Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rustik Dekorasyonda kullanılan renkler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rustik Dekorasyonda kullanılan renkler

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Doğallığa dönüşün oldukça göz önünde olduğu son yıllarda rustik dekorasyon stili adından sıkça söz ettiriyor. Rustik dekorasyon stili, rahatlığı ve doğallığı ön planda tutan bir tarz. Dekor rustik bir tarzda yapıldığında, ahşap gibi doğal malzemeler ve mümkün olduğu kadar natürel renkler tercih ediliyor. Hem evlerde hem iş yerlerinde hem de kafe gibi ortak kullanım alanlarında uygulanabilen rustik dekorasyon tarzı, büyük beğeni topluyor ve o ortamda bulunan kişilere rahatlık hissi sağlaması ile biliniyor.

Rustik ev nasıl oluşturulur?

Rustik dekorasyon evlere huzurlu bir ambiyans sağlaması ile biliniyor. Evinde rustik bir görünüm sağlamak için yapabileceğin bazı basit ve etkili değişiklikler var. Bu değişikliklerden bazıları:

Renklerde değişikliğe git

Bu dekorasyon stilinde ağırlıklı olarak kahverengi, gri, beyaz ve siyah gibi renkler kullanılıyor. Sen de evinde bu stili yakalamak için eşyalarında ve duvarlarında bu renkleri tercih ederek yumuşak bir geçiş yaratabilirsin. Evini geniş göstermek adına duvarlarında ve zemininde beyaz, kum rengi gibi açık renkler kullandıktan sonra koltuk, dolap ve sehpa gibi eşyalarında kahverengi veya gri tonları kullanarak dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Mutfağında da aynı şekilde eskitmeli dolaplar, rustik ankastre ve rustik avize kullanarak mutfağını diğer odaların ile uyumlu hale getirebilirsin. 

Doğal malzemelerden yapılmış aksesuarlar ile evini süsle

Rustik dekorasyon, doğal malzemelerin kullanıldığı bir dekoratif tarz. Doğaya ait unsurlar ile kişiye huzur veren bu stili evinde oluşturmak için sen de doğal malzemelerden yardım alabilirsin. Doğal taşları duvar dekorasyonu veya çeşitli alanlarda süsleme aracı olarak kullanabilirsin. Ayrıca taş görünümlü duvar kağıtları veya kaplama kağıtları ile de benzer bir etki yaratabilirsin. Mobilyalarında ve dekoratif aksesuarlarında ahşap materyalden yapılmış olanları tercih ederek doğayı evine taşıyabilirsin. Açık ve koyu renk ahşabın bir arada kullanımı ton sür ton etki yaratarak dengeli bir görünüm oluşturabilir. Farklı renklerdeki eşyalarını rustik boyama yöntemleri ile eskitebilir, evinin dekorasyonuna daha uyumlu bir hale getirebilirsin. Ayrıca hasırdan yapılmış çeşitli süs eşyaları ile de hem renkleri dengelemiş hem dekorasyonuna doğal bir unsur daha eklemiş olabilirsin.

Otantik desenlerden yardım al

Rustik dekoratif stillerde kahverengi, kırmızı gibi renklerin birleşiminden oluşan otantik desenlere sık sık rastlanıyor. Sen de bu desenleri barındıran halılar, vazolar ve çeşitli süs eşyaları kullanarak evinde eskitilmiş bir görünüm yakalayabilirsin. Hafif malzemelerden yapılmış küçük boyutlarda kilimlerini, evinin zemininde kullanmanın yanı sıra duvarlarına asarak sıra dışı bir detay elde edebilirsin.Bu dekorasyon stilini evine taşıman Bi’Boya‘nın renkleri ile çok kolay! Hemen Bi’Boya internet sayfasını ziyaret et, beğendiğin rengi seç ve siparişini ver. Renkler arasında kararsız kaldıysan Bi’Boya’dan üç renk için ücretsiz renk kartı isteyebilirsin. Kapına gelen renk kartlarını eşyaların ile karşılaştırarak en çok içine sinen rengi bulabilir ve o rengi satın alabilirsin. Evini Bi’Boya ile kolayca kendin boyayabilir, fazla gelen açılmamış boya kutunu ücretsiz bir şekilde iade edip paranı geri alabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message