Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mor rengi ev dekorasyonunda kullanmanın püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mor rengi ev dekorasyonunda kullanmanın püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

18. yüzyıla kadar üretimi oldukça zor olan mor renk pigmeti altından bile daha değerli görülmüş ve bu yüzden tarih boyunca kraliyet ve imparatorluk rengini temsil etmiş. Bugün dahi İngiltere’de mor renk kraliyet ailesini temsil etmektedir. Sen de istersen duvarlarında, mobilyalarında, halılarında, perdelerinde, koltuklarında ya da seçeceğin mor renkli objeler ile evine asaleti taşıyabilirsin.

Mor renk dekorasyon ile yatak odana zarafet kat

Leylak, lavanta ve menekşe gibi çeşitli tonlara sahip olan mor, en parlak tonu ile bile yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Eğer uyku problemin varsa mutlaka mor rengi yatak odan da kullanmayı düşünmelisin. Yatak odanda ana renk olarak kullanacağın mor rengi tek bir ton yerine çeşitli tonlarıyla duvarlarını boyayabilirsin. Böylelikle kendin için ferah bir ortam yaratmış olursun. Ayrıca beyaz zemin üzerine yerleştireceğin leylak ve açık gri renklerini barından bir yatak örtüsü ile de oluşturduğun harmoniyi korumuş olursun. Duvarına kare şeklinde büyük beyaz bir saat koyabilirsin. Azıcık hareketlilik istersen, odana yerleştireceğin mor ile uyumlu turuncu, pembe ve zeytin yeşili saksılar ile istediğin canlılığı yakayabilirsin.

Oturma odanı sıra dışı bir kişiliğe dönüştür

İçindeki asalet duygusunu uyandıran renk ile tanışmaya ne dersin? Odanda yapacağın mor ve tonlarıyla uyumlu muhteşem renk geçişleriyle bunu kolay bir şekilde sağlayabilirsin. Ahşap zemin üzerine yerleştirilmiş koyu gri renkler ile geometrik şekillere sahip bir halı, mor bir koltuk ve onunla uyumlu tonda gri bir berjer zengin bir görüntü elde etmeni sağlar. Halı üzerine yerleştirilmiş ahşap ve beyaz orta sehpayı mumlar ve beyaz vazolara koyduğun sarı laleler ile süsleyebilir, koltuklarının üzerine leylak ve zeytin yeşili tonlarında kırlentler ekleyebilirsin. Odana ritmik bir dans havası katacak beyaz dokulu perdelerin, koyu gri renge boyadığın duvarlarınla birleştiğinde uyumlu bir geçiş yapmanı sağlayarak odana zarafet katar. Duvarına asacağın dekoratif bir ayna ile ise odana hareketlilik katarsın.

Mutfakta yaratıcılığını arttır

Yaratıcılığa teşvik etkisi olduğu için hobi odalarında sıkça tercih edilen mor rengini, mutfağında da kullanarak yaratıcılığına yaratıcılık katabilirsin. Tek yapman gereken vurgulayıcı mı yoksa tamamlayıcı bir renk olarak mı kullanacağına karar vermek. Özellikle beyaz ile kullanarak rengin vurguculuğunu arttırabilirsin. Bunun için mutfağının dolaplarını mor renge boyabilir, zemin rengini beyaz yapabilirsin. Yemek masandan bitkinin saksına kadar diğer eşyalarını da beyaz seçebilirsin. Yemek masanın koltuklarını açık gri tonlarında seçersin. Böylelikle mutfağında bulunan mor rengi ile uyumlu gümüş renkli çatal, bıçak, tencere ve tava gibi malzemeler ile etkileyici bir hava oluşturmuş olursun. Odanın bir köşesinde beyaz saksının içine yerleştireceğin huzur veren yeşil renkli bir bitki ile de asaletin rengini bir araya getirebilirsin. En güzel mor duvar renklerini Bi’Boya’da bulabilirsin. Asaleti simgeleyen renge ve tonlarına bir Bi’Boya avantajları ile erişebilir, artan boyanı kolayca iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message