Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfakta Kara Tahta Boyası ile Yapabileceğiniz 13 Farklı Dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfakta Kara Tahta Boyası ile Yapabileceğiniz 13 Farklı Dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

İlkokul yıllarından hatırlayacağın kara tahtalar, kara tahta boyası sayesinde ev dekorasyonlarında kendine yer buldu. Kullanıldığı mekana derinlik katarken özgün tasarımlar oluşturmaya imkan veren kara tahta boyası, üstüne yazı yazılabilmesi nedeniyle işlevsel kullanım da sağlıyor. Her dekorasyona uyumlu olması nedeniyle tarzından ödün vermeden evinin pek çok alanında uygulayabilirsin. Son zamanlarda özellikle mutfaklarda göze çarpan kara tahta akımını kendi mutfağında uygulamak istersen kara tahta boyası ile yapabileceğin dekorasyon tasarımı fikirleri…

Kara tahta boyası uygulaması nasıl yapılır?

Hayal gücünü kullanmana imkan veren kara tahta boyasının uygulaması oldukça basit. İhtiyacın olan şeyler: Kara tahta boyası, gazete, fırça, kap ve tasarımların için tebeşir. Temiz bir uygulama yapmak için gazete serdikten sonra, kara tahta boyasını güzelce çalkalayın. Boyanın düzgünce çalkalanması, homojen bir yapıya kavuşarak daha etkili bir sonuç vermesi açısından önemlidir. Az miktarda boyayı kabın içine dök ve fırça ile boyama işlemine başla. İlk kat boyanın kurumasının ardından, gerekli görürsen ikinci katı sürebilirsin. En az 15-20 dakika boyanın kurumasını bekledikten sonra tebeşir ile süsleyebilir, dilediğin gibi kullanabilirsin. 

Kara tahta boyası ile neler boyanır?

Cam, ahşap, metal, plastik dahil olmak üzere birçok yüzeyi ve nesneyi, kara tahta boyası ile boyayabilirsin. İşlenmemiş ahşap ve demir gibi metallere uygulama öncesinde uygun astar kullanmalısın. Yüzeyin pürüzsüz olmasına özen göstermen halinde; buzdolabından kaşıklığa, bardaktan duvara birçok alanı kolaylıkla boyayabilirsin. Peki daha başka? İşte kara tahta boyası ile mutfağında kendin yapabileceğin dekorasyon önerileri…Eskimiş buzdolabını kara tahta boyası ile boyayabilir, kapı koluna hasır ipler dolayarak yeni bir görünüm kazandırabilirsin. Mutfak dolap kapaklarının dış yüzeyini boyayabilir, tebeşir ile içeriğinde ne olduğunu yazabilirsin. Gizli tarif ve ölçü kaplarını astığın iç dolap kapaklarını boyayabilir, özel tariflerini saklayabilirsin. Sürgülü bir kapın varsa, kara tahta uygulaması sayesinde üzerine dilediğin resimleri yaparak mutfağının odak noktası haline getirebilirsin.Yemeklerini servis etmek için kullandığın sunum tabağını boyayabilir, misafirlerine unutulmaz ikramlarda bulunabilirsin.Kendi yetiştirdiğin bitkilerini sergilemek için dikey bir bahçe oluşturabilir, yüzeyini boyayarak sulama zamanlarını not edebilirsin.Tezgah fayanslarını boyayabilir, mutfağına özgün bir stil kazandırabilirsin.Kullanmadığın bir çerçevenin iç kısmını boyayabilir, haftalık yemek menünü şık bir biçimde sergileyebilirsin.Baharat ve bakliyat gibi ürünleri muhafaza ettiğin kavanozlarda kara tahta boyası kullanabilir, üzerine son kullanma tarihini ve içeriğini not edebilirsin. Büyük ve boş bir çerçeveyi boyayabilir, tutma kısımlarını ekledikten sonra yatak kahvaltısında şık bir tepsi olarak kullanabilirsin.Erzak dolap kapaklarını boyayabilir, malzeme listesi çıkararak alınacakları not edebilirsin.Tüm mutfak tezgahlarını boyayabilir, şık ve cesur tasarımlar meydana getirebilirsin.Kara tahta boyasını duvar tasarımları için kullanabilir, çocuklarının rahatça resim yapması için onlara özel bir alan sunabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message