Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak Duvarlarında Renk Geçişleri Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak Duvarlarında Renk Geçişleri Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Mutfak dekorasyonunun önemli aşamalarından biri de duvar rengi seçimidir. Mutfağınızı doğru tanıyarak ve mekanın ihtiyaçlarını belirleyerek etkili bir duvar dekorasyonu yapabilirsin. Yaşam alanına uygun renkleri seçebilmen için mutfak duvar rengi önerileri açısından sana bazı tavsiyelerimiz var. Böylece mutfak duvar rengi ne olmalı sorusuna alternatif yanıtlar bulabileceksin.

Mutfağın Büyüklüğüne Göre Renkler Seçmelisin

Mutfak duvarı renkleri seçiminde kişisel zevklerini göz önünde bulundururken aynı zamanda da mutfak boyutunu değerlendirmelisin. Unutma ki koyu renkler mekanı olduğundan daha karanlık ve küçük gösterebilir. Bu nedenle küçük ve dar bir mutfağa sahipsen duvarlarında açık renkleri daha yoğun olarak kullanmalısın. Geniş mutfaklar için de koyu tonların yoğun kullanımı mekanda boğucu bir hava yaratabilir. Koyu renkler tercih etmek istiyorsan bu tonları dengeli kullanmaya özen göstermelisin. Modern, minimal ve sade dekorasyonlarda beyaz mutfak duvar rengi asla modası geçmeyen seçeneklerden. Beyazı krem ve açık pastel tonlarla harika bir şekilde kombinleyebilirsin. Böylece mekanda aydınlık ve ferah bir atmosfer yaratman çok kolay. Yine mutfak boyutunla uyumlu aydınlatmalar kullandığında duvar renklerin daha şık görünecektir.

Alana Göre Renk Geçişlerinden Yararlanabilirsin

Mutfak tasarımlarında pek çok farklı kullanım alanı görürüz. Örneğin yemek yapmak ve oturup çay-kahve içmek için mutfaklarımızda farklı alanlar mevcuttur. Sen de çeşitli renklerin kombinasyonlarıyla bu alanlarda renk blokları uygulamaları yapabilir ve mutfakta farklı kullanım alanlarına göre bölümler oluşturabilirsin. Böylece modern ve etkili bir dekorasyon yaratabilirsin. Yemek yaptığın alanlarda mutfak duvar rengi için turuncu ve kırmızı tonlarının kombinasyonlarından yararlanabilirsin. Yemek yeme bölümünde ise yeşil tonlarını kullanarak iştah açıcı ve sakin bir ortam oluşturabilirsin. Doğru mutfak duvar rengi karışımlarını kullanarak aynı mekanda pek çok farklı alan yaratman mümkün. Aynı zamanda seçtiğin boyalarla uyumlu duvar kağıtlarıyla da mekana hoş bir hava katabilirsin. Farklı renklerin kombinasyonlarıyla mekanda hoş renk geçişleri yaratabilirsin. Bi’Boya‘nın Mat Boya ve Su Bazlı Parlak Comfort gibi ürünleriyle mutfak duvar rengi için kişisel zevklerine uygun renklere kolaylıkla ulaşabilirsin.

Mobilyalarınla Uyumlu Tonları Birlikte Kullanmalısın

Pek çok yaşam alanında olduğu gibi mutfaklarda da çok çeşitli tarzlar benimsenebiliyor. Bu açıdan mutfak duvar rengi tercihinde mobilyalarınla uyumlu tonları tercih etmelisin. Böylece mutfağın için etkili dekoratif hamleler yapabilirsin. Örneğin country tarzlar mutfak duvar rengi için daha çok doğadan ilham alan tonları benimsiyor. Bu tarz için açık ahşap, yeşil ve mavi tonlarıyla şık renk geçişleri yapabilirsin. Çiçek temalı aksesuarlarla duvar dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Modern ve minimal bir dekorasyondan yanaysan gözü yormayacak açık ve pastel renklere yönelmelisin. Mutfağında gereksiz eşya kullanımından kaçınarak duvar renklerinin ön plana çıkmasını sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message