Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Pastel renkleri yatak odasında kullanma kılavuzu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Pastel renkleri yatak odasında kullanma kılavuzu

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Farkında olmasan da hayatını etkileyen detaylardan biri de renklerdir. Canlı renkler sayesinde enerjin artarken, dinginleştiren yumuşak tonlar sayesinde sakinleşebilirsin. Uyandığın zaman ilk göreceğin yer olan yatak odanın duvarları, rengiyle seni konfor alanında hissettirmeli. İşte bu noktada tercihini pastel renklerden yana kullanmaya ne dersin? Yosun yeşili, pembe, mine, nil yeşili, atlas, buz beyazı gibi renkler duvarlarda öne çıkan pastel renkler arasında. Huzuru ve romantizmi çağrıştıran pastel renkler, parlaklığı ve doygunluğu minimum düzeyde tutarak dar alanları da daha geniş gösterme özelliğine sahip. Ne çok canlı, ne de çok soluk olan pastel renkler, dengeyi çağırıyor işte bu nedenlerden ötürü yatak odalarında sıkça tercih ediliyorlar.

Doğanın ve yeşilin en güzel tonu: Yosun yeşili

Doğanın ana renklerinden olan yeşilin dinlendirici etkisini yatak odanın her köşesinde hissedebilir, hayatın boğucu temposundan kendini doğanın kollarına bırakabilirsin. Yosun yeşili rengi pastel tonlarından biridir ve çoğu renkle uyum sağlayabileceği için eşyalarına uyması konusunda sıkıntı çekmeyeceğin gibi gözünü de yormaz.Yosun yeşiline eşlik edecek tonların da doğadan esinlenilmiş olması odana daha ferah bir görüntü katar. Kahverengi ve ona yakın bej tonlarında mobilyalar kullanabilirsin. Gri de yosun yeşiline uyum sağlayacak renkler arasında. Yeşilin yarattığı doğallık hissine gri rengin verdiği huzur eklendiği zaman odandan çıkmak istemeyebilirsin. Mobilyalarında veya yastıklarında kullanabileceğin griyi beyazla harmanlayarak da kullanabilirsin. Komodin, şifonyer gibi mobilyalarında da kullanabileceğin gri, yeşil ile mükemmel uyum yakalayacak. Minimal tasarımlara da eşlik eden yosun yeşili rengi, hem şıklığı hem sükuneti odana taşıyacak.

Hem asil hem sevimli bir görüntü için: Pastel pembe

Vazgeçilemeyen sevimli tonların başında gelen pembe , yatak odana naif ve estetik görünüş katacak. Ton aralığı geniş olan bu rengi istersen tozpembe gibi açık tonda, istersen de daha koyu tonda kullanabilirsin. Pastel tonda genellikle ortaya yakın hafif tonlar tercih edilse de pembenin her tonu güzeldir ve sanılanın aksine çok fazla renkle uyumludur. Ancak şüphesiz ki pastel pembenin en uyumlu olduğu renk beyaz! Beyaz mobilyalarla uyum sağlayacak olan pastel pembe duvarlarına beyaz çerçeveler ve tablolar da asabilirsin. Daha asil bir görünüm yakalamak istersen siyah, beyaz ve gri rengi harmanlayarak da kullanabilirsin. Örneğin, beyaz yatağına gri ve siyah yastıklar koyabilirsin. Yatağını gri seçmek de yatak odanın görüntüsüne hoş bir hava katabilir. Yatak odanda daha ilgi çekici bir görüntü istiyorsan pembenin tonlarını odanda dekore ederek ton sür ton stilini deneyebilirsin. Açık renk olan duvarlarına koyu pembe çerçeveler asarak veya koyu pembe mobilyalar kullanarak ton sür ton yaratabilirsin.

Asaleti ve ferahlığı aynı anda odana getirecek renk buz beyazı!

 Minimalist tasarımların olmazsa olmazlarından buz beyazı rengi sadeliği ve uyumu temsil eder. Biraz beyaz, biraz yeşil ve biraz da mavidir aslında. Buz beyazına eşlik edecek her renk farklı bir ambiyans yaratır. Akdeniz stili yatak odası istiyorsan mavi ve maviye yakın tonlarla odanızı süsleyebilirsin. Daha cesur bir tarz yaratmak içinbuz beyazı duvarlarına kırmızı ve siyah mobilyalar eşlik edebilir. Işıl ışıl bir yatak odası istiyorsan daha canlı ve cıvıl cıvıl renklerle; özellikle pembe, altın sarısı veya gümüş gibi renklerle kombinleyebilirsin. Modern yatak odası dekorasyonuna uyum sağlayabilecek en güzel tonlardan biri olan buz beyazı rengi odana hem sadelik hem şıklık hem de aydınlık katacak.

Stresle başa çıkmanın en güzel yolu: Nil yeşili duvarlar

Nil yeşili, yatak odanı saracak ve sakinleştirecek pastel renklerden bir diğeri. Hem zıt renklerle hem kendi tonuna yakın renklerle uyum sağlayabilen nil yeşili ile zarif ve yatıştırıcı bir yatak odasına sahip olabilirsin. Fildişi gibi beyazımsı tonlarla harmanlayabileceğin odana, koyu yeşil yastıklar eşlik edebilir. Böylece ton sür ton imajı ve sade-şık düzeni sağlayabilirsin. Daha egzotik bir tarz istiyorsan mavi tonları, mobilya ve tablolarına uygulayabilirsin. Nil yeşili de tıpkı yosun yeşili gibi doğadan ilham alınan renklerdendir. Dolayısıyla doğadan renkler seçerek yatak odana çok daha zarif ve doğal bir görünüm katabilirsin. Dilediğin stilde, dilediğin renkte boyaya Bi’Boya ile ulaşabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message