkat edilip özen gösterilse de istenmeyen sorunlarla karşılaşılabilir ve yaşam alanının konforu azalır. Yaşam alanlarında sıkça görülen ve kişilerin sağlığını kötü etkileyen rutubet artık çözümsüz değil! Sen de evinde rutubet veya küf sorunu ile uğraşıyorsan bu sorunu nasıl çözeceğini öğrenebilir. ve bu sorunla başarılı bir şekilde alt edebilirsin.

Rutubet önleyici duvar boyası nedir?

Rutubete dirençli boya, binaların iç ve dış yüzeylerinde çeşitli dış etmenler sonucu oluşan nem ve rutubet sorunlarının önlenmesi için üretilen çok güçlü bir yalıtım boyasıdır. Rutubete dirençli boya, özel kimyasal maddeler ve polimerler içeren rutubet oluşumunu önleyen veya minimuma indiren duvar boyasıdır. Antibakteriyel boya olarak da bilinen rutubete dirençli boya, uygulandığı yüzeydeki bakterileri içerisinde bulunan biyosit kimyasalı ile öldürerek o bölgede oluşması muhtemel olan rutubetin veya küfün meydana gelmesini önler.

Rutubet hangi yüzeylerde olur?

Rutubet, yılın her ayında görülse de kış aylarında giderek artabilir ve hatta kişilerin sağlığını etkileyecek boyutlara ulaşabilir. Rutubet ve nem hemen hemen her türlü yüzeyde oluşabilir. 

Duvarlar

Rutubet gözle görülür olsa da bazen anlaşılamayabilir. Duvarında rutubet ve nemin var olduğunu nasıl anlayabilirsin? Eğer elini duvara koyduğunda duvar soğuk ve nemli ise evinin duvarında büyük ihtimalle rutubet var ve bu sorun duvarlarının ısınmasını engelliyor! Emin olmak için duvarında siyah benekli izler olup olmadığına bakabilir, siyah karartılar arayabilirsin. Tüm bu belirtiler rutubete işaret ediyor.

Tavanlar

Solmuş tavanlar ve lekeli alanlar kabusun olmasın! Rutubet önleyici tavan boyası ile rutubeti yok edebilirsin!

Pencereler

Pencere eşikleri boyunca su birinkitileri , pencere de meydana gelen yoğuşma evinde yüksek nem olduğunu gösterebilir. Bu belirtiler hem nemi hem de rutubeti işaret ederken PVC pencere çerçeveleri ve çerçevelerin kenarlarında küf de gözlenebilir.

Rutubete dirençli boya işlemi ve dikkat edilmesi gereken noktalar

Rutubet, bulunduğu yüzeyleri karartan boyalarının çatlamasına sebep olan ve ısınma güçlüğüne sebep olan bir sorundur. Rutubet oluşumuna sebep olan mikroorganizmalar silinse ve rutubeti giderici önlemler alınsa da rutubet tekrarlayabilir. Bunun önüne geçmenin en pratik ve etkili yolu rutubete dirençli boya ile rutubetli yüzeyi boyama işlemini gerçekleştirme ve rutubete uygun malzeme kullanımıdır.

Rutubeti temizleyin!

Rutubete dirençli boya uygulaması öncesi rutubetin ve varsa küfün oluştuğu bölgeyi nemli bir bez yardımı ile silerek temizlemeli, kalkan ve kabaran boyaları kazıyarak yüzeyi pürüzsüz bir hale getirmelisin.

Rutubete Dirençli Boya Öncesi Astar Uygulaması Yapın

Rutubete dirençli boya her ne kadar etkili bir ürün olsa da boya öncesi uygulanan astar rutubet oluşumunu minimuma indirirken oluşan rutubetin boyanın üzerine çıkmamasını da sağlar. Artık boyama işlemine hazırsın! Tek yapman gereken Kalekim güvencesiyle üretilen Bi’Boya‘dan ru tubete dirençli boyayı tercih etmen!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message