Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak dolaplarını renklendir!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak dolaplarını renklendir!

Yayınlanma tarihi: 29.06.2020

Mutfak dolapları, mutfaklar için adeta birer hazine sandığı görevi üstlenirler. Kullanılan eşyaların el altında ve kolay ulaşılabilir olmasına yardımcı olacakları gibi; şık ve düzenli görünen mutfaklara sahip olmak için oldukça önemlidirler. Hep kullandığın sıradan mutfak dolaplarınızdan sıkıldıysan yepyeni görünecek dolaplara birkaç mükemmel dokunuş ile sahip olabilirsin. Mutfak dolabı boyama ve renklendirme işlemleri için, mutfak alanınıza hakim renk tonu ve nasıl bir görüntüye sahip olmak istediğin önemli olacaktır. Soft ve sadece görünen bir mutfak mı istiyorsun yoksa canlı ve renkli bir mutfak mı? İşte, mutfak dolabı boyama ve renk seçiminde işine yarayacak birkaç ipucu…

Sakin görünüşlü mutfaklar için beyaz ve krem tonları

Dekorasyonunda sakin ve soft görüntüyü seviyorsan mutfak dolabı boyama işleminde kırık beyaz, krem, açık kahverengi gibi renkleri tercih edebilirsin. Yumuşak ve narin görüntüyü klasikleşen bu renkler yerine kiraz çiçeği, pudra, hanımeli, yenibahar, fildişi ve şampanya gibi açık renk tonları ile de sağlayabilirsin. Açık renkteki fayanslar, mutfak gereçleri ve duvarlar ile uyum sağlayacak bu renkleri seçebilirsin. Mutfak dolabı boyama işleminde tercih edeceğin bu renkler aynı zamanda daha geniş ve ferah görünen mutfaklara sahip olmana da yardımcı olur…

Modern görünüşlü mutfaklar için siyah ve gece tonları

Mutfağında daha ağır ve sofistike bir görüntüyü tercih etmek isteyebilirsin. Bunun için daha koyu renklere yönelebilirsin. Siyah ve koyu lacivert tonlarında seçeceğin renkler, mutfak dolabı boyama işlemleriniz için uygun olacaktır. Bu tonlarda boyayacağın dolaplar; koyu renk tezgahlar ve elektrikli mutfak aletleri ile başarılı bir uyum yakalar. Modern görüntüyü koyu renk tonları ile yakalamak istiyorsan mutfağının ışık alan bir yapıda olması da oldukça önemli olacaktır. Renkleri öne çıkarmak için sarkıt lambalar ve aydınlatma seçeneklerinden de yararlanabilirsin.

Mutfaklarınızda bahar esintisi: Yeşil, pembe, turuncu dolaplar

Klasikleşen mutfaklardan uzaklaşmak arzusundaysan baharı evine getirmeye ne dersiniz? Güneşli ve nefis günleri anımasatacak renk tonları, mutfak dolabı boyama işlemlerin için bir numaralı tercihin olabilir. Filiz, nar çiçeği, zümrüt gibi baharı ve çiçekleri çağrıştıran renkler mutfağında yepyeni bir esinti yaratır. Dolaplarını boyarken tek bir renge bağlı kalmak yerine birbirleri ile uyumlu olan bu bahar renklerini kombinleyebilir, doğadan ilham alan canlı dolaplara sahip olabilirsin. Mutfak dolabı boyama işleminin ardından bahar temalı kalıplar ile dolap kapaklarını resimlendirebilir ve dikkatleri üzerine çekebilirsin.

Zıtlıkların mükemmel uyumundan yararlanabilirsiniz

Benim dolaplarım biraz bohem tarzı olsun, zıtlıkların uyumunu mutfağıma kadar getirmek istiyorum diyorsan da mutfak dolabı renkleri için oldukça fazla seçenek karşınıza çıkar. Koyu tonlarda boyayayacağın dolapların, beyaz fayanslar ve açık renklerdeki mutfak gereçleriniz ile kontrast oluşturur. Aynı zamanda koyu pembe, koyu turuncu, kırmızı gibi renkler de siyah dolaplar ile başarılı bir uyum yakalar… Mutfak dolabı boyama işlemlerinizde eğer koyu sarı, koyu yeşil gibi renkleri tercih edeceksen yine beyaz ağırlıklı bir dekorasyon tercih edebilirsin. Bununla birlikte su yeşili – gri, yeşil – sarı gibi renklerle kombinasyonlar da yaratabilir, mutfak şıklığını bir üst seviyeye taşıyabilirsin. Mutfak dolabı boyama işlemlerinizde ihtiyacın olan her şeyi rahatlıkla Bi’Boya üzerinden temin edebilir, stline ve dekorasyonuna en uygun boyalara sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message