Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mat Boya Nedir? Kullanım Alanları Nerelerdir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mat Boya Nedir? Kullanım Alanları Nerelerdir?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mat boya su bazlı içeriği sayesinde, kaygan bir yapıya sahip olmayan, en az parlaklığa sahip olan plastik boya olarak ifade edilen boya çeşididir. Kusurları kapatma konusunda oldukça kullanışlıdır ve pigment açısından zengindir. Bu boya çeşidi ışığı yansıtmadığından duvarda ki rahatsız olduğun yerleri en iyi şekilde kapatmak için tercih edilebilirsin. Mat boyalarda boyama hataları çok az görünür. Mat duvar boyaları genellikle yatak odası, oturma odası, yemek odası ve tavanlar için uygun bir seçenektir. Ayrıca dar ve gün ışığının fazla olmadığı alanlarda rahatlıkla kullanabilirsin. Sadece çok fazla parlaklık seviyesi olmadığından dolayı dayanıklılık seviyesi diğer boyalara oranla daha az ve bakımı daha zordur.

Mat boya renkleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Evini boyarken duvarlarının rengine karar vermek dekore etmek kadar zor bir süreçtir. Mat boya renklerine karar vermek sana hitap eden rengi bulmak oldukça zordur. Duvar boyanızın rengi evinin büyüklüğüne, gün ışığı almasına, pencerelerin büyüklüğüne ve ev içi aydınlatma özelliklerine göre değişir. Doğru renk seçimi yapmak çok önemli. Mat duvar boyaların bazıları evinizi enerjik, neşeli, cıvıl cıvıl bazıları ise sakin, dinlendirici gösterebilir. Her oda için farklı bir renk tercih edebilirsin. Yemek odası için duvarını kırmızı, sarı veya turuncu renge boyayabilirsin. İştahı arttırdığı ve enerji verdiği için bu renkleri seçebilirsin. Banyolar diğer odalara göre küçük olduğu için en ideal renkleri açık mavi tonları ya da krem renktir. Yatak odasında siniri azaltan, huzur veren bej, uçuk sarı, beyaz ve kum rengini seçebilirsin. Oturma odası günlük kendimize zaman ayırdığımız ve oldukça vakit geçirdiğimiz huzur alanımız. Bu nedenle rahatlatan renk tonlarını tercih edebilirsin. Bu renklerde uçuk gri, gökyüzü mavisi ya da eflatun tonları olabilir. Bu alanlarda mat duvar boyaları kullanmak doğru olacaktır. 

Mat boya rengi silinince çıkar mı?

Duvarlar her zaman göz önünde olan yerlerdir. Çizildiğinde, bir şey sıçradığında, yanlışlıkla izler kaldığında hemen göze çarpar. Fakat mat duvar boyaları silinebilir boya çeşitleri arasında yer alıyor. Su ile incelttirilerek boyanıyor. Su bazlı tam silinebilir özelliği olan boyalar mevcuttur. Genelde kolay temizlenir, soyulmaz ve kolayca aşınmaz. Fakat mat boya ile boyadığın alanları aşırı sert ve aşındırıcı şekilde temizlememelisin. Kirlenen duvar yüzeyini sünger yardımı ile bastırmadan yarım kova suya az miktarda bulaşık deterjanı koyarak kolayca temizleyebilirsin. Ya da yılda bir defa nemli bir bez ile duvarlarını silebilirsin. 

Mat boya rengi fiyatları

Farklı renk avantajları, üstün örtme gücüne sahip, silikonlu silinebilir kolaylığı ile yüzeylere mat ve temiz bir görünüşün olduğu boya çeşitlerine Bi’Boya adresinden ulaşabilirsin. Aynı gün kargo imkanı ve 14 gün içinde kolay iade avantajı ile seni cezbeden tüm mat duvar boyalarının fiyatlarını inceleyerek sipariş verebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message